Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
14. 9. 2015,
9.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Samir Handanović Inter AC Milan serie A

Ponedeljek, 14. 9. 2015, 9.52

8 let

Samir Handanović po odlični predstavi (še) noče razmišljati o naslovu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski vratar Samir Handanović je v zadnjem tednu sodeloval pri dveh tesnih, a zelo sladkih zmagah. Najprej je s Slovenijo ugnal Estonijo, nato pa postal še milanski kralj v prestižnem derbiju.

Ljubljančan, ki bi lahko v kratkem podaljšal pogodbo z Interjem, se je ponovno izkazal. V torek je slovenski reprezentanci pomagal do pomembne zmage nad Estonijo (1:0) v Mariboru, v nedeljo zvečer pa se je na polnem San Siru razveselil vedno dobrodošle zmage nad največjim tekmecem. Na mestnem obračunu Derby della Madonnina je ohranil mrežo nedotaknjeno in paral živce zvezdnikom Milana. Za najboljšo obrambo dvoboja je poskrbel v 80. minuti, ko so rdeče-črni pritisnili na vrata Interja in želeli na vsak način izenačiti. Bili so zelo blizu, rezervist Mario Balotelli je pred tem z izjemnim strelom z razdalje stresel okvir Handanovićevih vrat, nato pa je kontroverzni Italijan z ganskimi koreninami poskusil še enkrat.

Najboljše posredovanje na tekmi

Žoga se je nevarno bližala golu, a jo je z mojstrskim posredovanjem Samir Handanović le ukrotil.

"To je bilo moje najboljše posredovanje na tekmi, ker je bilo zelo težko oceniti smer žoge," je po tekmi 31-letni slovenski legionar povedal v mikrofon Sky Sport Italia. Balotelli je nevarno zapretil s prostega strela in z ogromne razdalje poslal neugoden strel. Handanović zaradi živega zidu sprva ni videl, kam bo žoga krenila, ko pa se je bližala njegovi levi strani vrat, jo je pravočasno ustavil in poskrbel, da je Inter zadržal dragoceno vodstvo.

Prezgodaj je še govoriti o naslovu

Za svoj nastop si je prislužil najvišje ocene v svoji ekipi in bil poleg strelca odločilnega zadetka Fredyja Guarina najzaslužnejši za tretjo zaporedno zmago. S to so črno-modri zasedli vrh razpredelnice serie A in razveselili navijače, ki so po "zlatem" Mourinhovem letu 2010 in trojni kroni pozabili na osvajanje večjih lovorik.

Bi lahko Inter prekrižal načrte favoritom in osvojil državni naslov? Pred začetkom sezone so napovedovali, da ima največ možnosti branilec naslova Juventus, poleg njega naj bi izstopali še Roma, Lazio in Napoli. Če se dan pozna po jutru, bo v skupino favoritov treba uvrstiti tudi Inter, veliko manj razlogov za zadovoljstvo pa imajo privrženci Milana, saj so njihovi neprepričljivi ljubljenci izkusili že drugi poraz v tej sezoni.

"Prezgodaj je še za govorjenje o tem, da bi lahko osvojili naslov. Že v nedeljo nas čaka nova zahtevna tekma, saj se bomo pomerili s Chievom," je Handanović opozoril na težko gostovanje v Veroni. Tam se bo pomeril z dvema reprezentančnima soigralcema Boštjanom Cesarjem in Valterjem Birso, ki sta z letečimi oslički poletela tik pod vrh. Gledalci bodo tako v mestu Romea in Julije spremljali derbi italijanskega prvenstva z močnim slovenskim priokusom.

Izkušeni slovenski vratar je končno dočakal trenutek, ko je lahko z Interjem na vrhu razpredelnice. Če bi bilo več podobnih izkušenj, bi se veliko lažje odločil za nadaljevanje kariere v prestolnici Lombardije, tako pa je zaradi skromnih rezultatov in neigranja v Evropi še malce kolebal.

V tej sezoni se pri Interju počuti bolje

"V tej sezoni je ozračje v klubu veliko boljše. To lahko začutiš na vsakem koraku. Zmagovalni niz je prinesel navdušenje. Zdaj drugače gledamo na stvari. Začeli smo odlično, a je pred nami še dolga pot. Pomembno je, da smo na pravi poti," je poudaril prvi vratar Interja in pomemben člen Mancinijeve čete.

Spremlja ga pozitiven občutek. Če ga ne vara, bo Inter v tej sezoni mnogo višje kot v prejšnji, ko je z osmim mestom poskrbel za enega večjih razočaranj na Apeninskem polotoku. Prvi cilj je preboj med udeležence lige prvakov. Za zdaj Interju kaže odlično …

Ne spreglejte