Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
31. 8. 2014,
23.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Samir Handanović Srečko Katanec Valter Birsa Rajko Rotman Jan Oblak Jan Oblak

Nedelja, 31. 8. 2014, 23.22

8 let

Samir Handanović dokazal, zakaj je nedotakljiv

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Samo Samir Handanović je nedotakljiv," je ob zadnjem druženju z novinarji dejal selektor Srečko Katanec. Vratar milanskega Interja je v nedeljo dokazal, zakaj je temu tako.

Samir Handanović: Pri remiju Interja v gosteh pri Torinu z 0:0 v prvem krogu italijanskega prvenstva je bil junak gostov. V prvem polčasu je namreč vnovič potrdil, da je mojster branjenja enajstmetrovk. Ubranil je strel Marcela Larronda z bele točke v 20. minuti.

Vid Belec: Mladi vratar Interja tudi v tej sezoni ne bo v Milanu. Potem ko je bil v pretekli sezoni posojen na Portugalsko, bo to sezono prebil v Turčiji. Inter ga je za eno leto posodil tamkajšnjemu prvoligašu Konyasporu.

Jan Oblak: Pričakovano še naprej ostaja številka dve madridskega Atletica, pri katerem med vratnicama še naprej stoji Španec Moya. Španski prvak je tokrat doma z veliko težavami premagal Eibar z 2:1.

Gregor Balažic: V ukrajinski prvi ligi je Karpati doma ostal brez točk proti Metalurgu iz Zaporožja, izgubil je z 1:2. Balažic je igral vso tekmo.

Mišo Brečko: Povratniku v nemškem nogometnem razredu Kölnu gre odlično. Po prvih dveh krogih ima štiri točke, potem ko je tokrat z 2:0 presenetljivo zmagal v Stuttgartu. Brečko, kapetan Kölna, je igral od prve do zadnje minute in svojo nalogo opravil zelo dobro.

Dominic Maroh: Tudi on je pri zmagi Kölna nad Stuttgartom z 2:0 v drugem krogu nemške bundeslige igral vso tekmo in bil zelo dober.

Bojan Jokić*: Pri porazu Villarreala pred domačimi navijači z 0:1 v španskem prvenstvu proti Barceloni ni sodeloval, saj je poškodovan.

Martin Milec*: Standard Liege je v belgijskem prvenstvu remiziral z 1:1 v gosteh pri Lokerenu, nekdanji nogometaš Maribora pa tekme ne bo pomnil po dobrem, saj je moral po 55 minutah igre zaradi drugega rumenega kartona predčasno pod prho. Takrat je njegova ekipa še vodila.

Boštjan Cesar: Z novo sezono so začeli tudi italijanski prvoligaši. Chievo je že v prvem krogu pričakala zelo zahtevna tekma, obračun s prvakom Juventusom. Izgubil je z 0:1, Cesar pa je igral vso tekmo in nosil kapetanski trak.

Branko Ilić: Partizan nadaljuje z odličnimi predstavami na začetku sezone v srbskem prvenstvu. Tokrat je zmagal še četrtič zapored, s 4:0 je bil boljši od beograjskega Rada. Izkušeni slovenski branilec je spet igral od prve do zadnje minute.

Miral Samardžić: Pri zmagi Rijeke nad Zadrom s 4:1 v hrvaškem prvenstvu ni sodeloval, saj je bil kaznovan.

Andraž Struna: Pri remiju PAS Giannine v prvi grški ligi v gosteh pri Panthrakikosu z 1:1 je spet igral vso tekmo.

Valter Birsa: Odigral je prvo prvenstveno tekmo v dresu Chieva in bil pri porazu proti Juventusu v Veroni z 0:1 na igrišču celo tekmo. Nastopil je solidno in enkrat streljal proti nasprotnikovim vratom, a ni zadel.

Josip Iličić: Pri Fiorentini je bil v prvem krogu italijanskega prvenstva v gosteh pri Romi sprva na klopi, a na igrišče ob zaostanku Firenčanov prišel že po 35 minutah igre. Bil je zelo dejaven, kar šestkrat streljal proti vratom Rimljanov, enkrat strelec tudi prečko, a žoga ni hotela v mrežo. Ko je prišel na igrišče, je njegova ekipa zaostajala z 0:1, ob koncu je bilo 0:2, Roma je v sodnikovem podaljšku zadela še drugič.

Kevin Kampl: Med tednom je Red Bull Salzburg ostal brez lige prvakov, konec tedna je doživel nov šok. Po šestih zaporednih zmagah je doma izgubil proti graškemu Sturmu Darka Milaniča v avstrijskem prvenstvu. Gostje so zmagali s 3:2. Kampl je igral vso tekmo in zadel v 36. minuti, ko je znižal zaostanek na 1:2.

Jasmin Kurtić: Sassuolo je v prvem krogu italijanskega prvenstva doma remiziral z 1:1 proti Cagliariju. Kurtić je sedel na klopi in ni dobil priložnosti za igro.

Dejan Lazarević: Pri porazu Chieva proti Juventusu z 0:1 v prvem krogu italijanske prve lige ni dobil priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na klopi moštva iz Verone.

Andraž Kirm*: Končno si je našel klub. Je tik pred podpisom pogodbe s ciprskim prvoligašem Omonio iz Nikozije.

Rene Krhin*: Pri remiju Interja proti Torinu z 0:0 v prvem krogu italijanskega prvenstva ni sodeloval. Vso tekmo je presedel na klopi Milančanov.

Rajko Rotman: Nekdanji nogometaš velenjskega Rudarja je v prvem krogu turškega prvenstva debitiral v dresu Basaksehirja, a debija ne bo pomnil po dobrem. Po 56 minutah tekme proti Kasimpasi pred domačimi navijači je namreč moral z igrišča, potem ko je prejel neposredni rdeči karton. Takrat je bil na semaforju izid 1:1, kar je bil tudi končni rezultat te tekme.

Dalibor Stevanović: V prvi ruski ligi je moskovski Torpedo izgubil še drugič zapored, tokrat v gosteh pri Mordoviji Saransk z 0:1. Stevanović je bil pri gostih na igrišču od prve do zadnje minute.

Milivoje Novaković: V prvi japonski ligi je zadel še devetič v tej sezoni, med strelce se je vpisal pri remiju Shimizu S-Pulsa z 2:2 v gosteh proti Sagan Tosuju. Zadel je v 81. minuti za vodstvo gostov z 2:1. Igral je vso tekmo.

Zlatan Ljubijankić: Njegova Omiya Ardija je v prvi japonski ligi v gosteh pri Urawa Reds izgubila z 0:4. Igral je vso tekmo.

Tim Matavž: Dočakal je prvenec v prvi nemški ligi. Pri novem porazu Augsburga, z 2:3 je doma izgubil proti Borussii Dortmund, je zadel v 89. minuti in postavil končni izid. Igral je vso tekmo.

Nejc Pečnik*: Tudi Crvena zvezda, ki v Srbiji brani naslov, ne popušča. V četrtem krogu prvenstva je še četrtič zmagala. Z 1:0 je premagala Spartak iz Subotice. Pečnik je igral.

Robert Berić*: V prvi avstrijski ligi je dunajski Rapid z 2:0 premagal Grödig. Nekdanji napadalec Maribora je igral vso tekmo in porumenel.

Zlatko Dedić*: V drugi nemški ligi je FSV Frankfurt remiziral proti Leipzigu brez zadetkov. Koprčan je igral v zadnjih desetih minutah.

Roman Bezjak*: Pri remiju Ludogorca proti Beroeju z 1:1 v bolgarskem prvenstvu ni sodeloval.

Ne spreglejte