Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
12. 11. 2016,
14.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

nogomet kvalifikacije za SP 2018 angleška nogometna reprezentanca Gordon Strachan Gareth Southgate

Sobota, 12. 11. 2016, 14.00

6 let, 7 mesecev

Tekmeca Slovenije in njuna selektorja

Selektor Anglije lahko uživa, Škot preživlja nočno moro

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Gareth Southgate | Foto Reuters

Foto: Reuters

Začasni selektor Anglije, tekmice Slovenije v kvalifikacijah za svetovno nogometno prvenstvo 2018, Gareth Southgate se po petkovi zmagi nad Škotsko vse bolj spogleduje s tem, da bi prevzel službo selektorja Angležev. Medtem je selektor Škotov Gordon Strachan v težavah.

Po petkovi zmagi nad Škotsko na štadionu Wembley v Londonu s 3:0 v kvalifikacijski skupini F za svetovno prvenstvo, kar je bila ena od prepričljivejših predstav Angležev v zadnjih letih, možnosti Garetha Southgata, da dokončno postane selektor Anglije, močno rastejo. Zdaj ga čaka še prijateljska tekma proti Španiji, potem se bodo odgovorni na tamkajšnji nogometni zvezi odločili.

"Užival sem, res sem užival. V tem zadnjem mesecu sem užival v vsem, kar prinaša to delo. Verjamem, da bi mi bilo, če ne bi bilo rezultatov, veliko težje, a vsakem primeru sem prepričan, da je to sijajna izkušnja," je povedal Southgate, ki je na klopi Anglije premagal Malto in Škotsko, medtem ko je proti Sloveniji remiziral.

Podpira ga javnost, podpira ga tudi kapetan

Podpira ga tudi kapetan Wayne Rooney. | Foto: Reuters Podpira ga tudi kapetan Wayne Rooney. Foto: Reuters "Veliko sem se naučil. Užival sem v delu s sodelavci in igralci. Upam, da so uživali tudi oni. Prišel sem v zelo zahtevnem času, a mislim, da nam je uspelo. Zdaj nas čaka še zahtevna tekma proti Španiji, potem bomo videli, kaj in kako. Odločitev ni v mojih rokah," je povedal selektor, ki je na tem mestu nasledil Sama Allardyca, tega je odnesla afera.

Southgata, ki je bil pred tem selektor mlade angleške reprezentance, podpirajo tudi angleška javnost in nogometaši.

"Mislim, da je opravil zelo dobro delo. Odločili bodo sicer ljudje na zvezi, a kar zadeva mene, bi moral ostati selektor," je povedal najbolj sloviti med njimi, zvezdnik Manchester Uniteda in kapetan Anglije Wayne Rooney.



Anglija na vrhu, Škotska pri dnu

Anglija je v prvih štirih tekmah v skupini F osvojila deset točk in je na vrhu. Druga je Slovenija z osmimi točkami, tretja Slovaška s šestimi, četrta Litva s petimi, medtem ko so Škoti osvojili le štiri točke in so šele peti. Po novem neuspehu je njihov selektor na udaru še bolj, kot je bil oktobra, ko je doma le remiziral proti Litvi in na Slovaškem doživel boleč poraz z 0:3.

Selektor Škotske Gordon Strachan in selektor Anglije sta v povsem različnih položajih. | Foto: Reuters Selektor Škotske Gordon Strachan in selektor Anglije sta v povsem različnih položajih. Foto: Reuters "Po takšnem porazu je težko povedati karkoli pametnega. Angleži so nas kaznovali za vsako napako. Vse je šlo narobe. Ponosen sem na svoje fante, niso igrali slabo. Niso se ustrašili nasprotnika, a tokrat pač ni šlo. Boli me, da niso dobili tistega, kar so si želeli," je po tekmi govoril Gordon Strachan, ki verjetno ne bo dočakal naslednje tekme v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, marčevskega obračuna s Slovenijo v Glasgowu.

Bo sploh dočakal stisk rok s Srečkom Katancem?

Izkušenemu trenerju kaže zelo slabo. | Foto: Reuters Izkušenemu trenerju kaže zelo slabo. Foto: Reuters "Ne vem, o tem ne bom govoril. Bomo videli. Ne bom govoril o sebi. Saj me poznate, kakšen sem. O sebi bom govoril šele takrat, ko bom na smrtni postelji. Nič prej," je na vprašanja pikrih otoških novinarjev jezno odgovoril 59-letni nekdanji trener Middlesbrougha, Celtica, Southamptona in Coventry Cityja, ki je na klop Škotske sedel leta 2013.

Po vsega točki, ki jo je osvojil v zadnjih treh kvalifikacijskih tekmah, je škotska javnost enotna – čas je za novega selektorja.

Slovenski selektor Srečko Katanec pred svojo naslednjo tekmo v kvalifikacijah torej še čaka, da bo videl, komu bo stisnil roko pred začetkom tekme.

Ne spreglejte