Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 7. 2017,
22.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

3

Natisni članek

NK Triglav ND Gorica NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Maribor NK Maribor NK Krško NK Domžale NK Celje NK Ankaran NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 23. 7. 2017, 22.12

6 let, 6 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 2. krog

Olimpija spet navdušila in skočila na vrh, uspešne tudi Domžale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

3

NK Olimpija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Olimpija je v zadnji tekmi drugega kroga Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici zmagala z 2:0 in skočila na vrh lestvice. Domžale so doma s 4:0 premagale Celjane. Branilci naslova iz Maribora so v soboto v Kranju dobili obračun prvakov 1. SNL in 2. SNL s 3:2. Velenjčani so odpravili novinca iz Ankarana s 3:1 in poskočili na vrh lestvice. V petek je Aluminij odpravil Krško.

Olimpija je po tem, ko je navdušila v prvem krogu in premagala Celjane s 3:1, zelo dobro zaigrala tudi v Novi Gorici, kjer je z golom Issaha Abassa v prvem in izjemnem zadetku Blessinga Elekeja po akciji z Ricardom Alvesom zmagala z 2:0. S šestimi točkami so varovanci Igorja Bišćana, ki so razočarali v kvalifikacijah za ligo Europa in izpadli na prvi stopnički, skočili na vrh lestvice, kjer jim družbo delajo Velenjčani in Mariborčani, a imajo Ljubljančani boljšo razliko v zadetkih.

Gorica je po tem, ko je bila dolgo časa neporažena, doživela še četrti zaporedni poraz v vseh tekmovanjih.

Nedeljski spored se je začel v Domžalah, kjer so se Domžalčani pred evropskim posladkom, četrtkovim gostovanjem v Freiburgu, izkazali in po porazu v prvem krogu tokrat močno zmagali. Celjane, ki ostajajo brez točk, so premagali kar s 4:0.

Junak Domžal je bil Hrvat Petar Franjić, ki je dosegel prvi in zadnji gol na tekmi. Vmes sta zadela mlada Žan Žužek in Matija Rom.



Mariborčani so v zadnjih 20 minutah dosegli kar tri zadetke. | Foto: Grega Valančič/Sportida Mariborčani so v zadnjih 20 minutah dosegli kar tri zadetke. Foto: Grega Valančič/Sportida

Velik preobrat Maribora

Sobotni obračun prvakov 1. SNL in 2. SNL v gorenjski prestolnici je postregel z velikim preobratom in zmago favoriziranega Maribora, ki je v Kranju spočil kar nekaj prvokategornikov, s katerimi namerava v sredo napasti vrata prvaka Islandije na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij lige prvakov. 


Fotogalerija iz Kranja:

Fotogalerija
1 / 14

Triglavani, ki jih vodi trenerski debitant v prvi ligi Tonči Žlogar, so po nekaj napakah Maribora vodili že z 2:0. Tako je ostalo vse do zadnjih 20 minut tekme, ko so Mariborčani zabili kar tri gole in zmagali. Vijoličastim je tri točke prinesel kdo drug kot njihov najboljši strelec v zgodovini Marcos Tavares.

V 19. minuti je moral zaradi zdravstvenih težav zapustiti igrišče Marwan Kabha. Zamenjal ga je Aleks Pihler. Če bi se Izraelec resneje poškodoval, bi bila to skrb več za strokovno vodstvo vijolic pred sredino kvalifikacijsko tekmo lige prvakov.

Marijan Pušnik do stoodstotnega izkupička

V večernem terminu sta se v Velenju pomerila Rudar in Ankaran-Hrvatini, ekipa Marijana Pušnika pa je zmagala drugič v drugem krogu, kar jo uvršča na vrh. Velenjčani so zmagali s 3:1.

Preobrat Kidričanov za prvo zmago

Petkova uvodna tekma kroga med Aluminijem in Krškim je bila dinamična. V drugem polčasu je padlo kar pet golov.

Miljan Škrbić je v izjemni strelski formi. Na dveh srečanjih je dosegel kar štiri zadetke! | Foto: Vid Ponikvar Miljan Škrbić je v izjemni strelski formi. Na dveh srečanjih je dosegel kar štiri zadetke! Foto: Vid Ponikvar

Po zaostanku z 1:2 je Aluminij med 81. in 86. minuto zadel kar trikrat - od tega je bil en avtogol Marka Krajcerja, ki je žogo z glavo nespretno poslal v lastna vrata - in tri točke so ostale doma.

Lestvica:

1. Olimpija 2 tekmi - 6 točk (5:1)
2. Rudar 2 - 6 (5:2)
3. Maribor 2 - 6 (4:2)
4. Domžale 2 - 3 (5:2)
5. Aluminij 2 - 3 (4:3)
6. Krško 2 - 3 (4:5)
7. Triglav 2 - 1 (2:3)
8. Ankaran-Hrvatini 2 - 1 (1:3)
9. Gorica 2 - 0 (1:4)
10. Celje 2 - 0 (1:7)
Ne spreglejte