SiolNET. Sportal Nogomet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razpoloženi Zlatko Zahović se kar ni mogel ustaviti

1

termometer

V soboto, ko je Maribor nov naslov državnega prvaka in v klubske vitrine pospravil še 13. lovoriko, odkar se mu je pridružil Zlatko Zahović, je bil prav zadnji zagotovo med najbolj ponosnimi.

Šestkrat je bil Maribor slovenski prvak, trikrat je zmagal v pokalu in osvojil štiri superpokale, odkar je avgusta 2007 v klub vkorakal njegov zdajšnji športni direktor.

Človek, ki je navduševal v dresih nekaterih evropskih nogometnih velikanov in pustil globok pečat v slovenski reprezentanci, je takoj po skoku v novo vlogo dokazal, da se zelo dobro znajde tudi v pisarnah.

V slovenski nogometni prostor je prinesel svež veter, Maribor je postavil na evropsko raven, s katere zviška gleda na tekmece v Sloveniji, ti najbolj uspešnemu slovenskemu klubu v zadnjih letih pač niso kos. S svojo komunikacijo je nemalokrat, hote ali nehote, v slovenskem medijskem prostoru dvignil precej prahu. Pripravljen za polemiziranje je bil tudi v soboto, ko so Mariborčani s številnimi navijači, ki ga častijo vse od prihoda, proslavili nov uspeh.

"Sezona, ki je za nami, je bila fantastična," je po sezoni, v kateri so v Mariboru prvič po 15 letih igrali tekme lige prvakov, dejal Zlatko Zahović. "Radi imamo pozitivne ljudi, radi imamo nogomet," je nadaljeval v svojem slogu in na vprašanje, kateri izmed šestih naslovov, odkar je v klubu, je zanj najslajši, odgovoril: "Naslednji!"

Jasno je, da bo podobno sezono težko ponoviti, a glavni snovalec uspešne štajerske nogometne zgodbe je optimist. "Podoba Maribora bo vedno dobra. Prav tako je dejstvo, da bo Maribor tako kot tokrat skozi sezono vedno trpel. Za nas ni lahkih sezon, ni lahkih tekem. Zaradi vas (verjetno je mislil na novinarje, op. p.) je vse težje, zaradi navijačev prav tako. Mislim, da bomo še boljši, kot smo bili," je razlagal dobro razpoloženi nekdanji nogometaš, ki je navduševal na portugalskih, španskih in grških nogometnih zelenicah.

Kakovosti bodo dodajali kakovost

Da bo res boljša, bo poskušal poskrbeti tudi sam. S kadrovanjem, seveda. Eno okrepitev je že predstavil. Pogodbo s prvaki je podpisal Izraelec Marvan Kabha. "Kakovosti bomo dodajali kakovost. Ekipa je že sestavljena. Maribor ne potrebuje več od tega, kar že ima. Maribor ima tudi eno izmed najboljših nogometnih šol v Evropi, kar zadeva mlade igralce," je nadaljeval.

Želijo si vsega

"V prihodnji sezoni bomo kadetsko in mladinsko ekipo okrepili z najboljšimi igralci v Sloveniji. Želimo biti prvak v kadetski in mladinski kategoriji. To pa ni vse. Želimo si biti najboljši v prvi, drugi, tretji in četrti četrtini. Želimo biti na vrhu po prvem in tudi drugem polčasu. Pa tudi na koncu," se prešerno razpoložen Zahović kar ni mogel ustaviti pri naštevanju ciljev za prihodnjo sezono in za konec tekmecem, ki so se Mariboru v tej sezoni nekoliko približali, sporočil: "Kakovost lahko pridobivaš eno ali več sezon, a to drugo je že vizija."

Zaradi sina zagotovo nekaj posebnega

Ni dvoma, za športnega direktorja je bila ta sezona zagotovo nekaj posebnega. Ne samo zaradi lige prvakov, tudi zato, ker je pomemben delež k vsem uspehom prispeval njegov sin. Luka Zahović je v prvenstvu zabil kar 12 golov, dva je dodal v pokalnem tekmovanju, zabil je tudi prvi gol Maribora v ligi prvakov po 15 letih. In to vse pri šele 19 letih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin