Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
19. 12. 2013,
13.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Robert Berić

Četrtek, 19. 12. 2013, 13.35

8 let

Robert Berić: fant, vreden milijon evrov, še ni upravičil denarja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V letu, ki se poslavlja, je Robert Berić prvič prestopil v tujino in Maribor zamenjal za Sturm iz Gradca, kjer se za zdaj še ni najbolje znašel.

Čeprav je star šele 22 let, je Robert Berić že vrsto let na slovenski nogometni sceni, na kateri je v dresu Interblocka zablestel že globoko v najstniških letih. Od takrat je napredoval, postal prvi napadalec Maribora in jasno je bilo, da bo prej ali slej odšel v tujino. Zgodilo se je letos poleti. Ne v Anglijo, Španijo ali v katero izmed nogometno najbolj razvitih držav, ki so se omenjale v zadnjih letih, sledil je Darku Milaniču v Sturm. V Gradec sta se preselila skupaj, za mladega napadalca so Avstrijci odšteli kar milijon evrov, kar je ena izmed najvišjih odškodnin v zgodovini tamkajšnjega kluba.

Preden je odšel čez mejo, je z Mariborom osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Prvenstvo in pokal. Bil je tudi dokaj učinkovit. V drugi polovici pretekle sezone je v vijoličastem dresu zabil osem prvenstvenih golov. Poleti je odšel v Gradec, kjer so od njega pričakovali ogromno, a – vsaj upoštevajoč gole – tega za zdaj še niso dobili. Sturm igra skromno. V Evropi se je spotaknil že ob prvo oviro, islandski Breidablik, ki je bil od Avstrijcev boljši v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa, v prvenstvu pa je po prvem delu prvenstva šele na šestem mestu lestvice. V pokalu je še v igri za lovoriko. Prebil se je v četrtfinale. Berić je v 25 nastopih za Sturm v vseh tekmovanjih zadel le šestkrat, zato ne čudi, da je na udaru kritikov. Malo predvsem zato, ker je bil prav na vseh tekmah v začetni enajsterici. Je pa res, da je prispeval kar nekaj podaj za zadetke soigralcev. Kar devet. Dejstvo pa je, da je golov občutno premalo. Verjamemo, da bo že v drugi polovici sezone bolje. Če bo, bo tudi Sturm začel beležiti boljše rezultate. Za zdaj Avstrijci Slovencema v Gradcu še zaupajo.

Na prvi in na zadnji

V reprezentanci je letos nastopil dvakrat. Najprej na prvi tekmi Srečka Katanca v vlogi selektorja, na prijateljski tekmi proti Bosni in Hercegovini v Ljubljani pri porazu z 0:3, ko je igral v zadnjih 19 minutah, nato še na zadnji tekmi v letošnjem letu. Proti Kanadi v Celju, kjer mu je selektor namenil 24 minut. V izbrani vrsti je trenutno pri treh nastopih.

Ne spreglejte