Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 7. 2015,
14.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Rudar Spasoje Bulajić Jernej Javornik Mitja Kamenik

Torek, 14. 7. 2015, 14.17

7 let, 12 mesecev

Predsedniku je Rudar tako zlezel pod kožo, da je ustanovil navijaško skupino

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novopečeni športni direktor velenjskega Rudarja Spasoje Bulajić si želi, da bi knapi postali dolgoročno stabilen prvoligaš. Pozitivno energijo čuti tudi novopečeni predsednik Mitja Kamenik.

V prejšnji sezoni je Spasoje Bulajić opravljal naloge pomočnika prvega trenerja in pomagal velikemu prijatelju Jerneju Javorniku, zdaj pa je njegov nadrejeni. V obleki je hitro zavihal rokave in našel zamenjave za številne prvokategornike, ki so zapustili Velenje. ''Želimo postati konkurenčen in tudi dolgoročno stabilen prvoligaš. Na številnih področjih pripravljamo strategijo in vizijo razvoja kluba. Iz dneva v dan se trudimo biti boljši. Osredotočenost na prihajajočo tekmo s Krko je maksimalna, napadli bomo na polno,'' obljublja nekdanji slovenski reprezentant, ki je na odgovornem mestu nasledil Mirana Jalušiča. Poudarja tudi pomembnost dela z mladimi, ki bi lahko v prihodnosti velenjski klub znova popeljala bližje prvoligaškemu vrhu.

Klub ima velik dolg iz preteklosti

Optimist je tudi novi predsednik Mitja Kamenik. Nestrpno čaka začetek sezone in uvodno tekmo na štadionu Ob jezeru. Zaradi pozitivne energije, ki se čuti v Šaleški dolini, pričakuje na dvoboju prvega kroga Prve lige Telekom Slovenije s Krko polne tribune.

''Verjamem, da se bo na tekmi s Krko zbralo več kot 1500 gledalcev,'' je izpovedal željo, nato pa se preselil k manj priljubljenim temam, ki vplivajo na skromen klubski proračun. ''Gospodarstvo v Šaleški dolini ni v zavidljivem položaju. Kriza se je dotaknila tudi premogovnika Velenje. Verjamem, da bomo z gospodom Golobom dosegli kompromis, saj je zelo velik navijač Rudarja. Klub je potrebno sanirati, saj ima velik dolg še iz preteklosti,'' opozarja Kamenik. Del nastalega dolga bodo v kratkem zakrpali z denarjem, ki so ga prejeli od Olimpije za Denisa Klinarja in Aljaža Krefla.

Spomladi bodo spet zeleno-črni

Predsednik je zagret navijač NK Rudarja. V začetku državne samostojnosti je s prijatelji ustanovil navijaško skupino. ''Če se zberejo Velenjski knapi in če se začne pravo vzdušje, se lahko na tekmo zbere tudi do sto navijačev, če ne še več,'' si želi še glasnejše navijaške spodbude.

V spomladanskem delu bodo nogometaši Rudarja ponovno zaigrali v prepoznavni zeleno-črni opremi, ki krasi tudi klubske simbole. Do takrat pričakujejo Velenjčani lepih trenutkov, s katerimi naj obstanek ne bi prišel pod vprašaj. Del resnice bo povedala že sobotna tekma s Krko. Trener Javornik opozarja, da je prvenstvo maraton, ne pa tek na kratke proge, ima pa veliko željo, da bi Rudar v prihodnosti sam krojil vrh Slovenije. Jo bo kdaj uresničil?

Ne spreglejte