Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 8. 2017,
18.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6

Natisni članek

Real Madrid Kylian Mbappe Kylian Mbappe Gareth Bale Monaco Neymar Barcelona

Četrtek, 3. 8. 2017, 18.55

6 let, 6 mesecev

Real čisti prostor za čudežnega dečka: Zidane sprejel težko odločitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6
Cristiano Ronaldo, Zinedine Zidane | Foto Reuters

Foto: Reuters

Španski prvak Real Madrid je vse bližje nakupu odkritja pretekle sezone Kylianu Mbappeju, ki je po poročanju številnih medijev Monacu sporočil, da želi oditi. Francoski čudežni deček bo beli balet stal kar 180 milijonov evrov (160 milijonov evrov + 20 milijonov evrov v bonusih).

Čeprav se je govorilo, da bosta Monaco in 18-letni napadalec podaljšala pogodbo, se to ne bo zgodilo, saj naj bi Mbappe vodilnim možem ekipe iz kneževine že sporočil, da želi oditi. To je bil jasen in resen signal za Real, ki bo zdaj začel postopek velikega prestopa.

Sicer ne gre za tolikšno kot pri Neymarju (222 milijonov evrov), a Brazilec je za razliko od golobradega Francoza do zdaj že nekaj pokazal, kar ceno (180 milijonov evrov) za najstnika po mnogih kriterijih postavlja v še večji ekstrem. A ne glede na to, Real in njegov trener Zindine Zidane sta prepričana, da je Mbappe mož, ki bo prihodnost španskega velikana.

Francoz že obvestil predsednika

Bo Gareth Bale, ki je imel v zadnjem času toliko težav s poškodbami, res odletel? | Foto: Reuters Bo Gareth Bale, ki je imel v zadnjem času toliko težav s poškodbami, res odletel? Foto: Reuters Francoski strateg se zaveda pogoja mladeniča, ki je že večkrat poudaril, da želi v klub, kjer bo igral in če bo Zidane želel to izpolniti, bo moral prodati enega izmed slovitega napadalnega trojčka Cristiano RonaldoKarim BenzemaGareth Bale. Ne smemo pozabiti, da za njimi že čakata na priložnost mlada Marco Asensio in Lucas Vazquez, Mbappe pa nikor noče biti v čakalni vrsti.

Po poročanju Marce je Zidane že pljunil v roke in sprejel odločitev. Predsednika Florentina Pereza je obvestil, da želi, da klub zapusti poškodbam nagnjen Valižan, ki je še pred časom trdil, da so vsa namigovanja okoli njegove selitve le neumnost.

Kam bo odšel Kylian Mbappe?

  • V Real Madrid.
    64,36 %
    464 glasov
  • V Barcelono.
    19,28 %
    139 glasov
  • Ostal bo v Monacu.
    16,37 %
    118 glasov
Oddanih 721 glasov

Lionel Messi se zagotovo ne bi branil soigralca, kot je francoski čudežni deček. | Foto: Reuters Lionel Messi se zagotovo ne bi branil soigralca, kot je francoski čudežni deček. Foto: Reuters Lahko načrte Realu prekriža Barcelona?

Kaj je res in kaj ne, je težko reči, je pa jasno, da bo moral Real hitro poiskati rešitev, saj ni edini, ki si želi v svoje vrste zvabiti francoskega reprezentanta. V igro zanj je po poročanju francoskega časnika L'Equipe vstopila tudi Barcelona, ki išče zamenjavo za odhajajočega Neymarja. Barcelona bo ob prodaji Brazilca tudi mastno zaslužila in lahko s tem resno konkurirala Realu.

Ne spreglejte