Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
29. 8. 2016,
18.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Darmstadt Roman Bezjak

Ponedeljek, 29. 8. 2016, 18.42

6 let, 6 mesecev

Slovenski reprezentant se seli v prvo nemško ligo

Roman Bezjak poskrbel za rekord Darmstadta

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Slovenski nogometni reprezentant Roman Bezjak se je iz hrvaškega prvoligaša Rijeke preselil v vrste nemškega prvoligaša Darmstadta, ki je njegov prihod že potrdil. Podpisal je triletno pogodbo. Zanj naj bi Nemci odšteli med dvema in tremi milijoni evrov, kar je v vsakem primeru klubski rekord.

 

"Zelo sem vesel, da sem tukaj. Vedno sem si želel igrati v prvi nemški ligi. Zdaj se mi je želja uresničila. Naredil bom vse, da biomekipi pomagal do dobrih rezultatov," je po podpisu pogodbe z Darmstadtom – ta se je v sezoni 2015/16, v kateri je zasedel 11. mesto in brez težav obstal, po 33 letih vrnil v elitno nemško bundesligo – povedal Roman Bezjak.

Izkušeni slovenski napadalec, ki je s sedmimi goli najboljši strelec hrvaškega prvenstva, med strelce se je vpisal tudi pri sobotni zmagi nad Slavenom Belupom z 2:0, se od Rijeke poslavlja po letu dni. V tem času je v 47 nastopih v vseh tekmovanjih zabil 25 golov.

Matjaž Kek izgublja enega za drugim

Matjaž Kek ne more biti zadovoljen. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matjaž Kek ne more biti zadovoljen. Foto: Žiga Zupan/Sportida Rijeka naj bi z njim zaslužila med dvema in tremi milijoni evrov, kar bo dodobra napolnilo njeno klubsko blagajno, a hkrati povzročilo glavobol njenemu trenerju Matjažu Keku, ki v boju za naslov hrvaškega prvaka (Rijeka je po sedmih krogih na vrhu skupaj z zagrebškim Dinamom) izgublja pomembne nogometaše.

Letos poleti je že ostal brez slovenskega branilca Mirala Samardžića, ki je odšel na Kitajsko, ter njegovega obrambnega soigralca Marka Leskovića, ki je okrepil kar največjega tekmeca Dinamo. Odšla sta še vezista Marin Tomasov, ki se je preselil v Savdsko Arabijo, in Ivan Močinić, ki je prestopil v dunajski Rapid.

Vsi štirje so bili tako kot Bezjak pomembni členi ekipe izkušenega slovenskega selektorja.

Zdaj s čistimi mislimi nad Litvo

Bezjak, ki je pred prihodom na Reko tri leta igral za bolgarski Ludogorec, pred tem pa v Sloveniji vrsto let branil barve Celja, se bo zdaj lahko z zamudo priključil pripravam slovenske reprezentance na Brdu pri Kranju.

Novopečeni član nemškega prvoligaša bo na zbor prav gotovo prišel zelo zadovoljen. | Foto: Vid Ponikvar Novopečeni član nemškega prvoligaša bo na zbor prav gotovo prišel zelo zadovoljen. Foto: Vid Ponikvar

Na ponedeljkov zbor in začetek priprav na nedeljsko prvo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Litvi v gosteh je namreč prav zaradi urejanja zadnjih podrobnosti pred prestopom upravičeno zamudil.

Do zdaj je v izbrani vrsti v enajstih nastopih dosegel en gol.

Ne spreglejte