Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 6. 2020,
19.06

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94

1

Natisni članek

Arthur Miralem Pjanić Juventus Barcelona

Ponedeljek, 29. 6. 2020, 19.06

3 leta, 9 mesecev

Arthur v Juventus, v Barcelono prihaja Miralem Pjanić

Najbolj nevsakdanji posel poletja, vreden 132 milijonov evrov, je končan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94

1

Arthur | Čeprav si je sprva želel drugače, se Arthur zdaj seli v Juventus, pri katerem bo služil trikrat višjo plačo, kot jo je pri Barceloni. | Foto Getty Images

Čeprav si je sprva želel drugače, se Arthur zdaj seli v Juventus, pri katerem bo služil trikrat višjo plačo, kot jo je pri Barceloni.

Foto: Getty Images

Nevsakdanji prestop, o katerem se je šušljalo že nekaj tednov, je dočakal uraden pečat oziroma kar dva. Barcelona je danes zgodaj zvečer najprej potrdila, da je za 72 milijonov evrov v Juventus prodala brazilskega vezista Arthurja, manj kot uro zatem pa naznanila tudi prihod Miralema Pjanića iz Torina za 60 milijonov evrov.

Barcelona je z Juventusom dosegla dogovor za prestop Arthurja v vrednosti 72 milijonov evrov, ob tem pa naj bi bilo še za 10 milijonov variabilnih stroškov. Brazilski vezist bo do konca sezone ostal v Španiji, potem pa se preselil v Torino, so še sporočili iz katalonskega nogometnega velikana. Arthur je podpisal petletno pogodbo.

Manj kot uro pozneje so Katalonci potrdili tudi drugi del posla, o katerem se je šušljalo že nekaj časa. Za rahlo nižjo odškodnino, 60 milijonov evrov plus pet milijonov v variabilnih stroških, je namreč v nasproti smeri odpotoval Miralem Pjanić. Bosanski reprezentant je podpisal štiriletno pogodbo, tudi on pa se v Španijo seli po koncu sezone, v kateri ga z Juventusom čaka še precej izzivov.

Arthur ni želel iz Barcelone, Pjanić je nad njo navdušen

Ta posel je nekoliko nevsakdanji, toliko bolj iz zornega kota navijačev Barcelone. Ta se namreč odreka svojemu 23-letnemu Arthurju, ki morda resda ni povsem upravičil visokih pričakovanj ob prihodu v Evropo, a je bil redno član začetne enajsterice, predvsem pa šele izpolnjuje svoj nogometni potencial in še zdaleč ni dosegel vrhunca.

V zameno zanj je dobila 30-letnega Pjanića, ki je trenutno v najboljših nogometnih letih, a ne pomeni perspektive za prihodnost.

Navijači Barcelone odštevajo ure do uradne potrditve prihoda Miralema Pjanića. | Foto: Getty Images Navijači Barcelone odštevajo ure do uradne potrditve prihoda Miralema Pjanića. Foto: Getty Images

Dovolj zgovorno je tudi to, da je Arthur dolgo časa okleval in želel ostati pri Barceloni, medtem ko je bil Pjanić nad selitvijo v Katalonijo navdušen od prvega dne.

Arthur, ki je v Barcelono iz brazilskega Gremia leta 2018 prišel za 31 milijonov evrov, Katalonce zapušča po 72 nastopih in štirih zadetkih. Pjanić, ki je član Juventusa od leta 2016, ko je tja za 32 milijonov evrov prišel iz Rome, je za Torinčane v 171 nastopih v vseh tekmovanjih dosegel 22 golov in prispeval 36 asistenc.

Juventus podaljšal z vratarjem in kapetanom

Juventus je po pričakovanjih še za eno sezono podaljšalo sodelovanje z vratarjem Gianluigijem Buffonom in kapetanom Giorgiem Chiellinijem. Obema bi se pogodba iztekla 30. junija.

Nekdanji reprezentančni vratar, ki bo prihodnjega januarja dopolnil 43 let, se je po sezoni v vrstah francoskega Paris St.-Germaina leta 2019 znova vrnil v Juventus.

Buffon je v Juventusu, odkar se je prvič pridružil klubu leta 2001, zbral več kot 500 nastopov, njegova članska profesionalna kariera se je začela leta 1995 s Parmo. "Super Gigi je dokaz, da je starost le številka," je zapisano v klubski izjavi.

Tudi kapetan Giorgio Chiellini je podpisal enoletno podaljšanje, poroča STA.

Lionel Messi
Sportal Barcelona Messiju ponudila novo pogodbo
Miralem Pjanić
Sportal Izjemen posel Barcelone: je to sploh mogoče?
Ne spreglejte