SiolNET. Sportal Nogomet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

S Celjani počel čudeže, zdaj bo brusil domžalske dragulje

0

termometer

Mladi nogometni strokovnjak Simon Rožman se vrača na klop. Po sedmih mesecih, odkar je zapustil Celjane, je sprejel povabilo in postal strokovni koordinator Mladinskega nogometnega centra NK Domžale.

V prejšnji sezoni sta z mladostjo med prvoligaškimi trenerji izstopala sovrstnika Luka Elsner in Simon Rožman. Prvi je vodil Domžale, drugi pa Celjane in bil uspešnejši, saj je svoje izbrance popeljal do naslova podprvaka v prvenstvu, v pokalnem tekmovanju pa je zaigral v finalu. Začetek jesenskega dela je zaznamovalo krizno obdobje Celjanov in ekspresno slovo v Evropi, po nizu skromnih rezultatov pa je Rožman šokiral vodstvo celjskega kluba in napovedal odhod.

Novega delodajalca je našel marca 2016, ko je sklenil dogovor z Domžalami. Priključil se je projektu, ki zajema odgovorno delo v Mladinskem nogometnem centru (MNC) NK Domžale. Slovi po uspešnem delu, saj so mladinci in kadeti v zadnjih letih lovorike osvajali kot po tekočem traku, domžalski klub pa je poskrbel tudi za nekaj odmevnih prestopov obetavnih mladih igralcev, ki se zdaj dokazujejo v tujini (Dejan Lazarević, Haris Vučkić, Jon Gorenc Stanković, Jan Mlakar …).

Rožman prišel v najboljšo nogometno šolo v Sloveniji

Domžalska nogometna šola želi ohraniti vodilni položaj, hkrati pa poskrbeti, da postane še boljša. Zato je k sodelovanju privabila 32-letnega Rožmana, ki bo opravljal mesto strokovnega koordinatorja. Prevzel bo vodenje in nadzor dela, pomagal pa bo tudi pri strokovnem delu članske ekipe. Tako bosta še v prejšnji sezoni vneta tekmeca, Rožman in Elsner, po novem združila moči in se trudila, da bi Domžalčani v Prvi ligi Telekom Slovenije osvojili čim več točk.

"Naš skupni cilj je vzgojiti še več mladih igralcev za potrebe članske ekipe. Strokovno želimo poenotiti delo vseh selekcij v piramidi z izhodiščem iz dela članske ekipe. Mladinski nogometni center dela dobro in je v tem trenutku najboljša nogometna šola v Sloveniji, kar dokazujejo rezultati, še bolj pa število igralcev v mlajših reprezentancah. Klub veliko vlaga v strokovni kader in mlade igralce, moja naloga pa je, da dobimo še večji nabor igralcev, ki bodo nemudoma pripravljeni na zahteve članskega nogometa," je dejal nekdanji trener Celja. Še lani je veljal za najmlajšega trenerja v 1. SNL, zdaj bo brusil domžalske dragulje in se posvetil delu z mladimi.

"Prepričani smo, da bo Simon Rožman v naših prizadevanjih pri zagotavljanju kar najboljših pogojev za mlade igralce odigral ključno vlogo. Skupaj z Luko Elsnerjem bomo oblikovali model delovanja ter igranja ekip Nogometnega kluba Domžale in ga poskusili kar se da dobro uresničiti tako v članski ekipi kot v Mladinskem nogometnem centru. Želimo vzpostaviti dolgoročen koncept delovanja NK Domžale na igrišču in zunaj njega. V skladu s tem konceptom bomo pripravili tudi strategijo razvoja Nogometnega kluba Domžale do leta 2021, ko bo klub praznoval stoletnico svojega obstoja," je pojasnil športni direktor Domžal Matej Oražem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin