Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
9. 10. 2020,
18.54

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Kosovo Liga narodov slovenska nogometna reprezentanca Rajko Rep

Petek, 9. 10. 2020, 18.54

3 leta, 6 mesecev

Rajko Rep

Primer dobre prakse, kako ne smeš nikoli obupati

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Slovenija San Marino Stožice | Rajko Rep je v sredo v tretjem nastopu dosegel prvi zadetek za reprezentanco. | Foto Grega Valančič/Sportida

Rajko Rep je v sredo v tretjem nastopu dosegel prvi zadetek za reprezentanco.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Na začetku drugega polčasa prijateljske tekme med Slovenijo in San Marinom, ki je služila kot malce bolj zahteven ''trening'' za bližajoča se dvoboja v Prištini in Kišinjevu, je strelski led v reprezentanci prebil Rajko Rep. Izkušeni Slovenec je prehodil zahtevno pot od igranja v avstrijskih nižjih ligah pa vse do prvega reprezentančnega zadetka, zato je bilo veselje v sredo še toliko slajše.

Srbija Norveška Sergej Milinković Savić
Sportal Srbi izločili Norvežane, Dino Hotić zadel z bele točke, a BiH ostaja brez Eura

Slovenski legionar v Avstriji Rajko Rep je prvi zadetek za reprezentanco dosegel pri 30 letih in postal eden najstarejših Slovencev, ki se je premierno vpisal na seznam strelcev. Takšnih je za zdaj 72. Nogometaš avstrijskega Hartberga je v četrtek pozorno spremljal igro Kosova.

''To je zelo dobra ekipa, stabilna in disciplinirana. Imajo ogromno posameznikov, ki delajo razliko na igrišču. To bo za nas težka preizkušnja, a moramo gledati nase, slediti našemu načinu igre, navodilom selektorja. V Kosovo gremo na zmago,'' ne skriva 30-letni Rogatčan cilja, da želi prvo gostovanje v ligi narodovo obeležiti s tremi točkami.

Ko je prejel povabilo Keka, je bil presenečen

Po Austrii iz Celovca je oblekel dres Laska iz Linza ... | Foto: Sportida Po Austrii iz Celovca je oblekel dres Laska iz Linza ... Foto: Sportida Rep je eden izmed dveh aktualnih slovenskih reprezentantov, ki prihajata iz avstrijskega prvenstva. Nosi dres Hartberga, do katerega se je prebil z mukotrpnim delom in dokazovanjem. Sprva pri nižjeligašu iz Celovca, nato še v Lasku iz Linza.

''Ni bilo lahko. Igral sem v nižjih ligah, a se zavedal, da imam kakovost za višje. Vsak ima svojo pot. Moja je bila zelo težka, a nisem nikoli obupal. Živel sem za to, da se vrnem v prvo ligo. Ko sem prejel selektorjevo povabilo, sem bil vesel, a tudi presenečen. Vedel sem, da se lahko s trudom vse doseže. Verjel sem v to. Odloča glava. Zadnja leta držim kakovostno raven,'' je nekdanji kapetan mlade slovenske izbrance vesel, da lahko igra v tako močnem prvenstvu kot je avstrijsko.

V avstrijski bundesligi igra pet do šestih zelo dobrih ekip, izstopa pa prvak Salzburg, ki predstavlja vedno več tudi v evropskem merilu.

... od leta 2018 pa je igralec Hartberga, ki mu je pomagal do zgodovinskega uspeha, prvega nastopa v Evropi. | Foto: Sportida ... od leta 2018 pa je igralec Hartberga, ki mu je pomagal do zgodovinskega uspeha, prvega nastopa v Evropi. Foto: Sportida

Trener izkušenemu slovenskemu zveznemu igralcu dopušča veliko svobode. Uživa v igrah, tako kot je užival v sredo, ko je spretno potisnil žogo v mrežo San Marina in pri 30 letih dočakal slovesen trenutek, prvi gol za reprezentanco. ''Vesel sem bil. To je res nekaj posebnega. Je želja vsakega nogometaša. Nikoli ga ne bom pozabil, a ta tekma je že za nami. Moramo se osredotočiti na naslednjo,'' razmišlja le še o Kosovu.

Na tej tekmi bo sicer Slovenija skušala nadaljevati niz neporaženosti v tem letu. Slovenska mreža se letos sploh še ni zatresla. Jan Oblak, ki je v sredo sedel na klopi, počival in spremljal na delu Vida Belca, se vrača med slovenski vratnici. Skušal bo zadržati niz nepremaganosti, v napadu pa si bodo njegovi soigralci prizadevali, da bi Sloveniji prinesli zmago. Morda bo med izbranci prav Rep. Sam se ne bi branil izziva …

Ne spreglejte