Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
3. 6. 2013,
23.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Branko Ilić Dejan Lazarević Srečko Katanec Samir Handanović

Ponedeljek, 3. 6. 2013, 23.14

7 let, 12 mesecev

Razen Lazarevića zdravi vsi, v petek brez sprememb?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Razen poškodovanega Dejana Lazarevića, ki v petek prav gotovo ne bo mogel igrati, so s ponedeljkovim treningom v sklopu priprav na tekmo z Islandijo opravili vsi varovanci Srečka Katanca.

Po povratku iz Bielefelda v noči s petka na soboto so dan po odmevni zmagi nad Turki z 2:0 varovanci Srečka Katanca opravili regeneracijski trening. Potem se je selektor odločil, da jih nagradi s prostim dnevom. Po napornih sezonah, ki je za večino slovenskih reprezentantov, pričakovana in dobrodošla poteza. V nedeljo popoldne so se na Brdu pri Kranju, ki je stalna baza slovenske izbrane vrste, vsi skupaj spet zbrali in že opravili prvi trening. V ponedeljek dopoldne niso trenirali. Selektor se je odločil za enourni sprehod, ki je, glede na lepo vreme, prav gotovo dobro del.

Handanović najverjetneje spet med vratnici

Popoldne je sledil trening. Najprej ogrevanje, potem poudarek na podajah in za konec še igra šest na šest trikrat po 20 minut. Poudarek na branjenju in na drugi strani seveda tudi napadu. Formacije za petkovo tekmo selektor razumljivo še ni uigraval, glede na dobro igro proti Turčiji je vprašanje, ali se bo sploh odločil za kakšno menjavo. Prvi vratar Samir Handanović, ki je tekmo s Turki izpustil zaradi težav z žulji, se bo najverjetneje vrnil med vratnici, čeprav je mladi Jan Oblak še drugič zapored, ko je dobil priložnost, izkoristil zaupanje. Zvezdnik milanskega Interja namreč brez težav trenira in bo za petkovo tekmo nared. Glede na status in ugled, ki ga ima, bi bilo presenečenje, če ga ne bi bilo v začetni enajsterici. V obrambi sprememb prav gotovo ne bo, vsi štirje nogometaši, ki jo tvorijo v zadnjem času, niso vprašljivi. Tudi Bojan Jokić, ki je imel nekaj težav s kolenom, ne. V napadu prav tako lahko pričakujemo Milivoja Novakovića, morda do kakšne spremembe pride v zvezni vrsti. Sicer pa, če ne štejemo vratarja Handanovića, ne bi bilo presenečenje, če bi v petek zvečer na zelenico štadiona v islandski prestolnici pritekla identična postava, kot je v Nemčiji.

Med igralci in strokovnim štabom so zdaj sicer misli usmerjene zgolj še na Islandijo in gostovanje v Reykjaviku, kjer bodo v petek zvečer skušali zabeležiti drugo zmago v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014. Tri točke so po zelo slabem začetku kvalifikacij nuja, nogometaši in strokovno vodstvo ne skrivajo ambicij po uspehu.

Končno spet kot ekipa

Vzdušje v reprezentanci je odlično, poškodb razen tiste Lazarevića ni, zmaga nad Turki je poskrbela tudi za veliko mero samozavesti. ''Vzdušje je bilo tudi prej dobro, a ko zmaguješ, je seveda še boljše. Zmaga nad Turki prav gotovo vliva določeno mero samozavesti in zaupanja v svoje sposobnosti. Zelo pomembno je tudi, da po dolgem času nismo prejeli gola. Spet smo delovali kot ekipa. Je pa jasno, da imamo še veliko rezerv. Pričakujem, da bomo še boljši. Če bomo tudi na Islandiji delovali kot eno, garali eden za drugega in imeli tudi nekaj sreče, bomo zmagali. Jasno je, da je to tudi edini cilj. Drugega, kot osvojiti tri točke, nam ne preostane,'' je razmišljanje iz slovenskega tabora po ponedeljkovem treningu predstavil izkušeni branilec Branko Ilić.

Ne spreglejte