Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 1. 2014,
15.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Koper NK Maribor NK Maribor NK Zavrč NK Gorica Slaviša Stojanović Matjaž Kek

Ponedeljek, 6. 1. 2014, 15.45

7 let, 12 mesecev

S kom se bodo pomerili najboljši štirje slovenski klubi?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najhitreje je priprave v letu 2014 začel Maribor. Pričakovano, saj ga za razliko od domačih tekmecev čaka februarska evropska uvertura. Potek priprav je razkrilo še nekaj najboljših klubov.

Branilci naslova iz Maribora in največji favoriti za novo, že dvanajsto državno zvezdico, se bodo najprej pripravljali v domovini. Do 23. januarja se bodo mudili v štajerski prestolnici, na roko jim gredo tudi za ta koledarski del izjemno ugodne vremenske razmere. Nato se bodo izbranci Anteja Šimundže, ki so okrepljeni z Markom Šulerjem, odpravili v Moravske Toplice, prvo polovico februarja pa bodo prebili v Turčiji, kjer jih čaka niz atraktivnih srečanj. Med drugim se bodo vijolice pomerile tudi s Partizanom (11. februarja), nekdanjim klubom športnega direktorja Zlatka Zahovića, tekmeci pa bodo tudi Vaslui (Romunija), Litex (Bolgarija) in za konec danski Aarhus (14. februarja). Pred odhodom v Turčijo bodo odigrali pet prijateljskih tekem, najprej z avstrijskim drugoligašem Kapfenbergom, za katerega igrata tudi Klemen Lavrič in Dragan Jelić, nato z domačim drugoligašem Veržejem, kjer se kali veliko obetavnih najstnikov Maribora, z madžarskima tekmecema (Haladas in Kaposvar) ter hrvaškim Slaven Belupom iz Koprivnice.

Koper, Zavrč in Gorica začnejo 14. januarja

S črno-belimi, jesenskimi prvaki Srbije, bi se lahko v pripravljalnem obdobju udarili tudi Koprčani. Na domači prvoligaški lestvici zaostajajo le za Mariborom, 23. februarja pa bi lahko paket močnih preizkušenj končali s tekmo s Partizanom. Srečanje med kanarčki in beograjskim velikanom še ni potrjeno, bo pa na Bonifiki 8. februarja zagotovo gostovala Crvena zvezda. Na slovenski kulturni praznik se bo torej na Obali predstavila številčna slovenska kolonija, ki je rdeče-belim na čelu z nekdanjim selektorjem Slavišo Stojanovićem pomagala do naslova jesenskega podprvaka.

Zanimivo je, da bo Koper konec januarja odigral srečanje z Rijeko, ki jo na Hrvaškem uspešno krmari Matjaž Kek, tako da se bodo kanarčki v kratkem pomerili proti dvema kluboma s slovenskim trenerskim legionarjem. Koper bo priprave začel 14. januarja, odigral pa bo tudi tekme z Istro iz Pulja, drugoligaškim klubom iz Krškega ter kranjskim Triglavom.

Izbranci Viktorja Trenevskega odhajajo v Novigrad

Štirinajstega januarja se bodo prvič zbrali tudi nogometaši Zavrča, tretjeuvrščene ekipe in najbolj prijetnega presenečenja jesenskega. Prvoligaški novinci, ki imajo spomladi visoke cilje, bodo osrednji del priprav opravili na Hrvaškem. V Novigradu se bodo pomerili s tekmeci iz držav, nastalih na območju nekdanje Jugoslavije. Tekmeci bodo Budućnost (Črna gora), Široki Brijeg (BiH) in Cibalia Vinkovci (Hrvaška). Zavrč sporoča, da spomladi ne bo več sodeloval z Rokom Rojem in Renejem Miheličem, ki se selita v vzhodne dežele (Kazahstan in Ukrajina), Karlo Šimek, eden izmed morebitnih kandidatov za okrepitev, pa ne bo prišel v Zavrč, saj bo kariero nadaljeval v Avstriji.

Maribor odhaja v Turčijo, Koper se bo pripravljal doma (če bo ostalo pri teh milih sredozemskih vremenskih pogojih, bo to zadetek v polno), Zavrč bo skočil na Hrvaško, četrtouvrščena Gorica pa pričakovano v Italijo. Tudi vrtnice se bodo prvič zbrale 14. januarja, se najprej teden dni pripravljale doma, nato pa četa Luigija Apollonija odhaja na Apeninski polotok.

Glavni del priprav bo opravila v mestu Corato v bližini Barija, v pokrajini Apulija pa bo ostala dva tedna in odigrala vsaj štiri pripravljalne tekme. Tekmeci še niso določeni. Po vrnitvi bo v Športnem parku 12. februarja pričakala Crveno zvezdo, v pripravljalnem ciklusu pa se bo dvakrat pomerila tudi s slovenskima prvoligaškima kluboma, s Celjem in Triglavom. Novo Gorico so že zapustili štirje igralci, ki so se vrnili v Italijo.

Ne spreglejte