Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 6. 2020,
15.53

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

Natisni članek

Achraf Hakimi Real Madrid Inter Milano Borussia Dortmund

Torek, 30. 6. 2020, 15.53

3 leta, 9 mesecev

Achfraf Hakimi prihaja k Samirju Handanoviću

Še malo in zgodil se bo še en astronomski prestop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24
Achraf Hakimi | Achraf Hakimi zapira poglavje pri Borussii Dortmund in odpira novo. Postal bo član milanskega Interja. | Foto Reuters

Achraf Hakimi zapira poglavje pri Borussii Dortmund in odpira novo. Postal bo član milanskega Interja.

Foto: Reuters

Včeraj sta posel, vreden 132 milijonov evrov, izpeljala Juventus in Barcelona, ki sta ob plačilu astronomskih odškodnin izmenjala Arthurja in Miralema Pjanića, že danes pa naj bi za nov odmeven prestop poskrbela Inter in Real Madrid. V Milano odhaja branilec Achraf Hakimi, ki je v zadnjem letu in pol navduševal pri Borussii Dortmundu, kjer je igral s statusom posojenega nogometaša.

Arthur
Sportal Najbolj nevsakdanji posel poletja, vreden 132 milijonov evrov, je končan

Achraf Hakimi je že v Milanu, kjer ga od podpisa petletne pogodbe z milanskim Interjem ločijo le še zdravniški pregledi. Prestop naj bi bil vreden 40 milijonov evrov oziroma še kak milijon več, upoštevajoč njegov variabilni del.

Enaindvajsetletni maroški bočni branilec, ki se najbolje znajde na desni strani obrambne vrste, je sicer mladinec Real Madrida in tudi njegov član, a na Santiagu Bernabeu od leta 2018, ko je debitral v njegovem dresu, ni dobil prave priložnosti za igro, zato se je odločil za selitev v Nemčijo.

Pri Borussii Dortmund so se od njega že poslovili:

V Milano, ker v Madridu ne bi bil prva izbira

Pri Borussii Dortmund je s statusom posojenega nogometaša Reala igral v zadnjem letu in pol. V tem času je zbral 57 nastopov in zabil sedem golov. Pogodba z Realom Hakimiju poteče čez dve leti, v Madridu so si menda prizadevali za to, da bi ga obdržali, a jim je igralec sporočil, da bi raje odšel drugam.

Ko je še igral za Real Madrid, je v njegovi majici zbral 17 nastopov in zabil dva gola. | Foto: Reuters Ko je še igral za Real Madrid, je v njegovi majici zbral 17 nastopov in zabil dva gola. Foto: Reuters

Pri Zinedinu Zidanu je na desni strani obrambe trenutno vodilnega španskega prvoligaša v prednosti Dani Carvajal, medtem ko naj bi imel pri Interju Antonia Conteja zagotovljeno mesto v začetni enajsterici.

Za Hakimija naj bi se sicer zanimali še številni drugi klubi. Poleg Borussie Dortmund, ki si ga je nadvse želela obdržati v svojih vrstah, še Bayern München in nekateri angleški nogometni velikani.

Rojen v Madridu, a igra za Maroko

Hakimi, potomec maroških staršev, ima tudi špansko državljanstvo, saj je rojen v Madridu, a že od nekdaj igra za maroško reprezentanco. V njeni majici je do zdaj zbral 28 nastopov in zaigral tudi na svetovnem prvenstvu 2018.

Ne spreglejte