Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

8 let

Sanjski začetek Krškega, Domžale skoraj zapravile nemogoče (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Krškega so v svojem krstnem nastopu v Prvi ligi Telekom Slovenije pred domačimi gledalci šokirali Celjane in takoj vknjižili prvo zmago in tri točke. Derbi na Bonifiki pripadel Domžalam.

Sezono 2015/16 slovenske prve nogometne lige sta odprla Maribor in Zavrč, ta je dokazal, da očitno misli resno in odščipnil točko prvakom na njihovem igrišču. V Ljudskem vrtu je celo vodil, po veliki napaki mariborske obrambe ga je v vodstvo popeljal Jure Matjašič. Pozneje je izid izenačil mladi Luka Zahović, ki bo očitno tudi v tej sezoni strelsko učinkovit.

V Velenju pri Rudarju je gostovala Krka in z golo Marina Perića osvojila tri točke. V Stožicah sta igrala Olimpija in Gorica. Na domače tekme so se vrnili zvesti organizirani navijači Olimpije Green Dragons, ki so prekinili bojkot obiskovanja domačih tekem. Na predsedniškem mestu je Izeta Rastoderja namreč nasledil Milan Mandarić. Novo, prenovljeno ekipo zdaj vodi Marijan Pušnik. Nasprotnik je bil po meri. Gorica je v novo sezono, prav tako z novim klubskim vodstvom, vstopila močno oslabljena. Olimpija je unovčila vlogo favoritinje in Goričane ugnala kar s 4:1.

Začetek Krškega kot iz sanj

V nedeljo se prva tekma igra v Krškem. Novinci v ligi pred domačimi navijači gostijo evropsko Celje. V prvem delu nismo videli zadetkov, še najbolj vroče je bilo v 37. minuti, ko je Nigerijec Sunny Ogbemudia Omoregie premagal vratarja Krškega,a veselje gostov je bilo kratkotrajno, saj je bil zadetek po posvetovanju sodnikov razveljavljen zaradi domnevnega prepovedanega položaja.

Če v prvem delu nismo videli zadetka pa je okoli 1900 gledalcev na štadionu Matije Gubca skočilo v zrak v 62. minuti, ko je z bele točke Krčane v vodstvo popeljal Enes Rujović. Pri prekršku za enajstmetrovko je drugi rumeni karton prejel še Jure Travner in moral zapustiti zelenico. Celje se je sicer trudilo izenačiti,to je poskušal tudi z agresivno igro, a jim ni uspelo, Nogometši Krškega pa so se zasluženo veselili prve zmage in prvih streh tock med prvoligaško druščino.

Uvodni krog sta s pravo poslastico zaprla dva udeleženca evropskih pokalov. Luka Koper, ki je sredi tedna v kvalifikacijah za evropsko ligo pred domačimi navijači navdušil in premagal splitski Hajduk, in Domžale, ki so se od Evrope poslovile že na prvi stopnički. Domžalčani so sicer na videz tekmo rešili že v prvem delu, saj sta v razmaku šestih minut zadela Žan Majer in Nejc Skubic. Ko pa je bil po drugem rumenem kartonu izključen še koprski nogometaš Nik Mršić, pa je bila tekma takorekoč odločena. Zakaj? Tudi v drugem polčasu so prvi zadeli gostje, ki so po zadetku Wilsona Xavierja Juniorja povedli že s 3:0, a številčno oslabljeni domačini se niso predali in v 64. in 66. minuti dvakrat premagali Nejca Vidmarja. Prvi zadetek je dosegel Nejc Vidmar, drugega pa junak tekme proti Hajduku Amar Rahmanović.

Kanarčki so kljub igralcu manj vse do konca lovili izenačenje, a jim ni uspelo. Še najbližje izenačujočemu zadetku so bili kanarčki v 89. minuti, ko je mladi Luka Vekič zadel prečko.

Ne spreglejte