Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 7. 2017,
22.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,20

2

Natisni članek

NK Aluminij NK Domžale NK Krško ND Gorica NK Gorica NK Celje NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Ankaran NK Triglav Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 16. 7. 2017, 22.11

6 let, 6 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 1. krog

Olimpija je tokrat navdušila, veliki razočaranji za kluba iz Evrope

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,20

2

NK Olimpija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije so nogometaši Olimpije, ki so v Evropi razočarali, v Stožicah premagali Celje. Preostala slovenska predstavnika v Evropi, Gorica in Domžale, st doživela poraza v Krškem oziroma Velenju. V soboto je Maribor z 1:0 premagal Aluminij. V prvi tekmi nove sezone sta novinca v ligi Ankaran in kranjski Triglav remizirala brez zadetkov.


Olimpija, ki si je v Evropi privoščila velik spodrsljaj in v kvalifikacijah za ligo prvakov izpadla že proti prvemu nasprotniku, finskemu VSP, je novo prvenstveno sezono začela z lepo zmago na domačem štadionu proti Celjanom.

Odpor Celjanov je ob koncu prvega polčasa z mojstrskim prostim strelom strl novinec Goran Brkić. Na začetku drugega polčasa sta zadela še Isaah Abass in Ricardo Alves in tekma je bila odločena. Do konca tekme so gostje uspeli priti le do znižanja izida.

Miljan Škrbić je zabil dva gola za Krško. | Foto: Vid Ponikvar Miljan Škrbić je zabil dva gola za Krško. Foto: Vid Ponikvar Preostala slovenska nastopajoča v Evropi sta bila prav tako na delu v nedeljo, oba pa sta močno razočarala. Gorica, ki jo v četrtek čaka povratna tekma kvalifikacij za ligo Europa proti Panioniosu pred domačimi navijači (v Grčiji je izgubila z 0:2), je izgubila v Krškem. Junak zmage Krčanov je bil 21-letni srbski napadalec Miljan Grbić, ki je, obakrat po strelu z glavo, zabil oba gola za Krško.

Z istim rezultatom so v Velenju izgubili Domžalčani, ki so med tednom v kvalifikacijah za ligo Europa navdušili na Islandiji, kjer so Valur premagali z 2:1. Za zmago Rudarja, ki jih s klopi vodi Marijan Pušnik, je v 89. minuti zadel mladi nogometaš Olimpije na posoji v Velenju Jakob Novak.



Mariboru je prve tri točke v novi sezoni prinesel Aleks Pihler. | Foto: Grega Valančič/Sportida Mariboru je prve tri točke v novi sezoni prinesel Aleks Pihler. Foto: Grega Valančič/Sportida

Maribor do tesne zmage, v Dravogradu brez golov

V soboto je Mairbor zmagal z 1:0 pred 2500 gledalci v Ljudskem vrtu proti štajerskemu tekmecu Aluminiju.  Trener Maribora Darko Milanič je v primerjavi s tekmo sredi tedna v ligi prvakov premešal ekipo. Od prve minute je dal priložnost Jasminu Mešanoviću, Jean-Claudu Billongu in Martinu Kramariču. Tekmo je v 50. minuti z golom odločil Aleks Pihler, ki je zadel po podaji novinca Jasmina Mešanovića. 

Na uvodnem dejanju najmočnejše slovenske nogometne lige v Dravogradu nismo videli zadetkov. Novinca med elito sta sicer dokaj veliko poskušala, a le trikrat je žoga zletela v okvir vrat. Enkrat je to uspelo "domačim", dvakrat pa Kranjčanom.

Ne spreglejte