Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
5. 11. 2012,
14.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marijan Pušnik NK Celje NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 5. 11. 2012, 14.47

8 let

Pušnik: Rajši bi videl, da bi doma premagali Olimpijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Celjski klub se prebija skozi težavno obdobje. Denarja ni na pretek, klubska blagajna plačuje davek prejšnjim dolgovom, kar pa Pušnikove čete vseeno ni zmotilo pri odmevni zmagi v Ljudskem vrtu.

S celjskim strategom smo se pogovarjali v ponedeljek, ko je v Dravogradu z balkona družinske hiše nemočno spremljal bes narave. Poplave so prižgale rdeči alarm tudi na Koroškem. ''Od leta 1965 ne pomnim, da bi Dravograd zajele tako velike poplave. Stanje ob reki je kritično, zalilo je veliko hiš,'' nam je o naravni katastrofi, ki po obilnem deževju povzroča silovite težave po večjem delu Slovenije, v slogu poročevalca dejal Marijan Pušnik. Hitro se je strinjal, da bi se raje posvetili bolj vedrim temam. Ena se je ponujala kar sama. Maribor je v soboto prvič v tej sezoni izgubil v Ljudskem vrtu. K predaji ga je prisilila celjska ekipa, ki jo vodi nekdanji trener ''vijolic''. Je bila zaradi tega zmaga v štajerskem obračunu še toliko slajša? ''Na to ne dam prav nič, saj sem deloval tudi pri drugih klubih. To je profesionalizem. Če bi že lahko izbiral, bi rajši videl, da bi pred tednom doma premagali Olimpijo. Predvsem zaradi tega, ker bi bili naši gledalci bolj zadovoljni, tako pa v Celju še niso dočakali naše prave predstave. Zaradi tega mi je malce neprijetno. Doma smo zakrčeni, zaradi tega je tudi slabši obisk,'' je izpovedal željo 52-letni Korošec in poudaril, da v celjskih vrstah po nevsakdanjem skalpu ni zavladala evforija. ''Res je, da tu že dolgo nismo zmagali. Vsaka zmaga je dobrodošla, toliko lepše je premagati v Ljudskem vrtu prvega na lestvici. Fantom čestitke za dobro igro, a če ne bo točk v Kidričevem (Celjani v sredo gostujejo pri Aluminiju, op. p.), potem nam ta zmaga ne pomeni nič.''

Klubski cilj ostaja obstanek v 1. SNL. Za zdaj se zgledno izpolnjuje, saj je Pušnikova četa zasidrana na petem mestu. ''Če bi hoteli višati cilje, bi bilo to neumno. Treba je najprej konsolidirati klub in pridobiti izkušnje,'' je prepričan strokovnjak, ki se je pred petimi leti znašel tudi na ožjem seznamu za selektorja. V tej sezoni sta se le dva slovenska trenerja veselila zmag v Ljudskem vrtu. Eden je seveda Darko Milanič, drugi pa ''šef'' Celjanov.

Fantje pridno delajo navkljub nerednim prihodkom

Njegov največji cilj je, da ohrani visoko motivacijo pri igralcih, kar pa je zaradi znanih težav, ki vladajo v slovenskem nogometu, obšle niso tudi knežjega mesta, izrazito nehvaležno. ''Moramo ohraniti agresivnost, borbenost. Do zdaj je bila na visoki ravni. Razen nekaj polčasov, pa zadnjih 15 minut na tekmi z Olimpijo, smo se izkazali,'' je izpostavil Pušnik. V to, da jim je bila pot do nepričakovane zmage v Ljudskem vrtu odprta zaradi tega, ker so bili ''vijolični'' z mislimi že pri Tottenhamu, ne verjame. ''To je njihova stvar, a Mariborčani so se na tekmi trudili. Mogoče niso imeli najboljšega dneva, so pa imeli svoje priložnosti. Treba je biti realen in priznati, da nam je do zmage pomagal kanček športne sreče, ki je prej nismo imeli. Mariboru želim v četrtek veliko sreče v Evropi, je pa težko igrati hkrati na treh frontah. Veliko je še prestavljenih tekem, tako da ne bo lahko. Po drugi strani pa imamo tudi mi velike težave. Predvsem finančne. Situacija s prejšnjih let ni rožnata. Klub ima še nekaj dolga, v tej krizi tudi ne moreš več zagotavljali rednega izplačevanja plač. A fante moram pohvaliti. Pridno delajo, so prizadevni na treningih in godni za pohvalo,'' se je zahvalil izbrancem, med katerimi ne manjka golobradih mladeničev. Zdaj jih čaka potrditev resnične vrednosti na gostovanju pri Aluminiju.

Ne spreglejte