Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
22. 1. 2015,
21.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Josip Iličić Torino Bologna Fiorentina Vincenzo Montella Srečko Katanec

Četrtek, 22. 1. 2015, 21.00

8 let

Se bo Josip Iličić dokončno znebil okov Fiorentine?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes naj bi se spet sestali predstavniki italijanskih prvoligašev Torina in Fiorentine, ki se poskušajo dogovoriti o prestopu slovenskega nogometaša Josipa Iličića.

Že nekaj časa ni skrivnost, da prihodnosti za Josipa Iličića pri Fiorentini ni. Trener Firenčanov Vincenzo Montella ga je odpisal že pred časom, 26-letnega vezista v zadnjem obdobju ni niti na klopi tega italijanskega prvoligaša.

Iličič, ki je pred časom, nezadovoljen z odnosom s selektorjem Srečkom Katancem, samovoljno zamrznil svoj reprezentančni status, seveda ne more biti zadovoljen, in upa, da se bo vse skupaj kmalu spremenilo na bolje. Scenarij za kaj takega je le eden. Odhod v nov klub.

Tega si seveda želi tudi Fiorentina. Ta je že pred časom dosegla sporazum z Bologno, a tja Kranjčan ni želel. Bologna namreč igra v drugi ligi. Po drugi strani se je za Iličića resno zanimal tudi Torino, k temu bi glavni akter zgodbe zelo rad prestopil, a zapletalo se je pri dogovoru med Firenčani in Torinčani.

Fiorentina ga želi prodati takoj

Danes naj bi se vodilni ljudje obeh klubov spet sestali in morda sklenili dogovor, ki bi Iličića rešil okov Fiorentine, pri kateri se že nekaj časa ne počuti najbolje. Ofenzivni vezist, ki ima s Firenčani pogodbo sklenjeno do konca junija 2018, naj bi, če se bodo odgovorni sporazumeli, do konca sezone v Torino odšel kot posojeni nogometaš, potem ga bodo lahko Torinčani odkupili za okoli sedem milijonov evrov.

Takšna je domnevna ponudba Torina, medtem ko naj bi Fiorentina vztrajala pri takojšnji prodaji. Zdaj se bodo vsi vpleteni morda le dogovorili. Ali jim je uspelo, bo znano kaj kmalu.

Bo do konca januarja zagotovo odšel?

Poznavalci italijanske nogometne tržnice pravijo, da se utegne Iličićeva zgodba razplesti. Če ne zdaj, pa prav gotovo do konca januarskega prestopnega roka. Morda prav na njegov zadnji dan. Zanj naj bi bili namreč zainteresirani tudi nekateri drugi, tuji klubi.

Ne spreglejte