Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
28. 3. 2017,
16.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Nejc Vidmar Prva liga Telekom Slovenije naj gol NK Olimpija NK Olimpija Marijan Pušnik

Torek, 28. 3. 2017, 16.50

6 let, 7 mesecev

Poškodba prvega vratarja NK Olimpija

Prekletstvo Olimpije se nadaljuje, zdaj jo je skupil Vidmar

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Nejc Vidmar NK Olimpija | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Olimpije bodo v sredo na domačem igrišču v Stožicah lovili prvo zmago v letu 2017. Dvakrat so jo zaman iskali s trenerjem Luko Elsnerjem, dvakrat pa z naslednikom Marijanom Pušnikom. Zmaje še naprej pestijo velike težave z zdravjem.

Zadnji, ki je pristal na seznamu poškodovanih, je Nejc Vidmar. Nekdanji kapetan, ki je izpustil jesenski del zaradi poškodbe rame, nato pa z zamenjavo trenerja izgubil kapetanski trak, si je poškodoval gleženj. Ljubljančan, srčen privržencev zeleno-belega kluba in ljubljenec navijačev, v letu 2017 še ni dočakal zmage.

Na štirih tekmah je osvojil le točko, mreža pa se je zatresla prav na vsaki tekmi. Tega v zadnjih sezonah, zlasti tistih med vratnicami Domžal, ni bil vajen. Njegovo odsotnost bosta skušala nadomestiti Rok Vodišek in Aleksander Šeliga. Prvi je 18-letni veliki up slovenskega nogometa, drugi pa 19 let starejši nekdanji reprezentančni vratar.

Pušnik še ne ve, kdo bo vskočil v gol 

''Danes je trening, odločitev bom sprejel pozneje,'' je pred torkovim treningom dejal trener Marijan Pušnik, ki se še odloča o tem, komu dati priložnost.

Rok Vodišek je branil za Olimpijo v jesenskem delu. Januarja je odpotoval z B-reprezentanco na turnir v Abu Dabi. | Foto: Vid Ponikvar Rok Vodišek je branil za Olimpijo v jesenskem delu. Januarja je odpotoval z B-reprezentanco na turnir v Abu Dabi. Foto: Vid Ponikvar
Ko je bil jeseni odsoten Vidmar, se je na vratih zmajev izkazal nadarjeni najstnik Vodišek, o katerem se je začela zanimati tudi nogometna Evropa. Takrat je o tem, kdo bo branil, odločal Luka Elsner. Zdaj bo imel zadnjo besedo Korošec Pušnik …

"Bolnišnica" v Stožicah

Nik Kapun, ki ga Olimpija pogreša že osem mesecev, je na treningih že začel delati z žogo. Po oceni Pušnika ni več daleč od njegove vrnitve. | Foto: Vid Ponikvar Nik Kapun, ki ga Olimpija pogreša že osem mesecev, je na treningih že začel delati z žogo. Po oceni Pušnika ni več daleč od njegove vrnitve. Foto: Vid Ponikvar Poškodba Vidmarja nadaljuje stresno spomladansko obdobje, v katerem je Olimpija zaradi zdravstvenih težav ostala brez številnih pomembnih igralcev. Najbolj odmevna zimska okrepitev, nekdanji nogometaš Tottenhama Nathan Oduwa, je najbrž že končala sezono.

Na seznamu poškodovanih so še članski reprezentant Rok Kronaveter, mladi italijanski reprezentant Kingsley Boateng, Jakob Novak, Nik Kapun, Daniel Avramovski in Danijel Miškić. Največ praznine je v zvezni vrsti, ki v spomladanskem delu ni navdušila navijačev Olimpije, še bolj jih peče dejstvo, da je vodilni Maribor največjemu tekmecu iz prestolnice ušel na devet točk razlike.

''Ne verjamem v višje sile. Verjamem le v pošteno in strokovno delo, a očitno so se nad naše igralce zgrnili temni oblaki. Miškić je bil že skoraj pripravljen za igro, a je dobil virozo in se je spet oddaljil od igrišča. Upam, da teh poškodb ne bo več in bo posijalo sonce. Saj v bistvu že sije,'' se je kislo nasmehnil Pušnik in pogledal v nebo. V sredo bo moral luknje v zvezni vrsti ponovno krpati s kapetanom Brankom Ilićem.

Najlepši zadetki 25. kroga:

Ne spreglejte