Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
7. 1. 2016,
21.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo zlata žoga statistika

Četrtek, 7. 1. 2016, 21.38

6 let, 7 mesecev

Ronaldo najboljši izmed finalistov, a nima česa pokazati (infografika in video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Cristiano Ronaldo se je od leta 2007 še osmič znašel med zadnjimi tremi kandidati za zlato žogo. Portugalec je to lovoriko prejel v zadnjih dveh letih, a vse kaže, da bo moral krono predati drugemu.

Čeprav se na prvi pogled zdi leto 2015 za Ronalda slabo, pa temu še zdaleč ni tako. Prvi zvezdnik Madridčanov je v 57 nastopih za galaktike in portugalsko reprezentanco dosegel 57 zadetkov, kar je največ med tremi kandidati. Vseeno je to njegov najslabši izkupiček po letu 2010. Leta 2013 je v koledarskem letu dosegel kar 69 zadetkov, lani 61, leta 2012 63, leta 2011 pa 60.

Tudi Portugalcu se zdi, da je za njim eno boljših let do zdaj. Morda tudi zato, ker je dobil evropski zlati čevelj, ki ga podelijo najboljšemu strelcu Evrope. "Če sem pošten, bo letošnjo nagrado dobil Messi. A le zaradi vseh lovorik, ki jih je osvojil z Barcelono. Za mano je ena najboljših sezon do zdaj, bil sem tudi najboljši strelec v Evropi, a vse bo odvisno od glasov. Po resnici povedano, me ne skrbi preveč, kdo bo dobil nagrado. Nikoli si nisem mislil, da bom to prestižno nagrado prejel trikrat zaporedoma," je med vrsticami že priznal poraz 30-letni Portugalec.

Če smo pri Neymarju kot pomanjkljivost našli njegov prispevek na Copa Americi, pa lahko pri Ronaldu povemo, da se veliki Real v preteklem letu ni okronal niti z eno lovoriko. Če jih imata Barcelonina kandidata za razliko od Ronalda kar pet, lahko to seveda štejemo za velik primanjkljaj.

Res je, da se pri prestižni nagradi, kot je Ballon d'Or, ki se jo podeli posamezniku za individualno kvaliteto, pri treh dokaj izenačenih kandidatih seveda pogleda in sešteje lovorike, ki so jih v letu 2015 zložili v svoje vitrine. Ronaldo je tja postavil le zlati čevelj, z galaktiki pa je na vseh tekmovanjih razočaral. V španskem prvenstvu so zaostali za Barcelono, v polfinalu lige prvakov jih je izločil Juventus, v španskem pokalu pa je že v osmini finala njihovo pot končal Atletico Jana Oblaka.

Še največji uspeh je dosegel s portugalsko reprezentanco, ko se je v kvalifikacijah za nastop na Euru 2016 v Franciji z zmago v skupini I zanesljivo uvrstil na evropsko prvenstvo, ki bo letos poleti.

Za konec še dodajmo, da je Ronaldo v letu 2015 zadetke dosegal vsakih 88 minut, kar je prepričljiv podatek, podaje za zadetke pa je prispeval na nekaj manj kot vsakih 300 minut.

Ne spreglejte