Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 6. 2020,
21.09

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

1

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo David Beckham Inter Miami Nani

Četrtek, 18. 6. 2020, 21.09

3 leta, 10 mesecev

Nani bi slovitega rojaka pričakal z odprtimi rokami

Še en namig o tem, da se bo Cristiano Ronaldo preselil v ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

1

Cristiano Ronaldo, Nani | Cristiano Ronaldo se že nekaj časa spogleduje z ZDA. To je zdaj potrdil tudi njegov reprezentančni soigralec Nani. | Foto Getty Images

Cristiano Ronaldo se že nekaj časa spogleduje z ZDA. To je zdaj potrdil tudi njegov reprezentančni soigralec Nani.

Foto: Getty Images

"Že pred nekaj leti mi je rekel, da bo kariero najverjetneje končal v ZDA," je Portugalec v vrstah Orlando Cityja Nani povedal o svojem rojaku in nekdanjem soigralcu, petkratnem dobitniku zlate žoge Cristianu Ronaldu. O tem, da se bo eden od najboljših nogometašev na svetu preselil v ZDA, nogometni svet sicer namiguje že dlje časa.

"Da bo prišel, seveda ni stoodstotno, a obstaja velika možnost. Če bo res prišel, bo to super tako za nogomet v ZDA kot tudi zanj. Prišel bo v super tekmovanje, s sijajnimi klubi, odlično organizacijo, dobrimi trenerji in nogometaši, ki iz leta v leto napreduje," je za ESPN povedal član Orlando Cityja Nani, sicer dober prijatelj Cristiana Ronalda, s katerim že 14 let igrata za portugalsko reprezentanco, z njo sta leta 2016 postala tudi evropska prvaka.

V družbi Nanija v portugalski reprezentanci | Foto: Reuters V družbi Nanija v portugalski reprezentanci Foto: Reuters Ne samo v reprezentanci, dve leti sta skupaj igrala tudi za Manchester United. Prav na Old Traffordu je Ronaldo leta 2008 osvojil svoj prvi naslov klubskega evropskega prvaka, kar mu je potem v majici Real Madrida uspelo še štirikrat.

Z Manchester Unitedom je osvojil še osem lovorik, eno je na začetku svoje bleščeče nogometne poti dočakal kot član lizbonskega Sportinga, kar 14 se jih je veselil v majici Real Madrida in tri osvojil v dresu zdajšnjega kluba, h kateremu je prišel leta 2018, torinskega Juventusa.

S Torinčani ima Ronaldo podpisano pogodbo do leta 2022. Ko se bo ta iztekla, bo star že 37 let, a za zdaj nič ne kaže, da so zanj leta prevelika ovira.

Odkar je prišel v Torino, je za Juventus zabil kar 53 golov v 77 nastopih.

K Beckhamu v Miami, s katerim povezujejo še številne zvezdnike?

O tem, da se bo, predvsem zaradi tamkajšnjega trga, ob koncu svoje bleščeče nogometne poti preselil v ZDA, se o Ronaldu piše že nekaj časa. Nekajkrat je na tak scenarij namignil tudi sam. Govorice so še glasnejše, odkar je postalo jasno, da se v tamkajšnjo najmočnejšo ligo MLS v vlogi lastnika moštva vrača David Beckham.

David Miami je v MLS igral za Los Angeles Galaxy. Zdaj se je v ZDA vrnil v vlogi predsednika in lastnika novega moštva v najmočnejši severnoameriški nogometni ligi Inter Miami. | Foto: Getty Images David Miami je v MLS igral za Los Angeles Galaxy. Zdaj se je v ZDA vrnil v vlogi predsednika in lastnika novega moštva v najmočnejši severnoameriški nogometni ligi Inter Miami. Foto: Getty Images

Njegov Inter Miami je bil ustanovljen leta 2018, letos pa je pred izbruhom pandemije novega koronavirusa odigral dve tekmi. Na njegovem igralskem seznamu za zdaj ni zvenečih imen, a naj bi se Beckham trudil, da se bo to v prihodnosti krepko spremenilo.

Z odhodom na Florido so v preteklosti že povezovali argentinskega superzvezdnika iz Barcelone Lionela Messija, njegovega novega francoskega soigralca Antoina Griezmanna, pa še enega člana Barcelone, Urugvajca Luisa Suareza, Kolumbijca Jamesa Rodrigueza in Radamela Falcaa, Španca v vrstah Manchester Cityja Davida Silvo in še nekatere zdajšnje in nekdanje zvezdnike evropskega nogometa.

Kje mislite, da bo Cristiano Ronaldo končal kariero?

  • v Evropi
    22,83 %
    58 glasov
  • v ZDA
    41,73 %
    106 glasov
  • v Aziji
    2,76 %
    7 glasov
  • ne vem, me ne zanima
    32,68 %
    83 glasov
Oddanih 254 glasov
Ne spreglejte