Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
3. 10. 2014,
17.59

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nejc Vidmar Ante Šimundža NK Maribor NK Maribor NK Domžale

Petek, 3. 10. 2014, 17.59

7 let, 11 mesecev

Rojstnodnevni derbi v Mariboru, iz kakšnega testa so Domžale?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sobotne tekme 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije bodo minile v znamenju derbija v Ljudskem vrtu. Zanimivo bo videti, ali se bodo domžalski nogometaši pobrali po prvem porazu v sezoni.

Domžale – Zavrč (sobota ob 16. uri)

Po desetih krogih, v katerih so zbrali kar devet zmag in remi, so Domžalčani, zagotovo največja zgodba te sezone prvoligaškega nogometnega tekmovanja, pretekli konec tedna izgubili v Celju. Povsem zasluženo. Njihov vratar Nejc Vidmar je bil nepremagan kar 1002 minuti, če upoštevamo še tekmo iz prejšnje sezone, a to ni bilo dovolj, da bi se znašel na seznamu selektorja Srečka Katanca, toda to je zdaj najmanj pomembno.

Bolj bo za trenerja Luko Elsnerja pomembno, ali se bodo znali pobrati in kakšen obraz bodo pokazali zdaj. Bodo zmagali in hitro pozabili na poraz, ki je seveda moral priti, ali pa bodo padli v niz slabših izidov in hitro pokvarili sijajne rezultate, ki so jih presenetljivo dosegali na začetku sezone? V goste prihaja Zavrč, ki v zadnjem času težko izgublja in je povsem blizu vrha. Naloga ne bo lahka, a jasno je, da so cilj tri točke.

Domačini imajo nekaj težav s sestavo ekipe, predvsem v obrambi. Zaradi kazni ne bo Kenana Horića in kapetana Nejca Skubica. Pogrešali bodo seveda tudi vezista Zenija Husmanija, ki se je pred kratkim huje poškodoval.

Pri močno hrvaško obarvanem Zavrču se veselijo vrnitve izkušenega hrvaškega napadalca Dina Kreisingerja in upajo, da bo postregel s kakšnim zadetkom. V tej sezoni se je namreč med strelce vpisal le enkrat.

Luka Koper – Gorica (sobota ob 18. uri)

Koprčani so v katastrofalni formi, pomagala ni niti menjava na trenerski klopi. Alen Ščulac je nadaljeval poraze. Koprčani so izgubili zadnje tri prvenstvene tekme in v zadnjem krogu doživeli katastrofo v Stožicah, proti Olimpiji so izgubili z 0:4. Zdaj bo seveda treba narediti konec seriji negativnih izidov, primorski derbi je kot nalašč za to.

Morda bo pomagalo to, da se v ekipo po odsotnosti vračajo Domen Črnigoj, Perica Ivetić, Miha Blažič in Matej Palčič.

Gostje, ki so pri dnu lestvice, so po petih krogih čakanja v prejšnjem krogu le osvojili tri točke, zdaj želijo do pozitivnega izida tudi na Bonifiki, a naloga ni lahka. Italijanski trener Luigi Apolloni v Koper prihaja z osiromašenim igralskim kadrom. Iz takšnih in drugačnih razlogov bodo verjetno manjkali Alessio Innocenti, Ezekiel Henty, Solomon Enow, Dejan Žigon, Simone Napoli in Alen Jogan.

Rudar – Radomlje (sobota ob 18. uri)

Rudar, v prejšnji sezoni eno izmed prijetnejših presenečenj prvenstva, je v slabi formi. V zadnjih štirih prvenstvenih tekmah je izgubil kar trikrat. Za Radomlje velja ravno obratno. Pred tem so izgubile kar osemkrat zapored, v zadnjih treh krogih niso izgubile in dvakrat zmagale. Domači želijo prekiniti negativen niz, gostje si želijo nadaljevati pozitivnega. Komu se bo želja uresničila?

Domači trener Jernej Javornik naj ne bi imel težav s sestavo zasedbe, v njej ne manjka dokazanih in izkušenih nogometašev (Dragan Jelić, Dalibor Radujko …), pri gostih že nekaj časa manjkajo Igor Barukčić, Matej Florjančič in Gregor Kosec. Na zadnji in hkrati prvi medsebojni prvoligaški tekmi, ekipi sta se pomerili v tretjem krogu, je zmagal Rudar. Kako bo tokrat?

Maribor – Olimpija (sobota ob 20.05)

Prišel je ta, edini dan, ko je tudi zaradi tekme slovenskega klubskega tekmovanja na naših tleh vse v znamenju nogometa. Prvi derbi te sezone bi moral biti odigran že pred časom, a je bil prestavljen, zdaj smo ga le dočakali. Tokratni derbi bo še toliko bolj poseben, jubilej bodo praznovali domači organizirani navijači, podobno velja tudi za gostujoče.

Več trenj bo tudi zato, ker sta ekipi na lestvici zelo izenačeni, kar se v zadnjih letih ne dogaja prav pogosto. Med Mariborom in Olimpijo je le točka razlike, in sicer v korist Štajercev.

Olimpija je v zadnjem prvenstvenem krogu navdušila in ponižala Koper s 4:0, pred tem ni zmagala dva kroga zapored. Maribor je na derbi prišel z odlično evropsko popotnico. Med tednom je v ligi prvakov osvojil še drugo točko in remiziral v gosteh pri Schalkeju. Pred tem je proti Radomljam v prvenstvu le remiziral.

Maribor, pri katerem sta vprašljiva nastopa Aleša Mejača in Petra Stojanovića, je favorit, a tudi Olimpija, trener Darko Karapetrović naj bi imel na voljo vse igralce, tudi povratnike Aleksandra Šeligo, Aleksandra Rodića in Mirana Burgiča, ima svoje načrte. Brez dvoma bo zanimivo, tako kot na derbiju vedno je.

Ne spreglejte