Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
10. 6. 2011,
18.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Paul Scholes Pele

Petek, 10. 6. 2011, 18.35

8 let

Scholesovo slovo v družbi Cantonaja in Peleja

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sedaj že nekdanji kreator igre Manchester Uniteda Paul Scholes se bo 5. avgusta na Old Traffordu od svojih navijačev poslovil s tekmo proti New York Cosmos, katerega bo vodil Eric Cantona.

36-letni Scholes, ki je svoje slovo od nogometnih zelenic naznanil nekaj dni po finalu lige prvakov proti Barceloni, bo na svoji poslovilni tekmi gostil ameriško moštvo New York Cosmos. Samo ime kluba ne pove veliko, a zato toliko več, če povemo, kdo bo njegov trener. To ne bo nihče drug, kot veliki Eric Cantona, legenda ''rdečih vragov'', ki je navduševal navijače Uniteda med leti 1992 in 1997. Legendarna ''sedmica'' je pri navijačih Uniteda še vedno na posebnem mestu v njihovih srcih, saj je ravno v tistem času Manchester United začel s svojim ''pustošenjem'' po premierligaški sceni. Francoz je v petih sezonah v rdečem dresu osvojil štiri naslove angleškega prvaka.

''Veselim se povratka na Old Trafford, tokrat sicer malce drugače, kot trener Cosmosa. Vsi vemo, zakaj bomo tam, tudi sam bom z veseljem čestital Paulu za izjemne predstave v dresu Uniteda,'' je svoj povratek na ''gledališče sanj'' pokomentiral Cantona, ki je pred kratkim dopolnil 45 let.

Potem ko se je pretekli mesec v Manchester vrnil David Beckham (poslovilna tekma Garyja Nevilla), bo podobno priložnosti za povratek izkoristil tudi ''King Eric'', ki je svojo aktivno športno pot končal pri 31 letih, nato pa se posvetil filmski karieri. Francoz je januarja letos postal športni direktor že omenjenega newyorkškega Cosmosa, čigar častni predsednik je, po mnenju nekaterih, najboljši nogometaš vseh časov, Pele. Brazilec bo prav tako priča Scholesovem slovesu, a on le na tribunah OT-ja.

Scholes: Man Utd je poseben v vseh pogledih

''To bo res velika noč, tako zame kot za mojo družino. V Unitedu sem preživel mojo celotno nogometno kariero in prav je, da se tukaj tudi poslovim.''

''Lepo je bilo, a vsega lepega je enkrat konec. Manchetser United je klub, ki je poseben v vseh pogledih, a izpostavil bi predvsem navijače, ki jim res ni para. Podpirali so me skozi celotno kariero. Upam, da pridejo v čim večjem številu. Dvoboj dveh ''velikanov'' Sira Alexa in Kinga Erica na trenerskih stolčkih, bo le pika na i,'' je še dodal Paul Scholes.

Ne spreglejte