Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
31. 3. 2017,
19.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

naj gol Martin Kramarič NK Maribor NK Maribor Boštjan Blažinčič NK Krško Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 31. 3. 2017, 19.00

6 let, 6 mesecev

Boštjan Blažinčič

Predsednik Krškega zanika dogovor z Mariborom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Krško Boštjan Blažinčič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Maribora drvijo proti državnemu naslovu. V spomladanskem delu so še neporaženi. V soboto bodo gostovali v Krškem, za katerega igra tudi nekaj posojenih igralcev NK Maribor. Čeprav vodilni klub pričakuje, da bodo v soboto ostali na tribunah, predsednik Krškega Boštjan Blažinčič sporoča, da bo imel o tem zadnjo besedo trener Rok Zorko.

Mariborčani imajo deset krogov pred koncem prvenstva pred bledo Olimpijo kar 12 točk prednosti, ki jo lahko v soboto še povečajo. Na gostovanju v Krškem bodo v vlogi favorita.

V prid jim bo šel tudi podatek, da na srečanju ne bodo zaigrali nekateri pomembni igralci Krškega, ki se v Posavju dokazujejo kot posojeni nogometaši Maribora. Še vedno, odkar so jih Mariborčani posodili Krčanom, je obveljalo, da niso kandidirali za srečanje, ampak so ostali na tribunah. Nekaj podobnega velja pričakovati na štadionu Matije Gubca tudi v soboto.

Predsednik Krškega je bil začuden

Krško je na zadnjih dveh tekmah z novim trenerjem osvojilo vseh šest točk. | Foto: Vid Ponikvar Krško je na zadnjih dveh tekmah z novim trenerjem osvojilo vseh šest točk. Foto: Vid Ponikvar Gostje iz mesta ob Dravi pričakujejo, da bodo Krčani spoštovali dogovor. "Kakšen dogovor?" nas je vprašal predsednik Krškega Boštjan Blažinčič.

Ko smo mu pojasnjevali, da med kluboma najverjetneje drži dogovor, kar dokazuje tudi neigranje posojenih nogometašev Maribora na tekmah z vijolicami v 1. SNL, je bil še bolj začuden.

"Ne, ne. Nikoli ni bilo sklenjenega dogovora z Mariborom. Sami se odločamo o tem, kdo bo igral, kdo pa ne. Končno besedo bo imel naš trener," je presenetil najmlajši predsednik v 1. SNL.

Kramarič bi rad zaigral, a …

Martin Kramarič je nekdanji nogometaš Krke, ki kot posojeni igralec Maribora nabira izkušnje v Krškem. | Foto: Grega Valančič/Sportida Martin Kramarič je nekdanji nogometaš Krke, ki kot posojeni igralec Maribora nabira izkušnje v Krškem. Foto: Grega Valančič/Sportida O tem pričajo tudi obžalovanja posojenih nogometašev Maribora, ki bi se radi dokazali proti "svojemu" klubu, a jim to ni omogočeno.

"Ker ne smem igrati na prvenstvenih tekmah proti Mariboru, je nekaj slabega priokusa. Tako so se pač odločili v klubu, igralci in Krško pa smo to morali sprejeti," nam je jeseni potožil mladi napadalec Martin Kramarič, ki bi si želel, da bi lahko znanje kdaj pokazal tudi proti "nekdanjim" soigralcem, s katerimi želi v prihodnosti osvajati lovorike. V soboto verjetno ne bo kandidiral za tekmo.

Po mnenju predsednika Krškega bo res tako, vendar iz povsem drugačnih razlogov. "Lahko se samo vprašamo, ali bi ti fantje proti Mariboru dali vse od sebe. Kaj bi se zgodilo, če bi kdo izmed njih dosegel avtogol? Pa čeprav nenamerno? Zaradi tega smo do zdaj na vseh tekmah z Mariborom igrali brez njihovih posojenih igralcev," je dejal Blažinčič.

Odlični v gosteh, skromni doma

Odločitev je na plečih trenerja Roka Zorka, ki je pred kratkim na trenerskem stolčku Krčanov nasledil Tomaža Petroviča. Za zdaj mu gre odlično. V gosteh je premagal tako Radomlje (2:0) kot tudi Koper (2:0). Težava nastaja, ker se bo v soboto prvič pomeril na domačem štadionu, kjer predsednik v soboto pričakuje vsaj dva tisoč ljubiteljev nogometa.

Zadnja zmaga Krškega v 1. SNL:



Čeprav ima Krško ene izmed najzvestejših navijačev, ki z zeleno-belimi ljubljenci potujejo na vsa gostovanja, doma na zmago čaka vse od desetega kroga. Zmagali niso že na sedmih domačih tekmah zapored, povsem drugače pa je v gosteh, kjer so neporaženi petkrat zapored. Nazadnje so izgubili v gosteh prav proti sobotnemu tekmecu Mariboru, ki jih je v Ljudskem vrtu nadigral z 0:4.

Krčani imajo zveste navijače. Ko so nedavno gostovali v Domžalah in premagali Radomlje, se je na pot odpravila večja skupina privržencev. | Foto: Vid Ponikvar Krčani imajo zveste navijače. Ko so nedavno gostovali v Domžalah in premagali Radomlje, se je na pot odpravila večja skupina privržencev. Foto: Vid Ponikvar

"Ne vem, zakaj se to dogaja. V prejšnji sezoni je bilo obratno. Takrat smo doma pobirali točke, v gosteh pa imeli težave. Usoda se je malce obrnila, a sem prepričan, da bo kmalu spet vse tako, kot mora biti. Dejstvo je, da so navijači naš 12. igralec. Hitro bo vse prišlo na svoje mesto. Upam, da že v soboto, ko bo pri nas pravi praznik nogometa," napoveduje Blažinčič, ki je lepote športa spoznaval na različnih tekmovališčih. Bil je mladinski reprezentant v streljanju na glinaste golobe, zdaj pa si v predsedniški vlogi prizadeva, da bi se prvoligaški nogomet v Krškem igral tudi v prihodnji sezoni. Če bodo Krčani zadržali trenutno osmo mesto, bodo cilj tudi izpolnili. Najlepši zadetki 26. kroga:

Ne spreglejte