Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
5. 8. 2016,
23.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,25

4

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka

Petek, 5. 8. 2016, 23.19

6 let, 6 mesecev

Rijeka izgubila Tomasova

Matjaž Kek na Reki prejel še en udarec

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,25

4

Matjaž Kek | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je v četrtek z Rijeko izpadel iz Evrope, le dan po bolečem remiju z Istanbulom (2:2), ki je bil usoden v kvalifikacijah za evropsko ligo, pa je ostal še brez enega najboljših igralcev. Marin Tomasov odhaja k Zoranu Mamiću.

Po poročanju hrvaškega nacionalnega radia je Marin Tomasov, v zadnjih sezonah eden najboljših nogometašev Rijeke, sklenil dogovor s klubom Al Nassr. Ta je zanj plačal 800 tisoč evrov. Kot posojen igralec Rijeke odhaja v Savdsko Arabijo. Če bo novi delodajalec zadovoljen z njim, ga bo odkupil za dva milijona evrov. Klub z Bližnjega vzhoda vodi nekdanji trener zagrebškega Dinama Zoran Mamić.

Tomasov je na 36 tekmah v dresu Rijeke prispeval 12 zadetkov in predstavljal udarno moč hrvaškega podprvaka. Zadrčan se je po izkušnjah v Hajduku, Münchnu 1860 in Rijeki podal še v državo, kjer je za kratek čas (Al Ittihad) deloval Matjaž Kek. Trener Rijeke je po bolečem izpadu v kvalifikacijah za ligo Europa, kjer je po dveh remijih (0:0 v Istanbulu, 2:2 na Reki) izpadel proti Istanbul Basaksehirju, brez enega ključnih igralcev.

Se bo Bezjaku pridružil Črnic?

Matic Črnic je na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa dvakrat zatresel mrežo West Hama. | Foto: Sportida Matic Črnic je na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa dvakrat zatresel mrežo West Hama. Foto: Sportida

Hrvaški krilni napadalec je odšel, med kandidati, ki bi lahko zapolnili vrzel po njegovem odhodu, pa se omenja tudi nakup slovenskega reprezentanta Matica Črnica. Mariborčan je v četrtek z Domžalami sklenil odmevno evropsko sezono s porazom v Londonu proti West Hamu (0:3).

Rijeko naj bi po poročanju italijanskih medijev v kratkem zapustil tudi občasni hrvaški reprezentant Mate Maleš. Odhaja v vrste italijanskega drugoligaškega kluba iz Barija. Rijeka pogleduje proti okrepitvam. Eden izmed razlogov za nezadosten rezultat proti Istanbulu (2:2), oba zadetka je dosegel najboljši klubski strelec Roman Bezjak, je bil po besedah Keka tudi premalo kakovostna klop, s katero ni mogel slediti ritmu. Zaradi njega je ostal brez tako želene evropske zmage nad turškim predstavnikom.

Še dva tedna do slovenskega jadranskega derbija

Rijeka vodi v hrvaškem prvenstvu. V treh krogih je zbrala maksimalnih devet točk. V nedeljo bo gostovala pri Interju v Zaprešiću, nato prihodnji konec tedna na Reki pričakala zagrebško Lokomotivo, ki se je presenetljivo uvrstila v odločilni krog kvalifikacij za nastop v evropski ligi, 20. avgusta pa sledi jadranski derbi na Poljudu, na katerem se bosta prvič v zgodovini pomerila slovenska stratega. Kekova Rijeka bo gostovala pri Hajduku, ki ga v tej sezoni zelo uspešno vodi Marijan Pušnik.

Ne spreglejte