Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 8. 2013,
11.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matjaž Kek Matija Škarabot Josip Iličić Dalibor Stevanović Miral Samardžić Džengis Čavušević

Petek, 9. 8. 2013, 11.15

8 let

Reka slavi Matjaža Keka, padel je še Stuttgart

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski trener Matjaž Kek je z Rijeko na kolena spravil tudi sloviti Stuttgart. Petkratni nemški prvaki so v prvi tekmi play-offa za ligo Europa padli z 1:2.

Za Rijeko je že enajsta tekma nove sezone, a ekipa nekdanjega selektorja Slovenije še naprej ne pozna poraza. Posebej uspešna je v Evropi. V kvalifikacijah za ligo Europa je do zdaj odigrala pet tekem in enkrat remizirala, kar štirikrat pa zmagala. Z naskokom najbolj odmevna je tokratna zmaga na prepolni Kantridi nad Stuttgartom. Klub, ki se lahko pohvali s kar petimi naslovi nemškega prvaka – zadnjega je osvojil pred šestimi leti - , je bil favorit in mnogi so bili prepričani, da se bo niz neporaženosti Matjaža Keka v četrtek končal. Pa se ni. Še več, Rijeka je zmagala z 2:1 in se približala dosežku, o katerem so lahko pred časom na Reki zgolj sanjali. Skupinskemu delu lige Europa in še vsaj šestim evropskim tekmam. Za vodstvo z 1:0 je zadel najboljši strelec hrvaškega prvenstva Leon Benko v 74. minuti, v 87. minuti pa je Zoran Kvržić povišal na 2:0. Ko se je že zdelo, da bo Rijeka zmagala z dvema zadetkoma, pa je za znižanje poraza in rezultat, ki Nemcem pred povratno tekmo daje veliko več možnosti za napredovanje, poskrbel kdo drug kot Vedad Ibišević. Vseeno je Rijeka prišla do odmevne zmage, h kateri je delež prispeval tudi Matija Škarabot, še en Slovenec, ki je član Rijeke. Na igrišču je bil 77 minut.

Pet golov Salzburga, podaja Kampla

Na delu je bilo še nekaj tekem, na katerih so sodelovali Slovenci. Red Bull in Žalgiris sta se pomerila v Salzburgu, kjer je avstrijski prvak, ki je izpadel iz kvalifikacij za ligo prvakov, povsem nadigral litovskega prvoligaša in ga premagal s 5:0. Tudi ob pomoči slovenskega reprezentanta Kevina Kampla. Ta je bil na igrišču od prve do zadnje minute in podal za drugi gol Avstrijcev.

Aktiven rezultat je zabeležil tudi moldavski prvak Šerif iz Tiraspola v Novem Sadu pri Vojvodini. Remiziral je z 1:1. Miral Samardžić je pri gostih tudi tokrat igral od prve do zadnje minute.

Dalibor Stevanović je bil s poljskim Slaskom na pragu lepega uspeha v gosteh pri Sevillii, potem ko je njegova ekipa vodila z 1:0, a so pozneje Španci pritisnili na plin, zabili štiri gole in zmagali s 4:1. Nekdanji slovenski reprezentant, ki je v prvem polčasu prejel rumeni karton, je z igrišča odšel v 79. minuti, ko so Poljaki zaostajali še z 1:2.

Na delu je bil še švicarski St. Gallen, ki je pred domačimi navijači remiziral z 1:1 proti moskovskemu Spartaku. Džengis Čavušević je še vedno poškodovan, zato ga ni bilo v kadru Švicarjev.

Podobno velja za Josipa Iličića, ki ni sodeloval pri zmagi Fiorentine nad Grasshopperjem v gosteh. Italijani so bili boljši z 2:1.

Povratne tekme bodo odigrane 29. avgusta.

Ne spreglejte