Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
4. 9. 2015,
11.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Arjen Robben Danny Blind

Petek, 4. 9. 2015, 11.00

8 let

Robben se ni mogel zadržati: "Vedno branim soigralce, a to je bilo res neumno"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nizozemska tudi po zamenjavi selektorja nadaljuje slabe predstave. V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 so Nizozemci še tretjič izgubili in ostali brez možnosti za neposredno uvrstitev na EP.

Tretjeuvrščena reprezentanca zadnjega svetovnega prvenstva je v krizi, v kakršni že dolgo ni bila. Tulipanom ni pomagala niti zamenjava na klopi, ko je Guusa Hiddinka zamenjal Danny Blind, saj so v četrtek pred domačimi gledalci izgubili proti Islandiji in ostali brez možnosti, da se na evropsko prvenstvo uvrstijo neposredno. Nizozemci se bodo v zadnjih treh krogih borili za tretje mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije.

Tekma se je za domače zapletla že v prvem polčasu, ko je v 33. minuti branilec Porta Bruno Martin Indi udaril napadalca Kolbeinna Sighthorssona in prejel rdeči karton. Številčno oslabljeni tulipani so sicer imeli več od igre in več poskušali, a je v drugem polčasu sledila nova napaka domače obrambe. V glavni vlogi je bil Gregory van der Wiel, ki je naredil prekršek za enajstmetrovko, s katero so Islandci povedli in na koncu tudi zmagali.

Po tekmi je pri tulipanih vrelo, kar je bilo razvidno tudi v izjavah. Najprej je po soigralcu udaril kapetan Arjen Robben. "Kot kapetan vedno stojim za soigralci, a v tem primeru ne morem reči drugega, kot da je bila poteza Indija zelo neumna," je za NOS dejal Robben, ki se je na tekmi poškodoval dimeljsko mišico in bo najbrž moral izpustiti nedeljsko tekmo.

Nizozemci le še za tretje mesto

Besede kapetana je dopolnil nizozemski selektor. "Po rdečem kartonu je šlo vse narobe. Resnično krivim Indija za to, saj se je vedelo, za kako pomembno tekmo gre. Nisem še videl posnetka, a kot slišim, je šlo za povsem pravilno odločitev. Ne vem, kaj ga je obsedlo," je bil jezen tudi Blind.

Ta ni pozabil niti na nespametnega van der Wiela. "To se ne bi smelo zgoditi. Ima dovolj izkušen, da bi se lahko bolje odzval v takih situacijah. Moral bi ostati na nogah, ne pa da se po kazenskem prostoru meče kot pionirček," jih je slišal tudi branilec PSG.

"Neposredno se ne moremo več uvrstiti na evropsko prvenstvo, ostane nam le še boj za tretje mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije," je tri kroge pred koncem kvalifikacij že obupal Blind, ki ga že v nedeljo čaka zahtevno in neugodno gostovanje v Turčiji. Turki si prav tako želijo tretjega mesta.

Po sedmih krogih v skupini A z 18 točkami vodi Islandija, dve manj ima drugouvrščena Češka, Nizozemci na tretjem mestu jih imajo le 10. Turki, naslednji nasprotniki tulipanov, jih imajo devet.

Ne spreglejte