Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
19. 1. 2016,
21.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mario Gavranović Rijeka Matjaž Kek Roman Bezjak Miral Samardžić Damir Mišković

Torek, 19. 1. 2016, 21.23

6 let, 7 mesecev

Sanjski nakup: Matjaž Kek ulovil švicarskega reprezentanta

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometni klub Rijeka je od torka dalje bogatejši za švicarskega reprezentanta. Dres kluba, ki ga vodi Matjaž Kek in je v hrvaškem prvenstvu prezimil na drugem mestu, bo nosil tudi Mario Gavranović.

Nogometaši Rijeke se v teh dneh nahajajo v Dubaju, kjer se pod vodstvom Matjaža Keka pripravljajo na spomladanski del sezone, v katerem bodo napadali hrvaški naslov. Po jesenskem delu, v katerem niso izgubili niti enega dvoboja, so zaostali le za zagrebškim Dinamom. Zaradi prevelikega števila neodločenih rezultatov za desetkratnimi zaporednimi hrvaškimi prvaki zaostajajo dve točki, ki pa jih nameravajo v nadaljevanju sezone nadoknaditi.

Da misli vodstvo Rijeke še kako resno, je jasno nakazalo z nakupom odmevne okrepitve. Pogodbo z reškim klubom je sklenil švicarski reprezentant Mario Gavranović. Leta 2014 je z močno švicarsko zasedbo potoval na SP v Brazilijo, kjer pa zaradi zdravstvenih težav ni odigral niti minute.

Prišel je za manj kot milijon evrov

Napadalec, ki se dobro znajde tudi v zvezni vrsti, šteje 26 let. Dokazoval se je tudi v nemški bundesligi in se v dresu Schalkeja vpisal med strelce v ligi prvakov. Jeseni je branil barve Züricha, s katerim mu ni šlo najbolje v švicarskem prvenstvu. Vodil ga je nekdanji finski nogometni zvezdnik Sami Hyppia, nato pa je ocenil, da bi lahko s selitvijo na Reko napredoval.

Gavranović se bo po novem dokazoval v domovini svojih staršev. Z Rijeko je sklenil dveinpolletno pogodbo. Čeprav so hrvaški mediji namigovali, da je hrvaški podprvak za odmevno okrepitev plačal milijon evrov, je predsednik Damir Mišković sporočil, da v žep vendarle niso segli tako globoko.

''Za Gavranovića smo z raznimi kombinacijami plačali manj kot milijon evrov. Denar smo dobro vložili. Napadli bomo naslov prvaka,'' je iz bogate arabske države sporočil ambiciozni podjetnik, ki odlično sodeluje s slovenskim trenerjem.

V napadu naj bi sodeloval z Bezjakom

Rijeko močno zanima prvo mesto. To dokazuje tudi podatek, da je kapetan Ivan Močinić zavrnil ponudbo ruskega prvoligaškega kluba Rubina iz Kazana. Čeprav je za občasnega hrvaškega reprezentanta ponujal skoraj štiri milijone evrov, kluba nista našla skupnega jezika.

Nekdanjemu slovenskemu selektorju se lahko prešerno smeji, saj je s prihodom Švicarja pridobil dokazanega napadalca, ki bi lahko povzdignil raven igre reškega kluba. Mariborčan ga vidi kot idealnega člana udarne enajsterice, v kateri bi v postavitvi 4-4-2 v napadu združil moči s slovenskim reprezentantom Romanom Bezjakom, najboljšim strelcem Rijeke v jesenskem delu.

Rijeka bo na pripravah v ZAE odigrala dve pripravljalni tekmi. V sredo se bo pomerila s katarskim prvoligaških klubom Al-Gharafa, štiri dni pozneje pa bo njen tekmec član ruske elitne lige Krasnodar.

Ne spreglejte