Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
16. 12. 2014,
17.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Pepe Real Madrid Carlo Ancelotti Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Torek, 16. 12. 2014, 17.13

8 let

Real po manjkajočo lovoriko kot velik favorit

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes bo na klubskem svetovnem prvenstvu v Maroku evropski prvak madridski Real začel lov na skoraj edino lovoriko, ki je še ni v njegovi bogati klubski lovoriki.

Tekma bi sprva morala biti v Rabatu, a so jo organizatorji zaradi močnega deževja, ki je poskrbelo, da je bila tekma četrtfinala med tokratnim nasprotnikom Reala, Cruz Azulom, in Sydneyjem na meji regularnosti, prestavili v 320 kilometrov oddaljeni Marakeš. Tam bodo Madridčani začeli lov na lovoriko, ki je do zdaj še niso osvojili.

Res je, da so bili ob desetih naslovih evropskega prvaka, dveh v pokalu UEFA, dveh v evropskem superpokalu in številnih španskih trikrat, v letih 1960, 1998 in 2002, medcelinski prvaki, a odkar je klubsko svetovno prvenstvo v formatu, kot ga poznamo danes, jim še ni uspelo iti do konca. Leta 2000 so ob edinem nastopu močno razočarali in bili v Braziliji šele četrti.

Tokrat so veliki favoriti za naslov. Veliko presenečenje bi bilo, če z dvema zmagama ne bi prišli do nove lovorike. Zato, ker so na zadnjih sedmih izvedbah tega tekmovanja kar šestkrat zmagali predstavniki Evrope, predvsem pa zato, ker so v izjemni formi. Danes zvečer bodo naskakovali že 21. zaporedno zmago v vseh tekmovanjih.

Odlično leto naj postane izjemno

"Real je fantastičen. Morda je ekipa, ki jo na delu spremljamo zdaj, celo najboljša vseh časov. Madridčani se bodo sprehodili do naslova klubskega svetovnega prvaka," je prepričan tudi priznani italijanski trener Fabio Capello, ki je na klopi Reala sedel v dveh obdobjih. Med letoma 1996 in 1997 ter 2006 in 2007.

Prvi nasprotnik, ki bo na poti do cilja stal nasproti evropskega prvaka, bo prvak Srednje in Severne Amerike ter Karibskega otočja, mehiški Cruz Azul. Madridčani opozarjajo, da je pred njimi težka naloga, a verjetno se tudi oni zavedajo, da Mehičani ne bi smeli biti prezahteven zalogaj.

"Za nami je odlično leto, ki ga želimo zaokrožiti z zmago na tem prvenstvu. Če nam bo uspelo, bo to izjemno. Tekmovanja se zelo veselimo, zavedamo se tudi tega, da smo favoriti, a nasprotnikov ne podcenjujemo. Ne nazadnje gre za prvake svojih celin," opozarja trener Reala Carlo Ancelotti.

Želijo še enkrat osrečiti navijače

Podobno je pred tekmo govoril tudi nogometaš, ki je na novinarski konferenci pred tekmo sedel ob njem.

"Smo v odlični formi, imamo odlične nogometaše in to bomo poskušali potrditi tudi tukaj. Motiva nam ne manjka, previdnosti prav tako ne. Jasno je, da smo favoriti, a smo k prvenstvu pristopili zbrano in resno. Leto želimo skleniti z novo lovoriko in še enkrat osrečiti svoje navijače," sporoča branilec Pepe.

Na igrišču bodo vse oči seveda spet uprte v Cristiana Ronalda, ki je v letošnjem letu v vseh tekmovanjih zabil že neverjetnih 61 golov. Do konca leta ga čakata še dve tekmi, obe v Maroku. Do katere številke se lahko sprehodi? Glede na strelsko formo iz zadnjega obdobja – na zadnjih treh tekmah je zadel šestkrat –, morda do 65 ali celo višje.

Ne spreglejte