Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
13. 11. 2015,
22.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca

Petek, 13. 11. 2015, 22.04

8 let

S kakšnimi kartami bo šel Srečko Katanec v lov na 12 milijonov evrov?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski nogometaši so preizkusili zelenico štadiona v Lvovu in opravili zadnji trening pred prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 proti Ukrajini.

Po dopoldanskem letu iz Ljubljane, ki je minil brez zapletov, so slovenski nogometaši prispeli v Lvov, se nastanili v mondenem hotelu in ob 18. uri v Areni Lviv (ob 17. po slovenskem času) začeli z uradnim treningom. Tudi ta je bil, tako kot četrtkov, zaprt za javnost. Številni novinarji, ki so najboljše slovenske nogometaše pospremili na kraj, za katerega vsi upamo, da se ga bomo v prihodnosti spominjali po lepem, so si lahko ogledali le uvodni, ne najbolj zanimivi del treninga. Po 15 minutah se je trening nadaljeval za zaprtimi vrati.

Začelo se je tisto, kar je širši javnosti najbolj zanimivo. Uigravanje ekipe za tekmo proti Ukrajincem, kolebanje med zamislimi in udejanjanje zadnjih idej. Čeprav selektor svoje ideje skriva, nam je uspelo izvedeti, kaj se je dogajalo. Če sklepamo po zadnjem treningu, koleba med različico, ki smo jo omenili včeraj, sistemom 4-4-2 s štirimi vezisti, postavljenimi v obliki romba. Druga misel, ki Srečku Katancu roji po glavi, je ta, da bi Ukrajince poskušal presenetiti s sistemom 4-3-3.

Le ena dilema – Mišo Brečko ali Andraž Struna?

V obeh postavitvah ima le eno dilemo. Koga, med vratnicama bo seveda Samir Handanović, ob Bojanu Jokiću, kapetanu Boštjanu Cesarju in Branku Iliću postaviti v obrambo na desni strani? Andraža Struno ali izkušenejšega Miša Brečka, povratnika v izbrano vrsto? Glede na izkušnje in status, ki ga ima, bi bili presenečeni, če se ne bi odločil za drugega. Ne vemo, zakaj bi ga klical, če tudi selektor ne bi mislil tako.

Če se bo selektor odločil za postavitev 4-4-2, bo Rene Krhin igral na mestu korektorja zvezne vrste, za Kevinom Kamplom, ki bo torej končno tam, kjer si najbolj želi – na sredini igrišča –, in Jasminom Kurtićem, Valter Birsa pa tam, kjer igra v klubu. Na mestu ofenzivnega vezista, a s kar nekaj obrambnimi nalogami. Selektor bo, ko bo Slovenija brez žoge, od njega zahteval, da se vrača v linijo s preostalima vezistoma. V napadu bo ob Milivoju Novakoviću še Josip Iličić, seveda nekoliko pomaknjen nazaj.

Zdaj pa po lepo poletje in 12 milijonov evrov

Če bo Katanec, ki se baje še odloča – kdo ve, odločitev bo morda sprejel šele v noči pred tekmo –, stavil na sistem 4-3-3, bosta krilna položaja v napadu zasedla Iličić in Birsa ob Novakoviću na mestu klasičnega napadalca. V sredini bosta poleg Krhina še Kampl in Kurtić. Kakorkoli že, selektor, ki je pred tem prisegal na postavitev 4-2-3-1, v kateri se nekateri naši najboljši posamezniki niso počutili najboljše, se je odločil, da bo Ukrajince poskušal premagati že na prvi tekmi.

Le upamo lahko, da bo imel srečo z izbiro kart, s katerimi se bo lotil pokra z Ukrajinci, saj prinaša veliko nagrado: poletje v Franciji 2016 v družbi najboljših evropskih reprezentanc in 12 milijonov evrov. V predigri srečo ima. Težav s poškodbami ni, kakršnihkoli drugih nevšečnosti prav tako ne, vse je tako, kot bi si lahko le želeli. Zdaj pa tisto, kar vsi skupaj nestrpno pričakujemo. Tekma leta v Lvovu z začetkom ob 18. uri po slovenskem času!

Ne spreglejte