Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
10. 11. 2015,
15.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Samir Handanović Andraž Kirm Aleksander Čeferin Srečko Katanec Josip Iličić Kevin Kampl slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 10. 11. 2015, 15.07

8 let

Samir Handanović v Ljubljani, Josip Iličić pa ob igrišču (foto)

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V novem središču za trening Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju so slovenski reprezentanti v torek dopoldne opravili prvi pravi trening v času priprav na tekmi z Ukrajino.

Nogometni vrhunec letošnjega leta, tekmi dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 proti Ukrajini, je vse bližje. V ponedeljek so se reprezentanti, na katere bo tokrat računal slovenski selektor, zbrali in opravili prvi, regeneracijski trening. Polovica jih je vadila na igrišču, polovica kar v hotelu.

Danes so prvič vadili resneje. Trening se je začel ob 11. uri, spremljalo pa ga je tudi nekaj okoliških otrok in prebivalcev, vsi so z občudovanjem spremljali najboljše, kar trenutno premore slovenski nogomet, Na treningu sta manjkala dva od 24 reprezentantov, ki so tokrat zraven.

Josip Iličić ni treniral, a z njim ni nič hujšega

Medtem ko je imel Andraž Kirm v ponedeljek zvečer še klubske obveznosti na Cipru, pri remiju Omonie Nikozije proti mestnemu tekmecu Apoelu z 2:2 je sodeloval 68 minut, in se bo ekipi pridružil danes, je morda celo prvi zvezdnik Slovenije zadnjih let, vratar milanskega Interja Samir Handanović, treniral posebej. Individualni trening naj bi opravil v Spodnji Šiški v Ljubljani.

Še eno zveneče ime, Josip Iličić, zvezdnik Fiorentine, ki je v prejšnjem tednu na dveh tekmah zadel kar trikrat, v evropski ligi in v italijanskem prvenstvu, je bil zraven, a je zgolj sedel ob igrišču, kar je med spremljevalci treninga povzročilo manjši preplah, a baje zaman. Slovenski vezist je le počival, v reprezentanci pravijo, da z njim ni nič hujšega.

Prišel je tudi Aleksander Čeferin

Trening v idiličnem vremenu je trajal uro in pol, nekje na polovici ga je obiskala tudi delegacija Nogometne zveze Slovenije na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom.

Vzdušje je zelo dobro, fantje so prizadevni, selektor Srečko Katanec pa glasen. S kakšno postavo se bo lotil Ukrajincev v soboto, ko Slovence ob 18. uri čaka prva tekma, ni znano. Obrise enajsterice, ki naj bi takrat pritekla na zelenico, bomo verjetno začeli dobivati v naslednjih dneh. Reprezentanca bo vsak dan trenirala le enkrat.

Kapetan je skakal od veselja

V igri na dva gola ni manjkalo dobrih potez, z nekaj takšnimi sta navdušila predvsem Kevin Kampl in Benjamin Verbič. Selektor je opozarjal in ustavljal, dialoga med njim in igralci ni manjkalo. Zdi se, da so vsi napeti in komaj čakajo, da se vrhunec letošnjega nogometnega leta v Sloveniji začne. Videti je, da bo Slovenija v soboto in torek, ko bo v Mariboru povratna tekma, pripravljena na velik boj. Izkušenj ji ne manjka.

Ne nazadnje je kar veliko zdajšnjih reprezentantov podobno zgodbo že doživelo pred šestimi leti, ko se je prek Rusije prebila na svetovno prvenstvo. Med njimi tudi Boštjan Cesar. Prav kapetan je bil tisti, ki je ob koncu treninga v igri na dva gola kot zadnji zatresel mrežo in se zadetka prešerno razveselil. Upamo in verjamemo, da bo od veselja skakal tudi čez teden dni, ko bo jasno, ali se bo Slovenija še četrtič v svoji zgodovini prebila na veliko nogometno tekmovanje.

Ne spreglejte