Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 10. 2012,
9.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Schalke Arsenal Montpellier

Sreda, 3. 10. 2012, 9.57

8 let

Schalke in Arsenal precejšna favorita

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Schalke bo drugo zmago iskal doma proti Montpellieru, Arsenal pa proti Olympiakosu. Favorita sta znana, na ta način bi se nemški in angleški predstavnik oddaljila na vodilnih mestih.

Schalke je v tem obračunu pod večjim pritiskom, saj je Montpellier že na prvi tekmi proti Arsenalu dokazal, da ne bo lahek nasprotnik. Schalke je pretendent za napredovanje iz skupine, zato se nadeja novim trem točkam. Tudi v nemški bundesligi pa kaže solidno formo in se nahaja na četrtem mestu. "Montpellier je dokazal v minuli sezoni, da kohezivna ekipa naredi velike stvari. Zagotovo ga ne smemo podcenjevati – francoski prvak ne postaneš brez razloga. Ima močne napadalce," je dejal strateg ekipe iz Gelsenkirchena, Huub Stevens. Pri Schalkeju sta vprašljiva Jemaine Jones in Jefferson Farfan. Za nameček Schalke v treh poizkusih doma še ni izgubil proti francoskim klubom.

Že kakšna osvojena točka Montpelliera bi bila nedvomno presenečenje. Po slabem uvodu sezone, trenutno se v francoskem prvenstvu nahaja na 13. mestu, se počasi dviga v formi. "Proti Arsenalu smo se šele privajali na način igranja v ligi prvakov. Če želimo napredovati, potrebujemo domače zmage, proti Arsenalu nam to ni uspelo, zato bomo skušali to storiti proti Schalkeju," je povedal trener Montpelliera, Rene Girard.

Za Arsenal bo to ena ključnih tekem, če želi rutinirano in pričakovano osvojiti eno izmed prvih dveh mest za napredovanje. Vendar po porazu proti Chelseaju (sicer prvem) in šele osmem mestu v angleškem prvenstvu, je samozavest po večini mladih nogometašev malce načeta. "Nogometaši so se še vedno potrti, vendar igramo doma in želimo stvari postaviti na pravo mesto. Prvenstvo je še dolgo, vendar treba je storiti, da bo tudi liga prvakov dolga za nas v tej sezoni. Olympiacos je pod pritiskom po domačem porazu proti Schalkeju. Navdušuje me mentaliteta mojih igralcev, ki znajo odgovoriti tudi v slabšem položaju in to bomo skušali pokazati. Za napredovanje v ligi prvakov potrebuješ tri domače in eno gostujočo zmago," razmišlja strateg Arsenala, Arsene Wenger. Manjkala naj bi Wojciech Szczesny in Abou Diaby.

Grki so na Otok odšli previdni. "Mislim, da bo posebej zahtevno gostovanje. Arsenal je namreč doma zelo močan, vendar ne gre se predati še preden se začne tekma. Čutimo nekaj pritiska, precej igralcev pa nam tudi manjka," je povedal, Leonardo Jardim. Pri Pirejcih so poškodovani Ljubomir Fejsa, Rafik Djebbour, Tassos Papazoglou, Francois Modesto, vprašljiva pa sta Vassilis Torossidis in Giannis Fetfatzidis.

Ne spreglejte