Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 7. 2017,
12.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33

1

Natisni članek

Tiemoue Bakayoko Monaco Manchester United Chelsea Jose Mourinho Antonio Conte

Ponedeljek, 10. 7. 2017, 12.53

6 let, 7 mesecev

Saj ni res: bomo priča še eni nogometni ''kraji''?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33

1

Mourinho Bakayoko Conte | Foto Reuters

Foto: Reuters

Potem ko je Manchester United v zadnjem hipu izpred Chelseajevega nosu izmaknil Romeluja Lukakuja, se zdi, da bodo rdeči vragi še dodatno zasolili rane angleških prvakov. Vezist Monaca Tiemoue Bakayoko, ki je bil z nogo in pol že na Stamford Bridgeu, bo, kot kaže, na zdravniške preglede odletel v Los Angeles, kjer bo United danes začel priprave na novo sezono.

Manchester United išče defenzivnega vezista, ki bo ob novem kapetanu Michaelu Carricku pomagal obrambi. Trener Uniteda Jose Mourinho si je želel novega snidenja z Nemanjo Matićem, a je po ''kraji'' Lukakuja Chelsea pri tem prestopu hitro prižgal rdečo luč. Kot kaže, so si s tem naredili medvedjo uslugo. 

Celotno poletje se namreč že govori, da naj bi bil ravno vezist francoskega prvaka Tiemoue Bakayoko zamenjava za odhajajočega Srba, po košarici Chelseaja pa so se rdeči vragi napotili ravno po Francoza, ki je bil eden najzaslužnejših, da je Monaco po nekaj letih prekinil prevlado PSG. 

Kdo se bo okrepil z odličnim 22-letnim Francozom?

  • Chelsea
    22,96 %
    76 glasov
  • Manchester United
    77,04 %
    255 glasov
Oddanih 331 glasov

Malo verjetno, a Express je prepričan

Čeprav je Chelsea Romeluja Lukakuja želel za vsako ceno, se je ta odločil za United. ''Kdo lahko reče ne najboljšemu klubu na svetu?'' je v intervju za ESPN dejal Belgijec. | Foto: Reuters Čeprav je Chelsea Romeluja Lukakuja želel za vsako ceno, se je ta odločil za United. ''Kdo lahko reče ne najboljšemu klubu na svetu?'' je v intervju za ESPN dejal Belgijec. Foto: Reuters Vsaj tako trdi britanski Express. Ta piše, da naj bi se United in Bakayoko že vse dogovorila, Monaco pa bo prejel odškodnino v višini 40 milijonov evrov.

Čeprav je zadeva za zdaj zelo ohlapna in ne temelji na oprejemljivih dokazih, navijači Chelseaja še vedno upajo na ugoden scenarij. Prav tako trener Londončanov, čustveni Antonio Conte, ki nove klofute s strani portugalskega stratega najbrž ne bi dobro prenesel. Bomo priča novi nogometni ''kraji'' ali gre le za novinarsko raco?

Ne nazadnje ima United še dve možnosti. Še vedno ni obupal nad Bakayokovim soigralcem Fabinhem, s katerim bi lahko zapolnil mesto zadnjega vezista in desnega bočnega branilca, niti nad Rominim zvezdnikom Radjo Nainggolanom.

Conte tega ne bi dobro prenesel:

Manjše zadoščenje prihod Nemca

Chelsea vseeno v tem poletju ni čisto praznih rok. Ravno v nedeljo so potrdili nakup nemškega branilca Antonia Rüdigerja, že pred tem pa so brez odškodnine podpisali pogodbo z vratarjem Cityja Willyjem Caballerom.

Ne spreglejte