Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 7. 2017,
22.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Aluminij

Sobota, 15. 7. 2017, 22.23

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Maribor : Aluminij

Uspešen začetek sezone za prvake #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
NK Maribor | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Maribora so tekmi 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 1:0 (0:0).

Državni prvaki so uspešno začeli novo prvenstveno sezono in osvojili uvodne tri točke. Z igro, vsaj v prvem polčasu, niso navdušili, so pa dosegli cilj. Kidričani so v minuli sezoni povzročili veliko preglavic državnim prvakom, saj so v štirih tekmah osvojili kar sedem točk. Tokrat niso bili blizu presenečenju, Mariborčani bili boljši tekmec.

V osmi minuti je Mitja Viler poslal žogo v kazenski prostor, Dejan Petrovič pa je pri posredovanju skoraj zadel lastno mrežo. Žoga je zletela tik čez prečko. Gostje so prvič zapretili v 13. minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Francesco Tahiraj, a je nameril v vratarja Jasmina Handanovića.

Najlepšo priložnost v prvem polčasu je zapravil Martin Kramarić. V 22. minuti je s sedmih metrov streljal z glavo in zadel levo vratnico. V 34. minuti je s prostega strela poskusil še Valon Ahmedi, njegov udarec z 20 metrov je Luka Janžeković odbil izven kazenskega prostora. Tri minute kasneje je imel Handanović veliko dela. Žiga Škoflek je streljal iz bližine, mariborski vratar pa je s hitro reakcijo žogo odbil v kot.

Vratar Aluminija Luka Janžekovič je poskrbel, da zmaga Maribora ni bila še višja. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Vratar Aluminija Luka Janžekovič je poskrbel, da zmaga Maribora ni bila še višja. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Z menjavama ob polčasu so domači zaigrali napadalneje in to se jim je hitro obrestovalo. Najprej je v 47. minuti Matej Palčič z desne strani poslal predložek pred gol. Jasmin Mešanović je bližine žogo preusmeril proti golu, toda Janžekovič je uspešno posredoval in žogo z nogo odbil v kot. Kar ni uspelo Mešanoviću, je tri minute zatem Aleksu Pihlerju. Po napaki gostujoče obrambe je do žoge prišel Mešanović, ki je po levi strani stekel v kazenski prostor, tam pred golom našel Pihlerja, ki je brez težav žogo preusmeril v mrežo.

Po tem golu je pobuda Mariborčanov nekoliko usahnila in igra se je večkrat preselila na njihovo polovico. V 65. minuti je Vedran Mesec z roba kazenskega prostora streljal tik mimo leve vratnice. A Maribor je bil nevarnejši. V 73. minuti je Luka Zahović je r roba kazenske prostora zadel prečko, štiri minute kasneje je Kramarić zapravil priložnost za povišanje vodstva. Stekel je kazenski prostor in neovirano streljal, Janžeković pa je žogo odbil.

Kidričani so do konca tekme skušali ustvariti akcijo, ki bi prinesla izenačenje, a pri tem niso bili uspešni.

Vrhunci s tekme v Ljudskem vrtu:

Mariborčani bodo v prihodnjem krogu gostoval v Kranju, Aluminij pa se bo doma pomeril s Krškim.

Maribor : Aluminij 1:0 (0:0)

Štadion Ljudski vrt, gledalcev 2200, sodniki: Balažič (Ljubljana), Mikača (Višnja Gora) in Salkić (Ljubljana).

Strelec: 1:0 Pihler (50.).

Maribor: Handanović, Palčič, Rajčević, Billong, Viler, Hotić (od 46. Zahović), Pihler, Vrhovec (od 46. Kabha), Kramarič (od 85. Bajde), Ahmedi, Mešanović.

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Maritnović, Čagalj, Vezjak (od 86. Vrbanec), Muminović, Petrovič, Mesec, Tahiraj (od 79. Krajnc), Škoflek, Mensah (od 72. Nunić).

Rumeni karton: Jakšić.
Rdeč karton: /

Ne spreglejte