Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 10. 2020,
13.13

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

FIFA Gianni Infantino

Četrtek, 22. 10. 2020, 13.13

3 leta, 6 mesecev

Gianni Infantino

Predsednik Fife: Ne zanima nas evropska superliga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Gianni Infantino | Gianni Infantino je predstavil svoj pogled na smotrnost evropske superlige s strani Fife. | Foto Reuters

Gianni Infantino je predstavil svoj pogled na smotrnost evropske superlige s strani Fife.

Foto: Reuters

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je za švicarske medije izjavil, da ga ne zanima evropska superliga, katere ideja o ustanovitvi je zadnje dni spet aktualna, saj naj bi se ob ob domnevni podpori Fife o njej resno pogovarjali. Proti evropski superligi je sicer Evropska nogometna zveza (Uefa) na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom.

Aleksander Čeferin
Sportal Angleži dvignili ogromno prahu, Čeferin ostro nasprotuje ideji

Sky News je v torek objavil, da se 12 klubov iz najmočnejših lig dogovarja o ustanovitvi lige, zaprtega tekmovanja po vzoru severnoameriške profesionalne košarkarske lige. Ta naj bi se začela leta 2022, imela pa naj bi podporo Fife. A krovna organizacija tega uradno ni potrdila, se je pa za Aargauer Zeitung oglasil predsednik Gianni Infantino in dejal, da ga ta projekt za zdaj ne zanima.

"Fifa se trenutno osredotoča na uspeh prenovljenega klubskega svetovnega prvenstva, na katerem bo nastopilo 24 ekip in ki ga bomo leta 2022 prvič organizirali na Kitajskem. Kot predsednika Fife me zanima predvsem to tekmovanje in ne evropska superliga," je potrdil Infantino.

Lani je klubsko svetovno prvenstvo osvojil Liverpool, v začetku leta 2021, ko naj bi SP gostil Katar, pa bo glavni favorit Bayern. | Foto: Getty Images Lani je klubsko svetovno prvenstvo osvojil Liverpool, v začetku leta 2021, ko naj bi SP gostil Katar, pa bo glavni favorit Bayern. Foto: Getty Images

"Za mene ni zanimivo, če Bayern igra proti Liverpoolu, ampak če se meri z Boco Juniors. Liverpool ima pet milijonov navijačev v Angliji, 175 milijonov pa drugod po svetu, Flamengo pa ima 40 milijonov navijačev, od tega 39 v Braziliji. Želim da imajo tudi klubi zunaj Evrope svojo prihodnost. Moja vizija je, da bi imeli 50 klubov in 50 reprezentanc, ki bi se lahko potegovali za naslov," je svojo željo predstavil prvi mož krovne nogometne organizacije.

Proti ustanovitvi evropske superlige je že dalj časa Evropska nogometna zveza (Uefa), kar je že večkrat poudaril njen predsednik Aleksander Čeferin.

Ne spreglejte