Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
27. 1. 2016,
19.46

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
NK Olimpija NK Olimpija Julius Wobay Ezekiel Henty Blessing Eleke Rok Kronaveter Nejc Vidmar Miha Zajc

Natisni članek

Sreda, 27. 1. 2016, 19.46

8 let, 4 mesece

Rekorder je le gledal, novinec je takoj pokazal, da zna

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Olimpije so na tretji letošnji pripravljalni tekmi navdušili in vodilnega drugoligaša Radomlje na Kodeljevem premagali s 5:1.

Po zmagah nad kranjskim Triglavom in Roltekom z Doba so nogometaši vodilnega prvoligaša po prvi polovici sezone v idiličnem vremenu na Kodeljevem, na pomožnem štadionu tamkajšnjega Slovana, pred nekaj sto gledalci spet navdušili. Sploh v prvem polčasu, ko je trener Marko Nikolić na igrišče poslal večino prvokategornikov na čelu z odmevno okrepitvijo, vratarjem Nejcem Vidmarjem, ki je tokrat branil približno 60 minut in ni prejel gola.

Druga, še bolj zveneča okrepitev, Nigerijec Blessing Eleke, si je tekmo tokrat ogledal v civilni opravi ob igrišču, saj je na enem izmed treningov prejel lažji udarec v mišico, zato pri ljubljanskem klubu niso želeli tvegati.

Ljubljančani so navdušili predvsem v prvem polčasu, ko so goli padali kot po tekočem traku. Že po devetih minutah igre je Olimpija zadela prvič, ko so si nogometaši iz Radomelj gol zabili kar sami. Štiri minute pozneje je bilo 2:0, z enajstih metrov je zadel Rok Kronaveter. V 24. minuti je Miha Zajc povišal na 3:0, v 40. minuti pa je Ezekiel Henty, spet z enajstih metrov, povišal na 4:0.

V drugem polčasu je ljubljanski trener premešal postavo, videli smo dva gola, po enega na vsaki strani, bolj kot to pa so gledalci z zanimanjem spremljali novinca v vrstah Olimpije, izkušenega vezista Juliusa Wobayja. 31-letni nogometaš iz Sierra Leona je dal že ob prvih stikih z žogo vedeti, da utegne biti okrepitev za zeleno-bele. Resda še ni najbolje fizično pripravljen, a ta robustni nogometaš je pokazal zavidljivo nogometno tehniko in tudi veliko mero borbenosti. Pogodbe sicer še ni podpisal, pri Olimpiji bodo s tem korakom počakali še nekaj časa. Odločitev naj bi padla po krajših pripravah v Novigradu. So pa za zdaj z Afričanom v taboru Ljubljančanov zelo zadovoljni.

Omeniti velja, da si je tekmo od prve do zadnje minute v družbi športnega direktorja Ranka Stojića ogledal tudi predsednik Olimpije Milan Mandarić in bil videti zelo zadovoljno.

Ne spreglejte