Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
13. 10. 2016,
21.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Gordon Strachan Srečko Katanec kvalifikacije za SP 2018 Škotska nogomet

Četrtek, 13. 10. 2016, 21.12

6 let, 7 mesecev

Gordon Strachan ostaja selektor Škotske

Srečko Katanec še ne ve, s kom si bo marca 2017 gledal iz oči v oči

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Gordon Strachan | Foto Reuters

Foto: Reuters

Gordon Strachan kljub slabemu začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 ostaja selektor škotske nogometne reprezentance, ki bo marca prihodnje leto gostila Slovenijo.

Slovensko nogometno reprezentanco, ki je v oktobrskem delu kvalifikacij za naslednje svetovno prvenstvo navdušila, na tekmah proti Slovaški in Angliji je osvojila štiri točke in si v kvalifikacijski skupini F z Litvo deli drugo mesto, marca prihodnje leto čaka gostovanje pri Škotski.

Ta ima veliko težav. V prvih treh tekmah je osvojila le štiri točke, potem ko je septembra pričakovano premagala Malto (5:0), potem pa oktobra visoko izgubila proti Slovaški (0:3) in doma le remizirala z Litvo (1:1), zato ne čudi, da se je njen selektor znašel na udaru kritikov.

Dobil je še eno priložnost

Izkušeni Škot je dobil še eno priložnost. | Foto: Reuters Izkušeni Škot je dobil še eno priložnost. Foto: Reuters Zdelo se je, da se bo moral Gordon Strachan že ta teden posloviti od selektorskega položaja, a se to ne bo zgodilo. Pri škotski nogometni zvezi so se po sredinem sestankovanju odločili, da bodo še naprej zaupali 59-letnemu nekdanjemu trenerju Celtica, Middlesbrougha, Southamptona in Coventry Cityja. Odločili so se, da bodo Strachanu ponudili še eno priložnost in počakali na to, kako se bo Škotska pod njegovim vodstvom odrezala na novembrskem britanskem derbiju, ko jo čaka gostovanje pri Angliji v Londonu.

Če bo izgubil tudi na tej tekmi, se bo moral nekdanji nogometaš Manchester Uniteda najverjetneje posloviti od klopi Škotske, na kateri je od leta 2013.

Škotsko, ki je trenutno s štirimi točkami na četrtem mestu kvalifikacijske skupine F, marca prihodnje leto čaka domača tekma s Slovenijo. Ta je skupaj z Litvo s petimi točkami na drugem mestu skupine, ki ob koncu rednega dela kvalifikacij prinaša mesto v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Rusiji. V skupini F je s sedmimi točkami na vrhu Anglija.

Ne spreglejte