Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 8. 2017,
22.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

3

Natisni članek

NK Aluminij NK Triglav NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Krško ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Ankaran Prva liga Telekom Slovenije naj gol

Nedelja, 6. 8. 2017, 22.28

6 let, 6 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 4. krog

Maribor prehitel Olimpijo, Gorica ni več najslabša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

3

Marcos Tavares | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Maribora so v Dravogradu na srečanju četrtega kroga Prve lige Telekom Slovenije napolnili mrežo primorskemu brezdomcu Ankaranu (5:1) in si zagotovili vodilno mesto. Olimpiji, ki je v soboto remizirala v Kranju (0:0), so pobegnili na dve točki razlike. Gorica je remizirala v Domžalah in prekinila niz petih zaporednih porazov v vseh tekmovanjih. Vrtnice niso več zadnje, saj so prehitele Ankaran.

V nedeljo sta se predstavila slovenska junaka, ki sta se v evropskem tekmovanju uvrstila v play-off. Maribor, ki bo naskakoval ligo prvakov proti Hapoelu, si je v primerjavi z Domžalami že podaljšal evropsko sezono vsaj do decembra. Vijolice so po uspešnem gostovanju na Islandiji nadaljevale zmagoviti niz v Dravogradu, kjer je začasno doma primorski brezdomec Ankaran-Hrvatini. Zmagale so s 5:1, s tem pa ohranile stoodstotni izkupiček v prvi ligi.

Kako je Maribor premagal Ankaran s 5:1?

Trener vijolic Darko Milanič je izpolnil cilj. Mariborčane je v nedeljo okrepil tudi občasni reprezentant Martin Milec, ki pa na Koroškem še ni zaigral v vijoličastem dresu, ampak se bo nekdanjim soigralcem pridružil v nadaljevanju sezone.

Potreboval le 72 sekund 

Vijolice so v dvoboj vstopile odločno. Že v drugi minuti je zadetek za 1:0 dosegel Martin Kramarič, ki se je v zadnjih letih v vlogi posojenega napadalca dokazoval v Krškem. Za zadetek je potreboval le 72 sekund.

Mariborčani so nadaljevali festival zadetkov prek Aleksa Pihlerja, Dina Hotića (v prvem polčasu so mu sodniki po sporni odločitvi razveljavili zadetek, v drugem delu je zadel okvir vrat) in kapetana Marcosa Tavaresa. V 69. minuti je častni gol za gostitelje dosegel Rok Kidrič (1:3), v izdihljajih srečanja pa je končni rezultat 5:1 po avtogolu dosegel nogometaš Ankarana Raoul Delgado.

Novogoričani povedli, a so Domžale vrnile udarec

Četrti krog sta sklenila kluba iz Domžal in Gorice. Izbranci Simona Rožmana so kljub napornemu evropskemu tempu ujeli ritem v 1. SNL, kjer se med evropskimi nastopi predstavljajo z malodane rezervno postavo.

Le tri dni po ogromnem slavju, ko so slovenski pokalni zmagovalci v Evropi izločili nemški Freiburg, so remizirali z vrtnicami. Gorica je v Domžalah povedla v 52. minuti z zadetkom Donatusa Edafeja, nato pa so gostitelji z golom Petra Franjića hitro izenačili. Ostalo je pri 1:1 in prvi točki Gorice, ki je tako na lestvici zapustila zadnje mesto. Rožmanova četa se bo v Evropi pomerila z Marseillom.

Obračun med Olimpijo in Triglavom se je končal brez zadetkov. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Obračun med Olimpijo in Triglavom se je končal brez zadetkov. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Trdoživi Gorenjci so jo zagodli Olimpiji

Popoldanska tekma pred 1.500 navijači v Kranju se je končala brez zadetka. Nogometaši Triglava so tako končali niz treh zaporednih zmag Ljubljančanov na začetku sezone. Z disciplinirano in borbeno predstavo so zaustavili vse napade Olimpije, ki je imela veliko terensko premoč, veliko poskusov, bila v večini statičnih elementov prepričljivo boljši tekmec, a mreže tekmecev ni zatresla.

Poročilo s tekme Ankaran-Hrvatini : Maribor
Poročilo s tekme Domžale : Gorica
Poročilo s tekme Olimpija : Triglav

Poročilo s tekme Krško : Rudar Velenje
Poročilo s tekme Aluminij : Celje

#FOTO: Dogajanje v Kranju je zabeležil fotograf Žiga Zupan:

Fotogalerija
1 / 25

Sobotni spored četrtega kroga Prve lige Telekoma Slovenije je sklenil dvoboj v Velenju, kjer so Krčani z 1:0 premagali Rudar. Zmagoviti zadetek je v 65. minuti prispeval hrvaški nogometaš Tonći Mujan.

Celjani niso izkoristili številčne prednosti in le remizirali v Kidričevem. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Celjani niso izkoristili številčne prednosti in le remizirali v Kidričevem. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Aluminij se je rešil z dvema igralcema manj

Na petkovi nogometni tekmi v Kidričevem nismo videli zmagovalca. Celjani so po zaslugi Luke Žinka in Rudija Vancaša dvakrat vodili, a so se trdoživi domačini dvakrat vrnili in na koncu iztržili veliko točko. Kidričani so tekmo končali kar z dvema igralcema manj. Ilija Martinović je pordečel že v prvem polčasu, ob koncu tekme pa še Matej Rodin.

Lestvica:

Klub Tekme Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
1. Maribor 4 4 0 0 10:3 12
2. Olimpija 4 3 1 0 9:1 10
3. Domžale 4 2 1 1 9:4 7
4. Krško 2 1 1 6:6 7
5. Rudar Velenje 4 2 0 2 5:4 6
6. Aluminij 4 1 1 2 6:9 4
7. Celje 4 1 1 2 4:9 4
8. Triglav Kranj 4 0 3 1 3:4 3
9. Gorica 4 0 1 3 2:6 1
10. Ankaran-Hrvatini 4 0 1 3 3:11 1

Najboljši strelci:

5 - Miljan Škrbić (Krško)
4 - Petar Franjić (Domžale) 
3 - Abbas Issah (Olimpija)
2 - Goran Brkić (Olimpija), Arafat Menseh (Aluminij), Aleks Pihler (Maribor), Matej Poplatnik (Triglav), Marcos Tavares (Maribor)
...

Najlepši zadetki 4. kroga:


 
Ne spreglejte