Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
22. 12. 2016,
19.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,30

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo izbor z družabnih omrežij

Četrtek, 22. 12. 2016, 19.00

6 let, 6 mesecev

Objave, ki so v letu 2016 najbolj odmevale na družabnih omrežjih

Ronaldo je gej, Messi pa truplo #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,30

V letu 2016, ki se bo končalo v nekaj dneh, se je na nogometnih zelenicah in ob njih dogajalo marsikaj zanimivega. Nekaj objav, ki so najbolj odmevale na različnih družabnih omrežjih, smo za vas zbrali na enem mestu. Kaj smo našli?

Nepozabno slavje Leicester Cityja

Lansko angleško prvenstvo se je končalo tako, kot ni pričakoval prav nihče. Senzacionalni angleški prvak je postal Leicester City, ki je po zadnji tekmi z Evertonom, na kateri je, mimogrede, spet zmagal, proslavljal naslov s slovitim Italijanom Andreo Bocellijem, velik oboževalec zadnjega pa je trener lisic, njegov rojak Claudio Ranieri. Angleški navijači, ki niso navajeni take glasbe, so najprej vse skupaj začudeno opazovali, nato pa le še uživali v glasu, ki prihaja iz pljuč najbolj znanega tenorja na svetu.

Za najgrše drese vseh časov so poskrbeli …

Španski nižjeligaški nogometni klub Deportivo Palencia je pred klubsko sezono 2016/17 predstavil drese, ki so poskrbeli za ogorčenje. Na dresih so narisane človeške mišice in na prvi pogled je vse skupaj videti prav strašno. Številni menijo, da so najgrši dresi vseh časov. Kaj menite vi?

Nogometaš objel turške policiste

Po decembrskem terorističnem napadu v Istanbulu, v katerih je umrlo kar nekaj tamkajšnjih policistov, se je nogometaš Galatasaraya Yasin Öztekin odločil za lepo potezo in s tem je ogrel srca številnih ljudi, predvsem policistov.

V znak podpore in sočustvovanja ob izgubi kolegov je pristopil do trojice policistov, ki so skrbeli za varnost na tekmi, in jih objel.


Maskota je pojedla trenerja vratarjev

Pred tekmo angleške lige championship (drugi kakovostni razred angleškega klubskega nogometa) med Derby Countyjem in Blackburnom, ki se je končala z zmago gostov z 2:1, je maskota domačega kluba poskrbela za pravcati šov, pri katerem je sodeloval tudi trener vratarjev domače ekipe. Kaj se je zgodilo?

Kaj je to?

Nogometaši Walesa so se pred tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Gruziji (2:2) pri skupinskem fotografiranju postavili v nenavadno formacijo in nasmejali svetovni splet. Ali je bilo to namerno ali ne, ni znano.

Gol stoletja ali sreča?

Nekdanji napadalec Newcastle Papiss Cisse, ki zdaj igra v kitajski ligi za Shandong Luneng, je na tekmi proti Shanghaiu SIPG dosegel enega od najbolj nenavadnih zadetkov vseh časov.

Senegalec je sprva grdo zgrešil žogo z levico, nato pa žogo posrečeno zadel z desnico in matiral vratarja. Še sam ni mogel verjeti, kaj je storil.

Če bi to storil namerno, bi lahko trik imenovali za enega od najlepših vseh časov. Zadetek Cisseja ni veliko pomagal, saj je Shandong na koncu izgubil z 1:4.


Ibrahimović Argentincu pokazal, kaj si misli o njem

Zlatan Ibrahimović, ki blesti tudi v Angliji, se je na mestnem derbiju med Unitedom in Cityjem, šlo je za angleški ligaški pokal, sporekel z branilcem Cityja Nicolasem Otamendijem. Kontroverzni Šved je s prijemom za mednožje pokazal, kaj si misli o njem. Številni so se bali, da bo zaradi tega kaznovan, a je odlični napadalec ušel kazni.

Neverjetna obramba vratarja

Pri pregledu leta ne moremo pozabiti na vratarja francoskega petoligaša Vannesa Jeana-Francoisa Bedenika. Ta je poskrbel za eno od najbolj neverjetnih obramb v zadnjem obdobju. Šlo je za strel z najstrožje kazni, nogometaš TA Rennesa je žogo najprej poslal v desno vratnico, žoga se je od nje odbila v hrbet Bedenika, izvajalec strela z bele točke je svojo zapravljeno priložnost poskušal popraviti z glavo, a je tudi to zaustavil odlični vratar, ki je v nadaljevanju ubranil še en strel Rennesa in se s trojno obrambo izstrelil med junake družabnih omrežij. 

Še en mojster: v 23 minutah ubranil tri enajstmetrovke

Tukaj je še en vratar. Član škotskega drugoligaša Dundee Uniteda Cammy Bell je na prvenstveni tekmi proti Dunfermlineju poskrbel za nekaj nevsakdanjega. Mnogi pravijo, da celo za nekaj, česar še do zdaj ni uspelo nikomur.

V 23 minutah je ubranil kar tri enajstmetrovke in bil seveda glavni razlog, da se je njegova ekipa, ki je imela v drugem polčasu tudi igralca manj, na koncu veselila zmage s 3:1.


Imel je veliko srečo

Na tekmi avstralskega prvenstva med FC Sydney in Melbourne Victory je vsem zastal dih. Branilec domačih Michael Zullo je pri skoku za žogo in dotiku z nasprotnim igralcem poletel v avt, tam pa zadel rob mize. K sreči se je vse dobro izteklo, a če bi Zullo z glavo trčil v vogal mize, bi se lahko resno ali celo smrtno poškodoval.

Težave v postelji: Messi jo je razočaral

Lionel Messi blesti na nogometnih igriščih, očitno pa mu ne gre tako dobro v postelji. Tako vsaj trdi argentinska manekenka Xoana Gonzalez, ki je s petkratnim dobitnikom zlate žoge spala pred leti.

"Zgodilo se je pred mnogo leti. Resnica je, da je bil še zelo mlad, a je vedel, kaj počne. Njegov varnostnik je prišel do mene in mi dejal, da me želi nekdo želi spoznati. To mi je dalo vedeti, da je zelo sramežljiv. Ne spomnim se, ali mi je povedal, ali ima dekle ali ne, nato sva odšla v njegovo stanovanje v Puerto Madero. Ko nekdo 'teče po vsem igrišču', pričakuješ, da ti vrne uslugo. A ni se zgodilo, pričakovala sem več. Na trenutke sem se počutila, kot bi spala s truplom," je za perujsko televizijo svojo posteljno izkušnjo z Messijem razkrila Gonzalezova.

 

Disfrutando al máximo... Y ustedes? 😍💕👙☀️🌈🏖

A photo posted by Xoana Gonzalez (@xoanagonzalez) on

V središču pozornosti tudi Bosanec

Najbrž se še vsi dobro spomnite vročega reprezentančnega obračuna kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji med Grčijo in BiH. Igralo se je v Pireju, kjer so domači nogometaši gostom pripravili pravi pekel.

Vroče je bilo tudi na igrišču, glavni sodnik tekme, ki ni imel lahkega dela, je izključil dva nogometaša, po enega na vsaki strani. V 85. minuti je moral z igrišča predčasno zvezdnik BiH Edin Džeko, ki je bil izključen, ker je nasprotniku slekel nogometne hlačke. 

''Ne vem, zakaj me je sodnik izključil. Lahko rečem le: hvala za gostoljubnost. Komaj čakam, da pridete v Zenico,'' je svojo izključitev zardi slačenja nasprotnika komentiral Džeko.


Zakaj je Ronaldo dejal, da je gej?

Derbiji med madridskima rivaloma Realom in Atleticom so vedno vroči in napeti. Na zadnjem je zavrelo na relaciji Cristiano Ronaldo in Koke, ta je Portugalca označil za geja, prvi pa se je zanimivo odzval: ''Mogoče sem res, a to zelo bogat. Ti rit.'' Oba sta za verbalno izmenjevanje dobila rumeno opozorilo, po koncu tekme pa se je vse pozabilo.


Ko se slabo počutiš tudi sam

V Avstraliji rojeni Turek Kerem Bulut je pred časom v tekmi avstralskega prvenstva dosegel zadetek, ki je pomenil zmago nad Melbournom Cityjem. No, saj tako je mislil, ko se v velikem navdušenju zapodil do svojih navijačev in z njimi slavil nepozabni dogodek. A sledil je velik šok, stranski sodnik je dvignil zastavico in označil prepovedan položaj. Zadetek je bil razveljavljen. Ob ogledu trenutka, ko se je tega zavedel tudi sam Bulut, pa vas, če hočete ali ne, zaboli srce.

Da je drama še večja, počasni posnetek dokazuje, da prepovedanega položaja sploh ni bilo.

Človek bi jo po tem kar objel in stisnil k sebi

Tukaj je še en primer, ko vas zaboli srce. V finalu ženskega nogometnega evropskega prvenstva do 19 let je Francija z 2:1 premagala Španijo. A vse skupaj bi se morda lahko odvilo tudi drugače, če se ne bi v sodnikovem podaljšku zgodilo nekaj, česar ne vidimo vsak dan. Španska kapetanka Nahikari Garcia je povsem sama z nekaj metrov zgrešila nemogoče.

Namesto da bi francosko vratarko vprašala, kam želi, da ji zabije gol, je žogo udarila z vso močjo, ta pa je na začudenje vseh švignila čez gol. Njene soigralke so popadale po tleh, podaljšek pa je tako splaval po vodi. Garcia si te poteze najbrž še dolgo ne bo odpustila, zato bi jo človek po tej smoli kar objel in stisnil k sebi.


Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje

To je slika, ki je na Euru 2016 nasmejala številne. Zakaj? Hrvaški navijači so pred tekmo s Portugalsko samozavestno razobesili transparent s sporočilom, ki je bil namenjen prvemu zvezdniku na tekmi Cristianu Ronaldu. "Hej, Ronaldo, prosimo, da danes ne jokaš," in Portugalec jim je željo z veseljem izpolnil.

Portugalci, ki so na koncu dobili tudi končno krono, so v osmini finala po podaljšku premagali Hrvate in jih poslali domov. Srečanje je ravno po podaji Ronalda odločil Ricardo Quaresma.

O, ti pacek ti …

Nemški selektor Joachim Löw z nemško reprezentanco v Franciji ni osvojil naslova evropskih prvakov, zato pa je medije in časopisi v dneh Eura polnil zaradi svojih čudnih navad. Kar nekajkrat so ga kamere ujele pri ovohavanju svoje moškosti in tudi zadnjične odprtine.

Will Griggs on Fire!

Eura 2016 se ne bomo spominjali samo po zmagoslavju, lepih navijačicah in neokusnem početju nemškega selektorja, temveč tudi zaradi napeva severnoirskih navijačev Will Grigg Is On Fire, ki so ga ob koncu evropskega prvenstva prepevale skoraj vse nacije. Ni kaj, pesem gre v ušesa.

Vragolije navihanega Francoza

Patrice Evra je eden od najbolj aktivnih nogometašev na družabnih omrežjih. Ne samo to, legendarni francoski nogometaš seje dobro voljo in riše nasmeh na obraze številnim svojim sledilcem. Če ste slabe volje, si morate pogledati le nekaj njegovih hudomušnih posnetkov in vaše razpoloženje se bo v trenutku spremenilo. Evraja bi lahko proslavili tudi za veseljaka leta 2016.  

Kako je zvezdnik Reala preklinjal slovensko mater

Na povratni tekmi polfinala lanske lige prvakov proti Manchester Cityju se je na slovenskega sodnika, ki je opravljal svoje delo na tej tekmi, Damirja Skomino, zelo razjezil hrvaški zvezdnik v vrstah Real Madrida Luka Modrić, ki je najboljšemu slovenskemu nogometnemu sodniku namenil nekaj kletvic, v katerih je omenjal tudi njegovo slovensko mater.

Eden izmed najboljših nogometašev na svetu se je Skomini in vsem Slovencem zaradi neprimernih besed medtem že opravičil.

Stilska preobrazba Messija

Leto 2016 je bilo tudi leto, ko je argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi s svojem videzom večkrat šokiral javnost. Najprej s svojo pričesko, ki jo je prebarval na blond. Pustil si je rasti tudi brado, pred kratkim pa je svojo zlato levico skoraj v celoti odel v črno. Zakaj se je za to odločil?

"Za spremembo videza je kar nekaj razlogov. Bil sem malce nor, a sem si predvsem želel nekaj spremeniti in začeti z ničle. Bližala se je nova sezona, po novem porazu v finalu južnoameriškega pokala pa sem si želel novega videza," je povedal najboljši strelec in kapetan Argentine ter prvi zvezdnik Barcelone.

 

New look...

A photo posted by Team Lionel Messi (@teamlionelmessi) on

Auč, to je bolelo

Brazilski nogometaš David Luiz, ki se je pred sezono iz Francije vrnil na Otok, je na tekmi proti prvakom iz Leicestra skrbel, da navijačem na Stamford Bridgeu ni bilo dolgčas.

Začel je dobro, s projektilom s prostega strela je skoraj podrl vrata lisic, v nadaljevanju tekme pa je po zgrešenih škarjicah padel na glavo. Kmalu pa bi po nesrečnem posredovanju zabil še avtogol. Na srečo na koncu ni storil škode niti Londončanom, ki so na koncu zmagali s 3:0, niti sebi. Glava je ostala cela.

Skrivnost, ki najbrž ne bo nikoli razkrita

Da, spet je tukaj Cristiano Ronaldo. Vsi vemo, da je Portugalec perfekcionist, ki želi na vsaki tekmi doseči deset zadetkov, ko mu ne gre, pa se večkrat zdi, da tekmuje tudi proti svojim soigralcem. No, eden izmed takih trenutkov je bil na tekmi španskega prvenstva proti Athleticu iz Bilbaa, ko je Realu zmago v sodnikovem podaljšku priigral Alvaro Morata, počasni posnetek pa je kazal, da je portugalski zvezdnik ob tem pri stranskem sodniku zahteval prepovedan položaj.

Mnogi menijo, da to ni res, da je to le Portugalčev način izkazovanja veselja ob zadetku, a njegovo nezadovoljstvo pri zmagi svoje ekipe bi lahko pomenilo tudi tisto drugo. Kdo ve, to je skrivnost, ki ne po vsej verjetnosti bo nikoli razkrita.

Zakaj se je nesrečnemu Italijanu smejal ves svet?

Posnetek je bil posnet na poletnem Euru v Franciji, ko se je pri zanimivem izvajanju enajstmetrovke osmešil italijanski napadalec Simone Zaza. Njegovo cepetanje pred strelom je na družbenih omrežjih pravi hit. Vse skupaj vsekakor ne bi bilo tako smešno, če Italijan v nadaljevanju ne bi žoge poslal na Luno.

Šlo je za tekmo četrtfinala, na koncu pa so se uvrstitve v polfinale veselili Nemci. 

Stava padla v vodo

Zaza in njegova zgrešena enajstmetrovka proti Nemčiji je tudi posredni krivec, da so nogometni navdušenci ostali brez slačenja lepe italijanske starlete Francesce Carpiani. Ta je obljubila, da bo italijanska zastava, v katero je odeta, odpadla, če postane Italija evropski prvak. A kot vemo, iz te moke ni bilo kruha.

 

💙🇮🇹🇮🇹🇮🇹Dai #Italia vinci questi #euro2016 e la bandiera... Volerà via! 🇮🇹🇮🇹🇮🇹💙

A photo posted by Francesca Cipriani D'Altorio (@francescaciprianiofficial) on

 

Rainy Day w/ @flaviocastellani_official coat ☔️💙 #Sunday #domenica #rainyday #blonde #francescacipriani #ootd #flaviocastellani #coat #thanks

A photo posted by Francesca Cipriani D'Altorio (@francescaciprianiofficial) on

 

 

Domani si parte per l'isola... di Adamo ed Eva❓🍎🐍🍃🌊

A photo posted by Francesca Cipriani D'Altorio (@francescaciprianiofficial) on

 

Delo redarke ni lahko

V Franciji je bil zaradi groženj s terorističnimi napadi zelo poostren nadzor vseh navijačev. A ti so vsem tem ostrim pregledom pokazali sredinec in jo zagodli nič hudega sluteči redarki, ki jih je pregledovala pred vstopom na štadion. Po odprtju torbice je sledilo presenečenje. Tega zagotovo ni pričakovala, navijači pa so kajpak od smeha popadali po tleh.

 

Kaj reči ob tej potegavščini?

  • Hahaha!
    94,34 %
    150 glasov
  • Barabe!
    5,66 %
    9 glasov
Oddanih 159 glasov
Ne spreglejte