Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
6. 8. 2017,
13.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Martin Milec NK Maribor NK Maribor liga prvakov

Nedelja, 6. 8. 2017, 13.12

6 let, 6 mesecev

Maribor se krepi: prišel je stari znanec

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Martin Milec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni klub Maribor se je pred nadaljevanjem kvalifikacij za ligo prvakov in državnim prvenstvom okrepil. Vrača se 25-letni Martin Milec, ki je v preteklosti že igral za štajerski klub.

Maribor je le še eno stopničko oddaljen od velike uvrstitve v ligo prvakov in bo sredi meseca še tretjič skušal priti v elitno evropsko klubsko tekmovanje.

Na zadnji stopnički mu bo nasproti stal izraelski prvak Hapoel Beer-Sheva, s katerim se bo najprej pomeril na gostovanju 16. avgusta.

In na tisti tekmi bo slovenskemu predstavniku pomagal tudi Martin Milec, ki se po letu 2014 vrača v Maribor.

Takrat je odšel v Standard Liege, vmes pa nabiral izkušnje tudi na Nizozemskem pri Rodi.

Pred tem je za Maribor igral na 123 tekmah: "Presrečen sem, da sem se vrnil v Ljudski vrt, ki je res moj dom. Občutek bi lahko primerjal s tem, kot greš za 14 dni na morje. Je lepo, vse je super. Ko pa prideš nazaj v svoj dom, v svojo posteljo, pa je nekaj povsem drugega. Nekako tako bi lahko opisal ta trenutek. Rad bi se zahvalil športnemu direktorju, vsem v klubu za izkazano zaupanje. Komaj čakam, da začnem trenirati in igrati. Zdaj sem 3 leta starejši, lasje so daljši in drugačni. Postal sem oče, drugače pa se nisem spremenil. Še vedno lahko obljubim, da se bom boril na vsaki tekmi, dal vse za ta grb in toti naš Maribor. Eno ligo prvakov sem zamudil. Upam, da naslednje ne bom."

"Hoteli smo se okrepiti, dobiti eno kvaliteto več" 

Martin Milec bo spet oblekel vijoličasti dres. Z njim pa bi rad nastopil tudi v elitni ligi prvakov. | Foto: Vid Ponikvar Martin Milec bo spet oblekel vijoličasti dres. Z njim pa bi rad nastopil tudi v elitni ligi prvakov. Foto: Vid Ponikvar Na današnji tekmi slovenskega prvenstva proti Ankaranu v Dravogradu ga navijači Maribora  še ne bodo videli na delu, zato pa bo začel s treningi v ponedeljek.

Z novo okrepitvijo je zadovoljen tudi športni direktor kluba Zlatko Zahovič: "Hoteli smo se okrepiti, dobiti eno kvaliteto več. Ne le za play-off, ampak tudi za prvenstvo, saj nas čaka dolga jesen, ne glede na to, v katerem tekmovanju bomo igrali. Odločili smo se za Martina, ki je vsem nam dobro znan. Ima bogato zgodovino v našem klubu, pozna proces treninga, zahteve Maribora. Njegovo vključevanje v ekipo bo zelo kratko, saj je seznanjen z vsemi zakonitostmi tega kluba, z navijači in verjamem, da smo dobili vrhunsko okrepitev. Bil je pri Standardu, se ob belgijski preizkusil tudi v odlični ligi, kot je nizozemska. Igral je na višjem ligaškem nivoju in prišel nazaj z velikim motivom, željo po dokazovanju. Da bi z našim klubom dosegel tisto, kar mu manjka. To je liga prvakov."

Ne spreglejte