Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
24. 9. 2018,
20.01

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

Natisni članek

izbor z družabnih omrežij Neymar Radamel Falcao Alex Ferguson Patrice Evra Gerard Pique Zlatan Ibrahimović Benjamin Kololli Steven Berghuis Andraž Šporar

Ponedeljek, 24. 9. 2018, 20.01

5 let, 6 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Neverjetno, kako se je kralj Instagrama maščeval zvezdniku Barcelone #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

Za nami je nov teden in z njim novi nogometni pripetljaji, ki so tokrat zaznamovali dogajanje na družbenih omrežjih. Kaj zanimivega smo v nogometnem svetu opazili prejšnji teden?

Kiparji spet nasmejali

Vsi poznamo primere ponesrečenih kipov slavnih nogometašev. Za največ smeha je v preteklosti poskrbel kip Cristiana Ronalda, ki ga je naredil vaški kipar iz Madeire. Tisti ponesrečeni poskus smo že pozabili, zdaj pa iz Kolumbije prihajajo slike kipa iz rodnega mesta kolumbijskega tigra Radamela Falcaa.

Bolj kot gledaš kip in iščeš vzporednice s slovitim napadalcem, manj jih najdeš. Človek se upravičeno vpraša, ali kiparji to počnejo namerno.

Kako je mogoče, da ni bilo zadetka?

Gre za nogometno ligo v Savdski Arabiji. Kdo je igral proti komu, niti ni pomembno, a tega, kar se je zgodilo v teh nekaj sekundah, ni mogoče videti niti v videoigrici. Po podaji iz kota bi lahko vsaj nekajkrat zgodilo, da bi se mreža zatresla, na koncu pa strel ubranil  še nogometaš, ki je ležal na tleh zaradi poškodbe. Neverjetno.

Veliki Fergie se je po težki operaciji že vrnil tja, kjer je najraje

Alex Ferguson, za številne najboljši nogometni trener vseh časov, je v začetku maja nogometno javnost dodobra prestrašil, saj je moral na nujno operacijo zaradi možganske krvavitve. 

Trdoživi 76-letni Škot je zdravstvene težave uspešno prebrodil, v soboto pa se je spet vrnil tja, kjer je najraje, na Old Trafford, kjer si je ogledal tekmo med Unitedom in Wolves. Fergusona so kajpak navijači z navdušenjem pozdravili.

Malce so praznik pokvarili rdeči vragi, saj so z volkovi le remizirali (1:1).

Ibrahimovića je težko navdušiti, no, sedemletno dekletce ga je

Kaj je naredilo? Pred tekmo ameriškega prvenstva MLS med LA Galaxy in Seattle Sounders je zapelo ameriško himno. To je storilo tako pristno in čustveno, da je navdušilo tudi velikega Šveda.  Kljub temu, da je Ibrahimovićev Galaxy zmagal s 3:0 in da je enega od zadetkov dosegel tudi Zlatan, je po tekmi švedski napadalec za MVP večera izbral ravno sedemletno deklico Maleo Emmo.

Bi nagajali Evraju, pomislite še enkrat

Nekdanji zvezdnik Manchetser Uniteda in francoske reprezentance Patrice Evra je v družabni oddaji delil anekdoto, ki se mu je zdela v preteklosti vse prej kot smešna.

Gre za čas, ko je za rdeče vrage igral še zdajšnji zvezdnik Barcelone Gerard Pique. Z vsemi žavbami namazani Španec je Francozu vzel čisto nove športne čevlje in jih zažgal.

''Ni bilo smešno. Ko sem izvedel, da za vsem tem stoji Pique, sem vzel njegove, odšel na stranišče in se pos*** vanje,'' je bil neposreden zdaj brezposeln Francoz, s čimer je nasmejal vse prisotne, tudi znanega voditelja Jamesa Cordena. Evra, kralj Instagrama, je pokazal, da z njimi ni šale.

Sportal Svetovna zvezda nogometa in Instagrama v Stožicah

Dame in gospodje, spet ta Neymar

Ne, v naši rubriki ga ne gostimo zaradi kakšne neumnosti, ki jo je storil na zelenici, temveč zaradi nove velikodušne poteze. Že pred tedni je v jok spravil mladeniča, zdaj pa je vajo ponovil in pokazal, da je res v redu fant.

Mladega navijača, ki je ušel varnostnikom na štadionu v Rennesu, je Brazilec najprej objel, ga pospremil z igrišča, na koncu pa mu je podaril tudi dres.

Vse skupaj je mladeniča tako ganilo, da ni mogel zadrževati solza, upajmo le, da ga mrkogledi varnostniki na koncu niso kaznovali. 

Benjamin, "si ti tudi not' padu"?

Benjamin Kololli, nogometaš Züricha, je po slavju zadetka z bele točke želel steči vse do svojih navijačev, ki so ga podpirali na gostovanju pri ekipi AEK Larnaca iz Cipra, a vse skupaj še ni končalo po njegovih željah.

Ko je preskočil ograjo, je padel v precej globok jarek, ki na tem štadionu preprečuje vdor navijače na zelenico. Vse skupaj je videti zelo strašno, a Švicar jo je k sreči odnesel brez poškodb in je lahko nadaljeval tekmo.

Mali Peter iz znanega slovenskega filma Ne joči Peter bi ga najbrž vprašal: ''A ti si tud' not' padu?'

 

Sin slovitega Boba Marleyja prepeval z Ajaxovimi navijači

V nogometu se ne zgodi ravno velikokrat, da ti gredo pokonci kocine. A pred tekmo lige prvakov proti grškemu AEK na areni Johana Cruyffa, domovanju Ajaxa, se je zgodilo ravno to. Sin slovitega jamajškega glasbenika Boba Marleyja, Ky-Mani,  je skupaj z več kot 50 tisoč navijači nizozemskega velikana zapel očetovo uspešnico Three Little Birds. Poglejte si, kako je donelo. Tega res ne vidiš vsak dan.

Pa pravijo, da je Neymar tisti, ki pretirava …

Dejstvo je, da dobrih ali slabih simulacij prekrškov ni, a med njimi so razlike. In to velike. Številni menijo, da Neymar tisti, ki je v tem nepriljubljenem početju absolutni zmagovalec, a poglejte si, kaj se je zgodilo na nizozemskem derbiju med Feyenoordom in Utrecthom, ki ga je v prid domačih odločil veteran Robin van Persie.

Stevena Berghuisa je malce pobožal igralec Utrechta, po nekaj sekundah pa se je zgrudil po tleh, kot da bi ga zadel ostrostrelec. Neverjetno. 

Špoki navdušil z mojstrovino na treningu

Andraž Šporar v tej sezoni blesti pri Slovanu iz Bratislave. Na 14 tekmah v tej sezoni je dosegel že 13 golov in prispeval še tri podaje, svojo razigranost pa je pokazal tudi na treningu, ko je z rabono dosegel izjemen zadetek in navdušil vse prisotne na treningu slovaškega prvoligaša.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@skslovanbratislava 🎯

A post shared by Andraž Šporar (@andraz.sporar) on

Ne spreglejte