Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
6. 12. 2015,
21.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale Marijan Pušnik Luka Elsner

Nedelja, 6. 12. 2015, 21.19

8 let

Pušnik: Bili smo preveč sebični, žoga ni stekla

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Olimpije so v derbiju 21. kroga doma remizirali proti Domžalam. "Nisem zadovoljen," je priznal Marijan Pušnik in pohvalil goste, ki jim je sladko zmago preprečila neučinkovitost.

Olimpija je z 0:0 remizirala šele drugič v tej sezoni in prvič po štirih mesecih in pol, Domžale pa drugič zapored. Pred štirimi dnevi se je brez zadetkov razšla z Mariborom, zdaj pa je načrte pokvarila še vodilni Olimpiji.

"Rad bi rekel, da je to dobra točka, a … Če bi sklepal le po drugem polčasu, bi bila to odlična točka, če pa vzamemo v obzir prvi polčas, pa mi je glede na položaje, ki smo si jih ustvarili (Domžale so si priigrale kar nekaj lepih priložnosti, zatresle pa so tudi okvir vrat Olimpije, op. p.), podobno kot po tekmi z Mariborom kar malce žal," je bil Luka Elsner po svoje razočaran, da njegovi varovanci v Stožicah niso še drugič v tej sezoni spravili na kolena zeleno-belih tekmecev.

Najmlajši strateg v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki je Domžale popeljal do tretjega mesta, se je vseeno razveselil neodločenega rezultata v Ljubljani. "V prvem polčasu smo držali pravi ritem, v nadaljevanju pa ga nismo mogli več spremljati. Zato je remi prišel prav. Vsaka točka pride prav. Olimpija je tako dominantna v prvenstvu in ima toliko naskoka, da je to točka, vredna spoštovanja," je trener Domžal povedal po srečanju, na katerem so se nogometaši Olimpije za letos poslovili od domačih gledalcev.

Pušnik: Domžale niso zastonj najboljše obrambno moštvo

Zmaji so dobro vedeli, da k njim v goste prihaja ekipa, ki je v tej sezoni prejela najmanj zadetkov. Gledalci so spremljali obračun najboljšega napada (Olimpija je dala 52 golov) in obrambe (Domžale so prejeli 14 golov), ki ni postregel s tistim, zaradi česar najraje prihajajo na štadion. Izostali so zadetki.

"Nisem zadovoljen, a je treba pošteno priznati, da so Domžale igrale dobro obrambo. Niso zastonj najboljše obrambno moštvo v prvenstvu. Igrale so zaprto in z nevarnimi protinapadi, ustvarile so si nekaj položajev, tako kot mi, a smo bili preveč sebični v fazi napada, slabo pa smo igrali tudi v zvezni liniji. Žoga ni stekla. Ni šla naprej. Bilo je ogromno prekrškov in prekinitev igre, takšen je bil pač sodniški kriterij, naši predložki ob prekinitvah pa niso bili pravi," je ocenil Korošec in dodal, da nekateri izmed njegovih izbrancev niso imeli najboljšega dneva.

Na roko mu nista šli niti zgodnji poškodbi dveh igralcev (Čale in Ontivero, op. p.), zaradi katerih je moral menjati že po 45 minutah, zaradi tega pa ni osvežil zvezne vrste tako, kot jo je nameraval pred srečanjem.

Nogometaši Olimpije si zaslužijo pohvale

Po napornem sosedskem obračunu s tradicionalno neugodnim tekmecem v Stožicah je vendarle želel čestitati fantom za učinek. Ne toliko na srečanju z Domžalami, kot za tisto, kar so naredili v celotnem jesenskem delu in si zagotovili vodilno mesto.

"S to tekmo nisem zadovoljen, s točko, to moram reči, pa sem. Navsezadnje imamo šest točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem in malce več pred preostalimi, tako da si fantje zaslužijo pohvale za ta del sezone," je čestital zmajem, ki jih prihodnji konec tedna čaka še zadnja letošnja obveznost.

Ne spreglejte