Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
12. 8. 2018,
14.56

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34

1

Natisni članek

Ronaldo

Nedelja, 12. 8. 2018, 14.56

5 let, 8 mesecev

Nogometni svet je zaskrbljen

Ronaldo pristal na intenzivni negi bolnišnice na Ibizi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34

1

Ronaldo | Ronaldo je še vedno med najbolj priljubljenimi nogometaši, zato ne čudi, da je svetovna javnost zaskrbljena. | Foto Reuters

Ronaldo je še vedno med najbolj priljubljenimi nogometaši, zato ne čudi, da je svetovna javnost zaskrbljena.

Foto: Reuters

Svetovna nogometna javnost je zaskrbljena. Eden najboljših nogometašev na svetu, trikratni najboljši igralec leta in dvakratni svetovni prvak z Brazilijo, Ronaldo, je zaradi težav z zdravjem pristal na intenzivni negi bolnišnice na Ibizi, kjer dopustuje.

Po informacijah, ki so jih v svet poslali številni mediji, naj bi Ronaldo v javni bolnišnici na Ibizi pristal v petek zvečer zaradi pljučnice, potem pa so ga premestili na intenzivni oddelek zasebne bolnišnice, kot poroča lokalni dnevnik Diario de Ibiza.

V bolnišnici izjav o njegovem zdravju ne dajejo, a po pisanju omenjenega dnevnika naj bi šlo z zdravjem v nogometnem svetu še vedno zelo priljubljenega Brazilca na bolje. Več naj bi bilo znano kmalu, ko naj bi se iz bolnišnice javili z izjavo za javnost.

41-letni Ronaldo, ki je po koncu bogate nogometne poti imel težave s prekomerno težo, je že januarja 2012 zbolel za nevarnim virusom denga.

Brazilski zvezdnik ima na Ibizi sicer hišo, zato se tja pogosto odpravlja na dopust. Zdaj naj bi na krajši oddih tja pripotoval pred nekaj dnevi.

Brazilijo je leta 2002 popeljal do naslova in zabil kar osem golov, dva tudi v finalu. | Foto: Reuters Brazilijo je leta 2002 popeljal do naslova in zabil kar osem golov, dva tudi v finalu. Foto: Reuters

Ronaldo je bil z Brazilijo svetovni prvak v letih 1994 in 2002, ko je bil tudi najboljši strelec prvenstva pri zadnjem svetovnem naslovu petkratnih svetovnih prvakov Brazilcev. Na svetovnih prvenstvih je zabil kar 15 golov in je drugi najboljši strelec v zgodovini tekmovanj. V letih 1996, 1997 in 2002 je dobil nagrado Fifa igralec leta, v letih 1997 in 2002 pa je prejel zlato žogo.

Za Brazilijo je v 98 nastopih zabil kar 62 golov, v klubskih majicah pa gole zabijal za Cruzeiro, PSV, Barcelono, Inter Milan, Real Madrid, AC Milan in nazadnje brazilski Corinthians, pri katerem je leta 2011 zaključil bogato nogometno pot.

Preberite še:

Sportal Zvezdniki športa, ki so vstali od "mrtvih"
SP 2002
Sportal SP 2002: Slovenija na svetovnih naslovnicah, a z nič kaj prijetno novico
Ne spreglejte