Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
27. 7. 2014,
9.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Manchester United Real Madrid Roma Inter Samir Handanović Rene Krhin Liverpool Miralem Pjanić Gareth Bale Wayne Rooney Stevan Jovetić

Nedelja, 27. 7. 2014, 9.37

7 let, 12 mesecev

Rdeči vragi zmagovalci ameriške turneje, Rooney najboljši posameznik (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Man Utd so zmagovalci mednarodnega pokala prvakov, potem ko so v finalu premagali Liverpool s 3:1 in zasluženo dvignili lovoriko. Za najboljšega igralca turneje je bil izbran Wayne Rooney.

Mednarodni turnir, na katerem je sodelovalo osem evropskih klubov, se je začel že v petek (25. julij), ko je grški Olympiacos za začetek ponižal Milan, dan pozneje smo bili priča dvema derbijema. Manchester United, končni zmagovalec ameriške turneje, je s 3:2 premagal Romo, Inter pa po streljanju enajstmetrovk madridski Real.

Tudi tretji tekmovalni dan močnega turnirja sta bili na sporedu dve tekmi. Po Grkih je italijanskega velikana ponižal tudi angleški prvak Man City. Že po pol ure igre je bilo 4:0 za Angleže. Z dvema zadetkoma in podajo je blestel Črnogorec Stevan Jovetić. AC Milan je tako izgubil še drugo tekmo v ZDA, dosegel je le zadetek, tudi tega iz prepovedanega položaja, prejel pa jih je kar osem. Prve zmage se je veselil tudi Liverpool, ki je z zadetkom Raheema Sterlinga premagal grški Olympiacos.

Totti potopil Real

Naslednji dve tekmi sta bili na sporedu s torka na sredo. Samir Handanović in Rene Krhin sta z Interjem po strelih z bele točke izgubila z rdečimi vragi, ki so povsem zasluženo slavili, saj so bili boljše in nevarnejše moštvo. Slovenska reprezentanta sta začela v prvi postavi italijanskega velikana, a razen obrambe Handanovića v prvem polčasu, ko je zaustavil strel z glavo Phila Jonsa, kaj pretresljivega nista pokazala.

Na drugi tekmi tretjega dne sta se pomerila še Roma in Real. Edini gol na tekmi je dosegel Francesco Totti in evropskemu prvaku prizadejal še drugi poraz. Madridčani nimajo več možnosti, da se uvrstijo v finale v Miamiju, kjer se bosta pomerila zmagovalca skupin.

V noči na četrtek je bila na sporedu le ena tekma, in sicer angleški obračun med Liverpoolom in Manchester Cityjem. Nogometaši Liverpoola so dvakrat zaostajali, na koncu pa po izvajanju enajstmetrovk premagali angleške prvake. Pri sinjem-modrih se je ponovno izkazal črnogorski reprezentant Stevan Jovetić, ki je spet dvakrat zadel.

V Michiganu kar 110 tisoč gledalcev

Zadnji dan skupinskeda dela so nogometaši Manchester Uniteda v ameriškem Ann Arborju s 3:1 premagali evropskega prvaka Real iz Madrida. Dva gola za Angleže je prispeval Ashley Young, tretjega pa Mehičan Javier Hernandez. Edini gol za Špance je dosegel Gereth Bale iz enajstmetrovke. Tekmo so na štadionu univerze v Michiganu odigrali pred rekordnim številom gledalcev na ameriških tleh. Prireditelji so sporočili, da je bilo na tribunah 109.318 ljudi, dosedanji rekord je bil v lasti štadiona v Pasadeni, na katerem se je na tekmi svetovnega prvenstva leta 1984 na tekmi med Brazilijo in Francijo zbralo 101.799 ljudi.

Kaj se je še dogajalo v noči iz sobote na nedeljo? Man City je drugič zapored izgubil po enajstmetrovkah, tokrat je bil v loteriji boljši Olympiacos. Italijanski Inter, za katerega je prvi postavi znova dobil priložnost Samir Handanović, je z 2:0 premagal Romo. Prvi zadetek ta črno-modre pa je po prekinitvi dosegel tudi nekdanji kapetan rdečih vragov Nemanja Vidić.

Finale: Rdeči vragi zaostajali, a koncu pa zanesljivo zmagali

V velikem finalu ameriške turneje sta se pomerila večna rivala in sovražnika Manchester United in Liverpool. Prvi polčas so bolje začeli Liverpoolčani, ki so po napaki v obrambi branilca Phila Jonsa, ko je povsem brezglavo v kazenskem prostoru podrl Raheema Sterlinga, tudi povedli. Z bele točke je zadel Steven Gerrard. Tudi na začetku drugega polčasa so imeli varovanci Brendana Rodgersa dve lepi priložnosti, eno je zapravil Rickie Lambert, drugo pa Sterling, to pa je bilo v tem finalu tudi vse s strani Liverpoola, v ospredje pa je stopil United. Najprej je po izjemni podaji Javierja Hernandeza izid izenačil Wayne Rooney, dve minuti kasneje je rdeče vrage v vodstvo popeljal Juan Mata, končni rezultat pa je ob koncu tekme postavil še rezervist Jese Lingard.

Nizozemski strateg Louis van Gaal je na klopi rdečih vragov slavil še peto zaporedne zmago (LA Galaxy, AS Roma, Inter, Real Madrid, Liverpool): "S to zmago smo razveselili naše navijače, a za nas najpomembnejše šele prihaja. Z mislimi smo že pri Swanseaju," je po zmagoslavju dejal van Gaal.

Manchester United pred začetkom Premier League čaka le še prijateljski obračun z Valencio, ki 12. avgusta na Old Traffordu, proti labodom pa se bodo pomerili štiri dni kasneje.

Ne spreglejte