Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 2. 2013,
7.01

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Hajduk Split Olimpija Andrej Razdrh

Ponedeljek, 11. 2. 2013, 7.01

4 leta, 10 mesecev

Razdrh po splitski zaušnici: Padli smo v črno luknjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dvoboj Hajduka in Olimpije je pripadel gostitelju (4:1), Ljubljančanom pa ostaja spomin na hitro vodstvo, dokaj enakovredno igro in črnih 20 minut. ''Niso mi razumljive,'' je začuden Andrej Razdrh.

Obračun hrvaškega in slovenskega jesenskega podprvaka, ki je popestril rojstnodnevno zabavo Hajduka (dalmatinski velikan bo v sredo dopolnil 102 leti), je prikazal dobre in slabe plati Olimpije. Če so Ljubljančani na močnem prijateljskem turnirju v Španiji trikrat ostali neporaženi (po rednem delu), so na Poljudu v prvem polčasu prejeli kar štiri zadetke in Split zapustili s prepričljivim porazom 1:4. Maščevala se jim je nezbranost, predvsem v obrambni vrsti, ko je v drugi polovici prvega polčasa popustil zeleno-beli zid in dovolil razigranemu splitskemu napadu, da napolni mrežo kapetana Elvisa Džafića. ''Rezultat se mi zdi previsok glede na kvaliteto obeh ekip ter našo igro. Prvih 25 minut smo bili veliko boljši od Hajduka, fantje so fenomenalno odreagirali na vzdušje na štadionu, v drugem delu polčasa pa smo padli v črno luknjo, ki mi ni razumljiva. S takimi indvidualnimi napakami smo praktično premagali sami sebe in Hajduku podarili tri gole. S takimi napakami je tekmo na Poljudu nemogoče dobiti,'' je prepričan Andrej Razdrh, ki v času vodenja članske ekipe Olimpije še ni doživel tako visokega poraza.

Ogromno je pozitivnih stvari, napake se ne smejo ponavljati

Po splitski zaušnici pa vendarle ni bil pretirano zaskrbljen, saj še vedno verjame, da priprave peljejo v želeno smer. ''Mogoče se bo slišalo smešno, a nismo bili tako slabi kot to kaže rezultat. Pozitivnih stvari je ogromno. Ogromno. Videlo se je veliko kvalitetnih stvari, tako ekipe kot posameznikov, po drugi strani pa toliko več negativnih. In če hočemo biti ekipa na malce višji ravni, se take stvari ne smejo dogajati,'' je podal kritiko napakam celotne obrambe, ki je dovolila slavljencem lažjo pot do prepričljive zmage. ''Bilo je toliko napak, da to ekipa kot Hajduk enostavno kaznuje,'' je za klubsko stran po tekmi v Splitu priznal Razdrh. Če se bodo ponovile, bi to znale ''vijolice'' čez nekaj tednov izkoristiti ...

Olimpija bo v ''spomladanski'' del sezone vstopila 23. februarja, ko se bo v prvi četrtfinalni tekmi pomerila z večnim tekmecem iz Maribora. Povratno srečanje bo le štiri dni kasneje, tako da se obeta, vsaj kar se tiče ljubiteljev slovenskega klubskega nogometa, uvod za sladokusce.

Ne spreglejte