Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
16.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Juventus Inter

Četrtek, 16. 8. 2012, 16.34

8 let

Razburljiv rimski derbi, prekinjen Interjev niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Juventus je v 12. krogu povečal prednost pred prvim zasledovalcem Interjem, ki je bil poražen v Bergamu, Milan pa je na San Siru premagala Fiorentina. Rimski derbi pripadel Laziu.

Palermo se je proti Sampdorii veselil pomembne zmage z 2:0. K njej sta pripomogla tudi slovenska reprezentanta, ki sta oba začela tekmo. Josip Iličić je bil v igri do 83. minute, Jasmin Kurtić pa do zadnjega sodniškega žvižga. Juventus se je po porazu proti Interju pobral z visoko zmago v Pescari, kjer je dosegel kar šest zadetkov. Od tega polovico Fabio Quagliarella.

Fiorentina je tudi v minuli sezoni zmagala na San Siru, a takrat je za Milan igral Alberto Aquilani, ki je tokrat v zgodnjem delu tekme poskrbel za vodstvom gostov. Vodstvo ekipe iz Firenc je povišal Borja Valero, nekaj upanja je Milanu vlil Giampaolo Pazzini, zmago gostov pa je z natančnim strelom z razdalje potrdil Mounir El Hamdaoui. Pri Milanu je Pato, ki je proti Malagi dosegel gol po 11 mesecih, zastreljal enajstmetrovko. Napoli se je za zmago v Genovi precej namučil, saj je do vodstva prišel šele v končnici, ko sta zadela Marek Hamšik in Lorenzo Insigne.

Razburljiv pa je bil rimski derbi, ki se je začel v močnem nalicu. To je očitno bolj ustrezalo Romi, ki je povedla v uvodnih minutah po golu razpoloženega Erika Lamele. Preobrat Lazia se je začel po golu Antonia Candreve, še pred koncem polčasa je za vodstvo tokratnih gostiteljev poskrbel Miroslav Klose, kmalu zatem je bil izključen Daniele De Rossi. Že v prvi minuti drugega polčasa je tretji gol za Lazio zabil Stefano Mauri in ko se je že zdelo, da je tekma odločena je sledila zanimiva končnica. Najprej je bil izključen Mauri pet minut pred koncem rednega dela, nato je Miralem Pjanić minuto kasneje poskrbel za izjemen zadetek s skoraj polovice igrišča, Roma pa je na koncu imela še priložnost za izenačenje, vendar se je Lazio izvlekel.

Inter je prekinil niz 10 zaporednih zmag v vseh tekmovanjih, od tega sedem v prvenstvu. Tokrat je ob odsotnosti Walterja Samuela in Andree Ranocchie v Bergamu Samir Handanović prejel kar tri zadetke. Enega tudi po sporni dosojeni enajstmetrovki.

Josip Iličić je ob zmagi Palerma proti Sampdorii igral 83 minut, Jasmin Kurtić pa celotno tekmo. Bojan Jokić je sodeloval celotno tekmo ob remiju Chieva z Udinesejem, Boštjan Cesar pa ni bil v kadru. Valter Birsa ni sodeloval ob zmagi Torina proti Bologni, za katero je Rene Krhin igral od 59. minute.

Najboljši strelci:

8 - El Shaarawy (Milan), Cavani (Napoli), Lamela (Roma) 7 - Milito (Inter), Di Natale (Udinese), Klose (Lazio) 6 - Quagliarella (Juventus), Osvaldo (Roma), Jovetić (Fiorentina) ...


Pari prihodnjega kroga (od 17. do 18. novembra):

Juventus - Lazio, Napoli - AC Milan, Bologna - Palermo, Catania - Chievo, Fiorentina - Atalanta, Inter - Cagliari, Udinese - Parma, Siena - Pescara, Sampdoria - Genoa;

Ne spreglejte