Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 10. 2019,
7.51

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Boca Juniors River plate

Sreda, 2. 10. 2019, 7.51

4 leta, 6 mesecev

River na prvi tekmi premagal Boco: na delu 1.700 policistov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
River Plate | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Zadetka Rafaela Borreja in Ignacia Fernandeza sta River Plate na derbiju vseh derbijev popeljala do zmage z 2:0 na prvi tekmi polfinala pokala libertadores proti večnim tekmecem, nogometašem Boce. Gre za ponovitev lanskega finala te južnoameriške različice evropske lige prvakov, ko so morali povratno tekmo zaradi izgredov odigrati 10 tisoč kilometrov stran.

Prva tekma polfinala mestnega derbija je minila v izjemnih varnostnih razmerah, za varovanje ter red in mir je na stadionu Riverja skrbelo kar 1.700 policistov, ki so imeli podporo helikopterjev, dronov in 173 kamer na stadionu in v okolici. V primerjavi z lanskim finalom tokrat ni bilo večjih incidentov navijačev.

Enainpetdesetletni navijač se je sicer zgrudil le nekaj metrov od vhoda na stadion in umrl tik pred tekmo zaradi srčnega zastoja, a njegova smrt ni povezana z morebitnim nasiljem navijačev.

Večjih izgredov med navijači tokrat ni bilo. | Foto: Gulliver/Getty Images Večjih izgredov med navijači tokrat ni bilo. Foto: Gulliver/Getty Images

Novembra lani so morali zaradi navijaških izgredov povratno tekmo finala po dveh preložitvah prestaviti v Madrid, kjer je Boca po podaljšku izgubila z 1:3 proti največjemu tekmecu River Platu. Prva tekma na Bocinem domačem stadionu Bombonera v Buenos Airesu se je končala z remijem 2:2.

Finale pokala libertadores je tako lani prvič v zgodovini potekal na drugi celini. Potem ko je deževje poskrbelo že za preložitev prve tekme, pa so bile ogromne težave z izvedbo povratne.

Po navijaškem napadu na avtobus z Bocinimi nogometaši ob prihodu na Riverjev stadion Monumental, kjer bi morala biti tekma 24. novembra, so se odgovorni odločili, da bodo zaradi varnosti zaključni obračun tega elitnega južnoameriškega tekmovanja preselili v špansko prestolnico.

Povratna tekma polfinala pa bo 22. oktobra na stadionu Boce. V drugem polfinalu se bosta danes in 22. oktobra pomerila brazilska Gremio iz Porto Alegreja in Flamengo iz Ria de Janeira. Finale bo 23. novembra v Santiagu de Chile.

Ne spreglejte