Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
12. 11. 2021,
8.35

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,91

6

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2022 Matjaž Kek Miha Blažič Miha Mevlja Miha Zajc slovenska nogometna reprezentanca

Petek, 12. 11. 2021, 8.35

2 leti, 5 mesecev

Odzivi po tekmi Slovenije s Slovaško

Pustimo sodnike, a lahko bi vzeli več kot samo točko #video

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,91

6

Miha Mevlja in Miha Zajc sta po remiju Slovenije na Slovaškem prepričana, da bi si zaslužili več. Dodajata pa, da se s sodniki zdaj ne smemo obremenjevati, da je treba gledati samo na to, kako je slovenska reprezentanca lahko boljša.

Kylian Mbappe
Sportal Nora osmica Francije! V Katar tudi Belgija, šok za Nizozemce v Črni gori.

Čeprav tekma v Trnavi v kvalifikacijah za Katar 2022 ni odločala o ničemer več, pa Slovenci s točko niso bili najbolj zadovoljni. Znak, da želijo te tekme izkoristiti za rast prenovljene reprezentance. Slovenija je zabila dva lepa gola: prvega Miha Zajc po lepi dvojni podaji z Andražem Šporarjem, drugega Miha Mevlja po podaji Josipa Iličića s kota. Na drugi strani je Slovaška prvi gol zabila z bele točke, po mejni odločitvi sodnikov oziroma sistema VAR, drugi gol pa po slabem izbijanju Jureta Balkovca. Zato še nekaj več grenkega priokusa. "Drago nas stanejo individualne napake, ki niso storjene pod nekih pritiskom. In to me prav žre," je slikoviti izpostavil selektor Matjaž Kek.

Slovaška Slovenija | Foto: Reuters Foto: Reuters "Mislim, da smo začeli kar v redu. V prvem polčasu smo povedli, imeli še nekaj obetavnih napadov. Imeli smo nekaj polprotinapadov. Žal se nam ni izšlo," je tekmo na Slovaškem orisal Mevlja. "V drugem polčasu smo hitro ostali brez enega igralca. Slovaki so izenačili. Potem smo spet hitro povedli. Na koncu pa nesrečen gol, po katerem smo vzeli točko. Mislim, da bi lahko vzeli kaj več." Selektor Kek je medtem dejal, da so glede na potek tekme lahko zadovoljni s točko. "V prvem polčasu smo imeli še ene tri, štiri situacije, ko bi lahko boje prišli za njihovo zadnjo linijo. Nato pa je v drugem polčasu sodniška odločitev spremenila potek tekme. Smo si pa želeli zmagati. Potrošili smo ogromno ogromno energije,"

Z igralcem manj je bilo še težje

Več kot pol ure z igralcem manj je nalogo še otežilo. "To je nogomet. Moraš se prilagoditi situaciji. Mi smo se dokaj dobro prilagajali. Čeprav so oni prevladovali, niso imeli izrazitih priložnosti," je še povedal Mevlja, ki je zabil, ko so bili že brez izključenega Mihe Blažiča. Da je bil drugi rumeni karton slovenskemu branilcu ključen trenutek tekme, je izpostavil tudi Zajc: "Po izključitvi se moraš povleči nazaj. Oni so dobro krožili z žogo. Če ne bi bilo izključitve, bi šla tekma mogoče v drugo smer."

Slovaška Slovenija | Foto: Reuters Foto: Reuters Tekma je bila težka, trda, a obenem tudi odprta z obeh strani, je še ocenil strelec prvega slovenskega gola. Tudi Zajc je prepričan, da bi si zaslužili več: "Do izključitve smo igrali dobro. Lahko bi dali še kak gol. Zaslužili smo si več. Na koncu pa 2:2. Nismo zadovoljni, ker smo prišli po tri točke ne glede nato, da tekma ni imela posebnega pomena. Neke stvari smo naredili dobro, a mislim, da lahko neke stvari še popravimo." Zajc je bil med bolj aktivnimi na igrišču, sploh v prvem polčasu. Njegovo igro je komentiral tudi selektor: "Vidi se, da igra v Fenerju in je svojo formo zelo dvignil. Ko ima žogo, je nevaren za gol. Ga je pa na koncu malo zmanjkalo. V obrambi sicer ni najboljši. Sem pa zadovoljen z njegovim pristopom, izrazom telesa. To je bilo danes na primerni ravni pri vseh. Po tekmi s Hrvaško, kjer smo bili upravičeno deležni kritik, smo zdaj to dvignili na reprezentanci primerno raven."

Sodniki so nekajkrat razburili slovenske navijače. Že na začetku tekme, ko je v eni od situacij Benjamin Verbič opozoril na igranje Slovakov z roko, pa se sploh niso odločili za pregled z VAR-om. Nato so dvakrat vendarle uporabili VAR. Enkrat je šel v prid Slovenije in Slovakom ni dal enajstmetrovke, drugič pa jo je dal. Čeprav se je zdelo, da je bila roka Blažiča nastreljana. O sodnikih in VAR-u je po tekmi spregovoril Zajc: "Tekma je bila zaradi VAR-a težja, saj prekinitve nekako ubijejo ritem igre. S sodniki pa se ne smemo obremenjevati. Mislim, da se moramo bolj osredotočati nase, na našo igro, na stvari, ki jih moramo popraviti, in da bomo stvari, ki smo jih delali dobro, še naprej delali dobro. Moramo gledati nase in se izboljševati iz treninga v trening, iz tekme v tekmo."

Kek po tekmi spregovoril s sodnikom

Matjaž Kek | Foto: Reuters Foto: Reuters Bolj slikovito in podrobno je sodniško delo pisal Kek, ki je po tekmi celo stopil in spregovoril z glavnim sodnikom. To je bil Finec Mattias Gestranius. "Vprašal sem ga, če je bila samo ena barva na igrišču. Potrebno je vse še enkrat pogledati. A smo bili kar kaznovani za nekaj stvari. Enajstmetrovka ja, pa ne, karton, pa potem enajstmetrovka in karton, čeprav je bila dvignjena zastavica za prepovedan položaj, pred tem mogoče še celo prekršek nad Iličićem, VAR se ni oglasil v prvem polčasu na njihovo roko. Skratka, škoda, da smo ostali brez igralca, ker potem je bilo zelo težko igrati. Tako da pozdravit sem ga, se mu zahvalil in mu želel vse dobro v nadaljevanju kariere. Saj ne pomaga nič drugega."

Ne spreglejte