Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
13. 12. 2015,
14.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Marijan Pušnik NK Krško Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 13. 12. 2015, 14.00

8 let

Pušnik besen kot ris: Nedopustno in šokantno (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Jesenski prvak Olimpija je v zadnjem letošnjem nastopu doživel hud udarec. Izgubil je v Krškem in Mariboru ponudil nenadejano priložnost, da se mu približa na -3. Trener Marijan Pušnik je bil jezen.

Zmaji so z nepričakovanim sobotnim spodrsljajem v Krškem pokvarili imenitno vzdušje v zeleno-belem taboru, ki ga je pred dnevi z rekordnim prestopom začinil prvi strelec tekmovanja Andraž Šporar. Čeprav so pred gostovanjem pri zadnjeuvrščenem klubu, ki je prvi kandidat za izpad v drugo ligo, veljali za absolutnega favorita, so naleteli na bolečo mino.

Trener Marijan Pušnik je zaman opozarjal igralce, da srečanja z navideznim avtsajderjem, ki so ga nazadnje v Stožicah odpravili s 5:0, ne smejo vzeti z levo roko. Zgodilo se je natanko tako. Olimpija si je že po osmih minutah zagotovila prednost z 1:0, nato so Krčani ostali še z igralcem manj. V 32. minuti je rdeči karton prejel domači napadalec David Poljanec.

Ljubljančanom se je odpirala široka pot do zanesljive zmage, a niso znali slediti kažipotom, ki so vodili do treh točk. Ostali so brez vseh in pošteno razjezili koroškega stratega. "Poraz v Krškem je nedopusten in šokanten. Kaj takega si po vodstvu in priložnostih, ki smo si jih priigrali, a jih nismo izkoristili, nismo smeli privoščili. Ponavljam: nismo smeli privoščiti! Domači so v nadaljevanju s svojo srčnostjo in borbenostjo nadoknadili številčni primanjkljaj, in to je treba priznati – zasluženo zmagali," je bil zelo razočaran 55-letni trener.

Nekateri naj se zamislijo nad odnosom do klubskega grba

Olimpiji je prvič po 13 letih priigral naslov jesenskega prvaka, a tudi pred zadnjim dvobojem v koledarskem letu 2015 opozarjal, da bi lahko s porazom pokvarili celoten vtis o zelo dobrem jesenskem delu. To je njegovim varovancem tudi uspelo. Najbližjemu zasledovalcu Mariboru so ponudili možnost, da se zmajem približajo na vsega tri točke razlike, kar bi ob dejstvu, da bodo Ljubljančani v spomladanski del krenili brez razigranega Šporarja, močno otežilo drzne načrte o državni zvezdici Olimpiji.

Po katastrofalnem drugem polčasu, v katerem je borbeno Krško z dvema zadetkoma preobrnilo rezultat v svojo prid in poskrbelo za eno največjih senzacij v jesenskem delu, so iz ust trenerja Olimpije deževale kritike. "V drugem polčasu smo igrali obupno slabo. Nepovezano in brez prave energije, kot da ne bi igrali za prvenstvene točke. Po zgodnjem vodstvu sem igralcem ukazal, naj umirijo igro, vendar se je zgodilo ravno nasprotno. Kot da bi Krško imelo za seboj že več sezon nastopanja med najmočnejšimi slovenskimi moštvi, mi pa smo odigrali naivno in lahkomiselno, misleč, da bo zmaga prišla sama od sebe. Kakorkoli že, naj se nekateri zamislijo nad svojim pristopom in odnosom do klubskega grba, ki je bil predvsem v 2. polčasu pod vsako kritiko," ni izžareval zadovoljstva v pogovoru za klubsko stran.

Zaveda se, da bo ostal grenak spomin na sklepno dejanje jesenskega dela, v katerem je Olimpija zapravila idealno priložnost, da bi odšla na zaslužen dopust ponosno in z dvignjenimi glavami. Ostala bodo vprašanja in dvomi, zakaj so si privoščili tako slabo predstavo v drugem delu in Mariborčanom priskrbeli imenitno božično darilo.

Ne spreglejte